Dutch Language Cover Versions of Songs

Tips en aanvullingen zijn altijd welkomrichard.vandorp@gmail.com

Buitenlandse artiesten zingen Nederlands

Het is toch steeds weer bijzonder wat je af en toe tegenkomt. Zo hebben vanaf 1960 sommige buitenlandse artiesten de moeite genomen om een reeds bestaand nummer van zichzelf of een cover in het Nederlands te zingen en op vinyl uit te brengen. En dan te bedenken dat tegenwoordig de buitenlanders te beroerd zijn om een inburgeringscursus te volgen. Alle liedjes op deze website heb ik gevonden via het internet en zijn beschikbaar op YouTube.

 

 

André van Duin heeft vele carnavalsplaatjes gemaakt waaronder ook de klassieker Er staat een paard in de gang uit 1981. In Duitsland hebben Klaus & Klaus het nummer vertaald naar Da steht ein Pferd auf dem Flur.

 

Het Duitse schlagerduo bestaande uit de zussen Gitti & Erika  zongen in 1974 Heidi in het Nederlands.

 

De Zweedse zangeres Carola zong in 1983 Je Ogen Hebben Geen Geheimen Meer.

 

De Duitse zanger Adrian Wolf zong in 1977 Iedere Dag, in 1978 Doe Het Uit De Liefde en in 1979 Dochter Van Bali.

 

In 1963 bracht de Franse Singing Nun het nummer Dominique (Soeur Souritre) ook uit in het Nederlands als Zuster Glimlach - Dominiek.

 

In 1960 zong de Duits/Italiaanse zangeres Caterina Valente het nummer Zeeman. In 1959 zong ze Mijn Souvenir, Bon Giorno en Sweetheart, My Darling, Mijn Schat.

 

In 1965 was er een eenmalige samenwerking tussen ZZ & The Maskers en Chubby Checker die het nummer Cato From Volendam op vinyl persten.

 

De Duitse actrice/zangeres Conny Froboess die het eurovisie songfestival vertegenwoordige met Zwei Kleine Italiener in 1962 bracht deze ook uit in het Nederlands.

 

In 1962 zong de Deense zangeres Gitte het nummer Bongo Boy in het Nederlands. In 1962 zong ze ook haar nummer Souvenirs in het Nederlands.

 

The Spingfields vonden het leuk om in 1963 het oude Nederlands kinderliedje "Toen Onze Mop Een Mopje Was" te zingen, het kreeg de titel Waf Woof dat half Engels en half Nederlands gezongen wordt. 

 

De Duitse zanger Reinhard Mey zong in 1975 Als De Dag Van Toen en in 1976 Mijn Testament. Het schijnt dat deze zanger twee langspeelplaten in het Nederlands heeft gemaakt. Een afspeellijst met 11 Nederlandse nummers van Reinhard Mey is hier te vinden.

 

De Italiaanse zangeres Dalida zong  Speel Niet Met Mijn Hart en Ik Zing Amore.

 

De Zwitserse zangeres Paola zong De Duivel En De Jongeman.

 

De Griekse zangeres Vicky Leandros zong  Verloren Zijn We Niet, Liefde Is Zacht (1967), Morgen Zal Je Weer Bij Mij Zijn (1967), Stille Nacht, Heilige Nacht en in 1983 zong ze Ver Van Het Leven. Vicky Laeandros zong ook nog samen met Benny Neyman het nummer Of Ik Je Terug Zal Zien.

 

De Griekse Trio Hellenique zongen het kinderliedje Roodborstje. In 1984 zongen ze Meisje Ga Je Mee.

 

De Duitse schlagerzanger Roy Black zong Geef Mij Je Hand. Roy Black zong ook samen met Dennie Christian het Schlagerfestival Medley.

 

In 1964 bracht de zanger Italiaans/Belgische Salvatore Adamo het nummer Alleen Voor Jou (Amour Perdu), Want Zonder Jou (Sans Toi Ma Vie) en Ik Roep Jou Naam (Crier Ton Nom).

 

In 1965 zong de Zweedse groep The Hootenanny Singers het nummer Gabrielle met op de B-kant Zuidenwind-Noorderwind. In deze groep speelde o.a. Björn Alvarus die later bekend werd met ABBA.

 

In 2011 bracht de Duitse zanger Peter Orloff een single uit met het nummer Er Zit Nog Bier In De Glazen.

 

In 1981 zong de Oostenrijkse zanger Manfred Langer in het Nederlands Lellebel, in 1984 Sirtaki (Zomerdromen) en in 1987 Ik Kan Je Zeggen (Waar De Bloemen Zijn). Deze plaat wat ten bate van het Aids Fonds. Samen met Astrid Nijgh zong hij In De Amstel Taveerne. Manfred Langer was in 1989 de oprichter van de Amsterdamse discotheek iT.

 

 

De Oostenrijkse zanger Freddy Quinn nam in 1977 de 45 toeren single 17 Soldaten op in het Nederlands. Op de B-kant stond het nummer De oude Goucho (El Gaucho). In 1962 zong hij in het Vlaams In Zijn Dromen, Lang Is De Weg en in het  Zuid-Afrikaans Kom Huist Oe Mij Seun. In 1957 zong hij Zonder Thuis. Adieu Amsterdam komt uit 1976.

 

De Britse zanger Roger Whittaker zong de Nederlandse kerstliedjes De Herdertjes Lagen Bij Nachte en Stille Nacht, Heilige Nacht.

 

De Griekse zanger Demis Roussos zong het Nederlandse kerstliedje Ere Zij GOD.

 

In 1987 zongen de Duitse zanger Freddy Breck en de Belgische  zangeres Micha Mara het nummer Jij Hoort Bij Mij. In 1985 zong Freddy Breck Vrienden Kom Er Bij en Drie Witte Rozen. Samen met Dennie Christian en Mieke zong hij ook de hit Vakantie.

 

De Oostenrijkse zanger Andy Borg zong ook Stille Nacht, Heilige Nacht.

 

En hier is Stille Nacht, Heilige Nacht van Roy Black.

 

De Duitse zanger Ronnie zong in 1964 de country plaat Geen Goud In Blue River.

 

De Griekse zangeres en godin van het levenslied Nana Mouskouri zong in 1988 De Kleinste (In' t groene dal, in' t stille dal). Ook zong zij Waarheen, Waarvoor. In 1963 zong ze Rode Koralen en Witte Bloesem en Jasmijn. In 1965 zong ze Griekenland en Kom Mee Naar Korfoe. In 1976 zong ze Op De Stille Heide (De Herder) dat live opgenomen werd tijdens een concert van haar en werd uitgebracht op LP en muziekcassette.

 

De van Oostenrijkse afkomstige Nederlandse zangeres (ex-Teach In) Getty zong in 1982 Ik Wil Je Liever Niet Meer Zien en in 1992  Madame.

 

De Zwitserse zanger Vico Torriani heeft in 1961 een LP gemaakt met alleen maar Nederlandse liedjes, hierop stond o.a. Caterina.

 

De Duitse zangeres Nicole won in 1982 het eurovisie songfestival met Ein Bischen Frieden, dit nummer werd ook in het Nederlands gezongen als Een Beetje Vrede, hierna zong ze nog de volgende liedjes in het Nederlands: M'n Eigen Vrijheid, Papillon, Ik Hou Toch Van Jou, Die Tijd Is Nu Zolang Geleden, Als De Bloemen Huilen Konden, Duizend Liedjes en Alleen In Griekenland.

 

In 1974/1975 zong de Mexicaanse band Los Rancheros samen met het kinderkoor de Amsterdamse Lieverdjes het nummer Arribi Speedy Gonzales.

 

De Duitse zanger Jurgen Marcus zong in  1981 zijn Nederlandse versie Jij van het nummer Du.

 

In 1958 zong de Spaanse zanger Edmundo Ros Milkshake en Mokum Is De Stad Voor Mij.

 

In 1980 zongen Vader Abraham en de Amerikaanse zangeres Donna Lynton over Vrede.

 

De Oostenrijks/Hongaarse tenorzanger Joseph Schmidt zong in 1937 Ik Hou Van Holland en Het Vissersmeisje.

 

In 1964 deed ook de Amerikaanse rockabilly zangeres Wanda Jackson een poging om in het Nederlands te zingen en dat resulteerde in Morgen, Ja Morgen en Ik Hou Van Jou.

 

In 1966 bracht de Franse zangeres Sylvie Vartan in perfect Nederlands gezongen Ballade Voor Een Glimlach en het prachtige Het Is Voorbij.

 

In 1988 zong de Duitse schlagerzanger Rex Gildo zijn Nederlandse versie van Andrea. Rex Gildo en Jack van Raamsdonk zingen samen het nummer Marie.

 

De Finse zangeres Monica Aspelund deed in 1977 mee met het eurovisie songfestival waar ze het lied Lapponia ten gehore bracht. Dit lied zong ze ook in het Nederlands, maar dan voor een reclame stunt, de single heet Wie Isoleren Moet Neemt Purplex-Platen van Opstalan.

 

De Franse zanger Marcel Amont zong in 1962 over Romantisch Amsterdam en Het Lied Van De Krekel.

 

In 1978 zong de Duitse zanger Jürgen Marcus over Holland.

 

In 1976 zong de Duitse zanger Heino over de Nederlandse Wolken, Wind En De Zee.

 

Gigliola Cinquetti was een Italiaanse zangeres die in 1965 in het Nederlands Vroeg Of Laat zong.

 

Dschinghis Kahn was een Duitse band waarvan de bandleden uit Zuid-Afrika, Uganda, Duitsland en Nederland kwamen, vandaar de naam. In 1982 brachten ze het nummer Kabouterjes uit in Nederland. In 1979 deden ze mee aan het Eurovisie Songfestival.

 

The Hepp Stars (Pre ABBA) deden in 1968 een poging met Aldus Mijn Horoscoop.

 

Kerstmis Alleen is een kerstliedje uit 1979 van de Duitse acteur Horst Tappert die we kunnen uit de Duitse crimi Derrick.

 

In 1985 zong de Duitse zanger Bernd Clüver Ik Schenk Je Mijn Glimlach.

 

De uit Welsh afkomstige voetballer Barry Hughes zong een paar canavalsliedjes in het Nederlands. Zo zong hij Nog Ééntje Toe, Ik Wil Op M'n Kop Een Kamerbreed Tapijt, Het Is Om Te Brullen, Het Kikkerlied, Ik Wil Met Jou M'n Voordeur Delen  en Ik Neem Geen Bloemen Voor Je Mee dat hij samen zong met Vader Abraham.

 

In 1983 nam Ciska Peters en de Griekse zanger Aristakes het nummer Kom In Mijn Armen op in de Studio.

 

Adam en Eve was een Duits duo (de Duitse Mouth & MacNeal). Ze zongen in 1979 in het Nederlands Waar Is De Poort.

 

Dilana zingt het nummer Zuid Afrikaans Liedje. Zuid Afrikaans is bijna Nederlands, dus wel het plaatsen waard hier op de website.

 

Countryzanger Jim Reeves zing in het Zuid Afrikaans Daar Door In Die Bosveld. In 1963 zingt hij Verre Land. Die Blonde Matroos.

 

Dat onze kerstliedjes bij de buitenlandse artiesten bekend zijn dat blijkt maar weer eens als de Duitse zanger Roger Whittaker De Herdertjes Lagen Bij Nachte zingt.

 

De Duitse rock zanger Udo Lindenberg zong in het Nederlands Mijn Eerste Grote Liefde.

 

Countryzanger Chet Atkins heeft in het Zuid Afrikaans het instrumentale Westewindjie.

 

De Duitse zanger Peter Kraus zong in 1964 Ieder Uur en Hou Je Van Mij.

 

David de Lange zingt op zijn Zuid Afrikaans Suikerbossie.

 

De uit Amerika geemigreerde Nederlandse acteur die nooit echt Nederlands praten heeft geleerd was Donald Jones, hij had in de jaren '60 het liedje Ik Zou Je Het Liefste In Een Doosje Wilen Doen.

 

De Zweedse zangeres Siw Malmkvist zong in 1955 het Nederlandse nummer Liefdesdrank.

 

Frank Galan & Sandra Kim zongen in 1997 Door veel van mij te houden. Dit is een cover van Als je zachtjes zegt ik hou van jou van Saskia & Serge.

 

De Duitse zangeres Marianne Rosenberg zong in 1970 als Marianne Rosenberger de door Vader Abraham geschreven nummers Is Er Een Kans en Onbekende Jongen.

 

Kelderbeat is een zeldzame 7" van Ye-Ye Beatgirl Dianah uit 1967, het betreft een vroege productie van Pierre Kartner. Collectors Item!

 

De Zuid-Afrikaanse zangeres Sonja Herholdt zong in 1980 de Nederlandstalige nummers Oberammergau en Kom Naar Huis.

 

Freddie Lennon de vader van John Lennon (ex-Beatles) zong in 1965 het nummer That's My Life in het Nederlands.

 

Caterina Valente zong in 1960 Zeeman in het Nederlands.