Dutch Language Cover Versions of Songs

Tips en aanvullingen zijn altijd welkomrichard.vandorp@gmail.com

Nederlandstalige covers

Veel Nederlandstalige liedjes zingen we dagelijks mee op het werk, thuis of in de auto, maar voor velen is het echter een verassing dat ze geen originelen zijn. Manuela van Jacques Herb, Dromen zijn bedrog van Marco Borsato, Sailing Home van Piet Veerman, Polonaise Hollandaise van Arie Ribbens, Als Ik De Golven Aan Het Strand Zie van Ria Valk en Een Beetje Verliefd van André Hazes zijn hier een mooi voorbeeld van. Het waren allemaal een grote hit in ons land, maar de plaat bestond echter al jaren eerder van een buitenlandse artiest die in Nederland niet of weinig bekend is. Sommige platen bestonden reeds al in de jaren '60 of '70 van Nederlandse artiesten maar werden geen hit en de covers werden wel een grote hit.

De meeste platen zijn vertaald van Duitse, Oostenrijkse, Franse en Italiaanse artiesten als Edith Piaf, Charles Aznavour, Connie Francis, Riccardo Cocciante, Wind, Patrick Bruel, Claudia Jung, Peter Alexander en Udo Jürgens.

André Hazes, Herman Brood, Will Tura, The Cats, Rob Janszen, Bertus Staigerpaip en Patricia Paay maar ook de hedendaagse artiesten van deze tijd zoals John West, Sieneke, Jannes, Aukje Fijn, 3JS, Silvia Swart en Ancora hebben erg veel liedjes gecoverd, maar de koningen van het jatwerk zijn toch wel John Spencer en Marco Borsato die de kroon spannen, want al hun nummers hebben zijj gecoverd. Maar dat is niet zo raar als je bedenkt dat deze artiesten de koning van plagiaat John Ewank als producer hebben.

Hier ga ik proberen zoveel mogelijk de originele liedjes en de daar bijhorende (jatwerk) Nederlandstalige covers van Nederlandse, Belgische en Zuid-Afrikaanse artiesten te plaatsen. Ga mee op een muzikale reis en ontdek de originele plaat in zijn oorspronkelijke taal van onze Oer-Hollandse meezingers, smartlappen, luisterliedjes en carnavalkrakers.

De links openen in een nieuw tabblad/venster en verwijzen door naar Wikipedia, YouTube of website van een artiest/band.

Klik hier om geheel gratis de muziek van YouTube-video's te downloaden als MP3.

 

Patty Pravo  is een Italiaanse zangeres die in 1973 het nummer Pazza Idea uitbracht, Rita Hovink bracht het nummer in 1976 uit met als titel Laat me alleen.

 

De Amerikaanse zanger Gene Pitney zong in 1962 If I Didn't Have a Dime (To Play the Jukebox), The Cats zongen in 1965 The Jukebox en Corry & De Rekels zongen in 1969 De Jukebox.

 

De Ierse zanger Joe Dolan bracht in 1976 zijn single Sister Mary uit, in hetzelfde jaar hadden Bonnie St. Claire en Ron Brandsteder een grote hit met de Nederlandse cover Dokter Bernard.

 

Andrea Jürgens is een voormalig Duits kindsterretje dat in 1978 in Duitsland een grote hit had met Ich Zeige Dir mein Paradies. Jantje Smit kwam in 1997 met een Nederlandse cover, Ik Zing Dit Lied Voor Jou Alleen.

 

Neda Ukraden is een Kroatische zangeres die in 1985 in haar land een hit scoort met Zora Je. In 1987 maakte Piet Veerman de Engelse versie Sailing Home.

 

De melodie van De Postkoets van De Selvera's uit 1957 werd in 1983 door de Volendamse band The Cats gebruikt voor hun comeback-single: La Diligence.

 

In 1939 zong de Amerikaanse actrice/zangeres Judy Garland in de film The Wizzard Of Oz het nummer Somewhere Over The Rainbow.  In 1965 zongen The Cats hun versie van Somewhere Over The Rainbow.

 

Les Paul & Mary Ford zongen in 1953 Vaya Con Dios. Dat The Cats van jatwerk hielden is bekend want in 1972 zongen hun Vaya Con Dios.

 

In 1992 hadden de Oostenrijkse Hubert Von Goisern und die Alpin Katzen een hit in Duitsland met Koa Hiatamadl. In 1995 nam het Limburgse Rowwen Héze het nummer 'T Roeie Klied op. Dit nummer werd in 2012 in Nederland een hit als Jannes Ik Wil Een Boerenmeid zingt.

 

De uit Friesland afkomstige groep Irish Stew zongen 'T Woanskip dat door de Amsterdamse zanger Stef Ekkel in 2006 herschreven werd en er De Woonboot van maakten.

 

In 1961 zong de Turkse zanger "David Arugete", alias "Dario Moreno" Brigitte Bardot. In 1976 zong de Nederlandse zang en dansgroep Rossa Nova de carnavalskraker Brigitte Bardot.

 

Conny Froboess & Peter Kraus zongen in 1958 Teenager Melodie uit de film "Wenn die Conny mit dem Peter". De Nederlandse band Highway zong in 1988 de Nederlandse cover van Teenager Melodie.

 

De Amerikaanse vocal groep The Four Knights bracht in 1954 het nummer I Get So Lonely uit. André van Duin kwam in 1983 met een parodie op het nummer als De Heidezangers.

 

De Schotse singer/songwriter Frankie Miller had in 1978 een hit met Darlin', een jaar later maakte Willem Duyn een hit met Willem (Wat Heb Je Grote Handen).

 

De Italiaanse zanger Riccardo Fogli bestormde in 1982 de Nederlandse Top 40 met het nummer Storie Di Tutti I Giorni waar Marco Borsato in 1994 Dromen Zijn Bedrog van maakten en daar een grote hit mee scoorde.

 

De uit Paraguay, Mexico afkomstige Trio Los Paraguayos had in 1961 een hit met Mexico. Zangeres Zonder Naam nam in 1986 de plaat Mexico op in het Nederlands wat vervolgens ook een grote hit werd.

 

De Duitse groep Höhner hadden in 2004 succes met hun carnavalsplaat Viva Colonia. In 2008 maakte Wolter Kroes een Nederlandse versie tijdens het EK voetbal en scoorde met Viva Hollandia een hele grote hit. De jaren daarop maakte hij verschillende versie voor zowel het EK als het WK .

 

In 1979 zingt de country and western zanger Kenny Rogers het nummer She Believes In Me, André Hazes neemt dit nummer in 1982 op met de titel Zij Gelooft In Mij.

 

De Bavarian Cult Band Haindling komt in 1984 met het nummer Lang Scho Nemmer G'shen op de proppen en staat hoog genoteerd in de Duitse hitlijsten. Herman van Veen komt in hetzelde jaar met Hilversum III.

 

In 1993 hoorden we voor het eerst van de Italiaanse zangeres Laura Pausini die met het nummer La Solitudine in de Nederlandse Top 40 een plaats wist te bemachtigen, Paul de Leeuw wist daarvan een graantje mee te pikken en kwam met de Nederlandse vertaling Ik Wil Niet Dat Je Liegt.

 

In 1993 nam René Klijn het nummer Mr. Blue op, origineel was Mr. Blue een plaat van de Britse band Yazoo met zangeres Alison Moyet.

 

De Amerikaanse folk groep The Brothers Four namen in 1964 het nummer Come To My Bedside My Darlin'. In 1968 werd deze plaat in het Nederlands vertaald en Egbert Douwe zong Kom Uit De Bedstee Mijn Liefste. Egbert Douwe was de artiestennaam van Rob Out, diskjockey en programma-directeur van de zeezender Radio Veronica in de jaren '60 en '70. De naam Egbert Douwe was afgeleid van Douwe Egberts koffie en thee, waar Radio Veronica toen reclame voor maakten.

 

Patricia Paay nam in 1967 de Nederlandse vertaling op van het nummer Ein Neues Spiel, Ein Neues Glück van de Zweedse zangeres Siw Malmkvist die ook vaak Duits zong. Patricia Paay was toen 16 jaar.

 

David McWilliams kwam in 1969 met het nummer Can I Get There By Candlelight die vervolgens in 1976 door Rob de Nijs in het Nederlands wordt gezongen met de titel Zet Een Kaars Voor Je Raam Vanacht. De originele versie was ruim 35 jaar lang te horen als de begintune van het populaire radioprogramma Candlelight met Jan van Veen.

 

De Spaanse band Los Lobos kwam in 1984 met het Rock 'n' Roll nummer Anselma dat door de Limburgse heren van Rowwen Héze de titel Bestel Mar mee kreeg in 1992.

 

De Franse popzanger Pascal Danal kwam in 1968 met het prachtige nummer Allez Viens On Danse dat in 1971 in de Nederlandse vertaling over het leven van een Clown, door Ben Cramer gezongen werd.

 

In 2007 staat de Spaanse zanger David Bisbal met het nummer Silencio in de Nederlandse Top 40, de irritante man die denkt dat hij zingen kan en we nog kunnen van de belspelletjes, Jeroen van der Boom wordt in 2008 in één klap bekend met zijn Nederlandse versie Jij bent zo.

 

De Amerikaanse zanger Bob Dylan nam in 1983 het nummer Dead Is Not The End op plaat op. Freek de Jonge vertaalde het nummer voor in zijn theatershows die hij in 1997 gaf en kwam met de nummner 1 hit Er Is Leven Na De Dood op de proppen. Freek de Jonge maakte zelfs een Vlaamse versie van zijn grote hit.

 

De Italiaanse zanger Umberto Tozzi  kwam in 1987 met het prachtige nummer Gente Di Mare uit voor Italië bij het Eurovisie Songfestival. Marco Borsato moest natuurlijk weer eens een plaat jatten  en daar kwam in 1994 het lied Dit Was Je Leven uit voort.

 

Zoals we gewent zijn van Marco Borsato heeft hij nog meer jatwerk in zijn collectie, wat dacht je van Cervo A Primavera van de Italiaanse zanger Riccardo Cocciante uit 1980. Borsato maakte in 1996 de Nederlandse titel Ik Leef Niet Meer Voor Jou.

 

Zo had de koning van het levenslied, André Hazes, er ook een handje van om platen van een ander in het Nederlands te vertalen, wat dacht je van Gib Mir Deine Angst van de Duitse schlagerzanger Udo Jürgens uit 1982. André Hazes maakte in 1984 hier van Geef Mij Je Angst.

 

De Duitse zanger Peter Maffay had een hit in 1970 met Du Bist Alles en André Hazes in 1986 met Jij Bent Alles.

 

De Franse/Canadese zanger/acteur Robert Charlebois had in 1979 het liedje J'Veux D'L'Amour dat we beter kunnen van Raymond van het Groenewoud & de Centimeters die het een jaar later uitbracht als Je Veux De L'amour.

 

De Mexicaanse popgroep The Triplets hadden in 1991 een hit in de Nederlandse Top 40 met You Don't Have To Go Home Tonight, natuurlijk kon Marco Borsato het weer niet laten om deze in 1995 te coveren als Je Hoeft Niet Naar Huis Vanacht.

 

De Franse zangeres Édith Piaf bracht in 1960 het nummer Milord uit en de toen populaire Nederlandse zangeres Corry Brokken bracht een prachtige Nederlands vertaalde versie van Milord uit. De tekst van dit liedje (over een prostituee) werd in het toen nog conservatieve Nederland door sommige als aanstootgevend ervaren. Bij Édith Piaf moet ik altijd denken aan Carice van Houten die een Joodse zangeres speelt in de film Zwartboek.

 

Warum Nur Warum van de Duitse zanger Udo Jürgens uit 1964 werd in 1984 vertaald in het Nederlands als Waarom Ja Waarom en gezongen door Koos Alberts.

 

Ook van André van Duin weten we dat hij vaak oude nummers covert, zo ook The Swiss Maid van de Amerikaanse country zanger Del Shannon uit 1962 waar hij in 1972 de parodie Angelique van maakten.

 

De Amerikaanse zangeres en actrice Lesley Core bracht in 1963 de plaat You Don't Own Me uit, maar het duurde toch nog tot 1982 voordat André Hazes met de cover Zeg Maar Niets Meer Nederland veroverde.

 

De Duitse pop en rock band Münchener Freiheit brachten in 1985 Ohne Dich uit, een jaar later ging de zanger Erik Mesie van Toontje Lager een solo carriere tegemoet en bracht zijn eerste single Zonder jou uit.

 

De plaat All I Ever Need Is You van de Afrikaans/Amerikaanse zanger Ray Charles uit 1971 werd in 1985 een grote hit voor André Hazes die het omdoopt tot Ik Meen 'T.

 

Ook de Franse zanger Charles Aznavour bleef in de jaren '60 en '70 niet onopgemerkt want zijn plaat Une Enfant in 1965 werd door Boudewijn de Groot in het Nederlands vertaald en kreeg een hit met Een Meisje van Zestien.

 

In 1973 maakt de Italiaanse zangeres en actrice Dalida een duet met de Franse zanger Alain Delon dat Paroles, Paroles heet, Paul de Leeuw doet in 1992 samen met Willeke Alberti een duet en maakt van dit nummer Gebabbel.

 

Dat de Nederlandse artiesten gek zijn op nummers jatten van Italiaandse en Franse artiesten is wel gebleken, zo ook de uit 1964 afkomstige La Montagne van de Franse zanger Jean Ferret waarvan Wim Sonneveld in 1965 de Nedeerlandse cover Het Dorp zong.

 

Machito bracht in 1938 het nummer Guajiri Guantanamera, in 1966 zong Rob de Nijs Anna Paulowna en in 1988 kwamen Frank & Mirella met Guantanamera op de proppen.

 

De Braziliaanse zanger Roberto Carlos had in zijn eigen land in 1985 een hit met Verde E Amarelo wat werd vertaald in het Nederlands en in 1987 zong VOF de Kunst Één Kopje Koffie.

 

In 1992 komt het nummer Sempre uit van de Italiaanse zanger Paolo Valessi, natturlijk is het weer Marco Borsato die hier een grote hit in ziet en vertaald het in 1995 naar Vrij Zij. Er is zelfs een speciale 5 mei versie.

 

In 1968 bracht de Franse zanger Claude Francois het nummer Toi Tu Voudrais uit, Willy Alberti in hetzelfde jaar de Nederlandse vertaling De Glimlach Van Een Kind. Deze plaat werd in 1983 opnieuw uitgebracht, dit keer ingezongen samen met zijn dochter Willeke Alberti. In 1987 deed André Hazes een poging, in 1995 werd opnieuw van Alberti uitgebracht en in 2014 nogmaals gezongen door Willeke Alberti met haar zoon Johnny de Mol voor het goede doel.

 

Bonnie St. Claire zong in 1971 Close The Door en in 1976 zong ze in het Nederlands Sluit De Deur. Willeke Alberti zong Sluit De Deur in 1977.

 

De Amerikaanse country zanger Hank Locklin had in 1959 een klein hitje met Send Me The Pillow. In 1980 wordt dit in het Nederlands vertaald en zongen de nichtjes Hepie & Hepie Lig Op Mijn Kussen Stil Te Dromen. Het nummer werd in 1989 opnieuw uitgebracht met op de B-kant de house versie Turn Up The Pillow.

 

De Italiaanse zanger Claudio Villa komt in 1974 met La Piccinina waarop Manke Nelis in 1987 een Nederlandse tekst maakt en een grote hit scoort met Kleine Jodeljongen. Zo zie je maar weer dat niet alleen in Nederland maar ook in Italië hoempa muziek gemaakt wordt.

 

Het Nederlandse Major Dundee Band had een hit met in het Frans gezongen Hey Suzy en Henk Wijngaard maakte in 1990 een Nederlandse vertaling van Hé Suzy. Ook verscheen er een Duitse en een Engelse versie van Henk Wijngaard.

 

De Amerikaanse folk groep The Cascades hadden in 1962 een internationale hit met Rhythm Of The Falling Rain. Rob de Nijs scoorde in 1963 een grote hit met Het Ritme Van De Regen.  

 

Gebrüder Blattschuss hadden in 1978 het liedje Kreuzberger Nächte. Wie zou ooit kunnen denken dat er vanaf 1980 ieder jaar met Carnaval Brabantse Nachten Zijn Lang van Arie Ribbens uit volle borst mee gezongen zou worden.

 

De Duitse Saragossa Band hadden verschillende hits waaronder ook het nummer Agadou dat in 1981 uit kwam. Opnieuw maakt Arie Ribbens in 1983 een carnalvalsplaatje met de Nederlandse tekst Akketoe.

 

In 1981 kwam de Duitse Gottlieb Wendehals alias Werner Böhm met het nummer Polonäse  Blankenese. Ook nu wist Arie Ribbens tijdens carnaval 1982 weer een hit te scooren met de meezinger Polonaise Hollandaise.

 

De Amerikasanse pop en country zanger Dickey Lee kwam in de zomer van 1975 met het treurige liedje Rocky. Precies een jaar later kwam Don Mercedes met de Nederlandse vertaling van Rocky. Bonnie St. Claire deed de vrouwelijke vocalen voor dit lied.

 

In 1962 bracht de Italiaanse zangeres Mina het nummer Hieber Sand uit, behalve in het Italiaans zong ze ook in het Duits en Engels. In hetzelfde jaar kwam Anneke Grönloh met de Nederlandse vertaling Brandend Zand.

 

Serge Reggiani is een Franse zanger die in 1977 het liedje Ma Derniere Volonté uitbracht, in 1978 kwam de Nederlandse versie Laat Me van de Nederlandse zanger Ramses Shaffie. In 2005 bracht Ramses Shaffy samen met Alderliefste en Liesbeth List het nummer Vivre/Laat Me uit.

 

Daniel Boone kwam in 1971 met Daddy Don't You Walk So Fast dat in 1971 weer vertaalt werd in Pappie Loop Toch Niet Zo Snel en gezongen werd door Herman van Keeken.

 

De Franse zanger Joe Dassin zong in 1969 Les Champs Élysées dat door de komieken Rijk de Gooyer en Johnny Kraaijkamp in 1969 vertaald werd in Oh, Waterlooplein.

 

Die Fröhlichen Strassensänger bracht in 1955 het Duitstalige Zwei Rehbraune Augen dat in Nederland in 1956 vertaald werd in Twee Reebruine Ogen en gezongen door De Selvera's.

 

De Griekse zangeres Bessy Argirakis zong in 1975 An Anixis Tin Cardia Mou dat in 1985 weer vertaald werd als Waarom Fluister Ik Je Naam Nog en werd ingezongen door Benny Neyman.

 

De blonde Zweedse zangeres Agnetha Fältskog van ABBA die in 1983 een solo hit had met Wrap Your Arms Around Me werd in hetzelfde jaar nog in het Nederlands vertaald naar Sla Je Arm Om Me Heen en gezongen door Bonnie St. Claire.

 

Het duo Renée & Renato hadden met Save Your Love in 1982 een grote hit, ook Willy & Willeke Alberti hadden een grote hit met in het Nederlands vertaalde Niemand Laat Zijn Eigen Kind Alleen. Het is niet te geloven hoe Willy & Willeke kwa stem en uiterlijk erg veel op Renée & Renato lijken.

 

De Zweedse band Sven-Ingvars hadden in 1964 het liedje Fröken Fräken opgenomen dat in 1965 werd vertaald in Sophietje (Zij Dronk Ranja Met Een Rietje) en gezongen door Johnny Lion.

 

De Amerikaanse zanger Johnny Otis maakte in 1959 met  Marci Lee het rock & roll nummer Telephone Baby. John Spencer die bekend stond om zijn jatwerk maakte samen met actrice Lyda van Leersum Telephone Baby in het Nederlands.

 

De Vlaamse zangeres Samantha had in 1971 een grote hit had met Eviva Espäna, Imca Marina had in 1972 een grote hit in Nederland met Eviva Espäna. Imca Marina bracht deze plaat ook nog uit in het Duits en in het Spaans.

 

De Zweedse zangeres Lil-Babs zong in 1959 Är Du Kär Ännu Klas-Göran, deze plaat kunnen we in Nederland beter als Rocking Billy van Ria Valk uit 1960.

 

De Belgische/Italiaanse zanger Salvatore Adamo had in 1975 een hit met C'est Ma Vie, in 1981 kwam André Hazes met Het Laatste Rondje.

 

De Amerikaanse zangeres/actrice Jo Stafford en de Amerikaanse zanger/acteur George MacRae namen in 1962 samen een duet op met het nummer Beautiful Isle Of Somewhere. In 1993 nam Paul de Leeuw een duet op met André Hazes en zongen ze het nummer Droomland.

 

De Duitse zangeres en tieneridool uit de jaren '50 en '60 Conny Froboess zong in 1951 het liedje Pack' Die Badehose, wat wij in Nederland beter kunnen als Naar De Speeltuin van Heleentje van Capelle met het kinderkoor De Karekieten.

 

De Duitse zanger Peter Maffay zong in 1970 het nummer Und Es War Sommer dat door Rob de Nijs in 1977 vertaald werd als Het Werd Zomer.

 

De Italiaanse zanger Jimmy Roselli zong  in 1969 het aanstekelijke liedje Buona Sera Mr. Campbell dat André van Duin in 1983 in het Nederlands zong met de titel Als De Zon Schijnt.

 

De Duitse schlagerzanger Tony Marshall kwam in 1971 met Schöne Maid. In 1972 zongen de Hekrekels de Nederlandse vertaling Lieve Meid.

 

De Duitse schlagerzanger Peter Orloff kwam in  1971 met het liedje Ein Mädchen Für Immer dat in 1984 door John Spencer gezongen werd als Een Meisje Voor Altijd.

 

Alan Stivell was een Bretoense zanger dat in 1970 Son Ar Christr zong dat wij in Nederland beter kunnen als het in 1980 uitgebrachte Zeven Dagen Lang (Wat Zullen We Drinken) van de Eindhovense band Bots.

 

De Franse zanger Michel Delpech die vooral bekend stond om zijn chansons maakte in 1976 het mooie Ce Lundi-Lá dat door Conny Vandenbos als De Noorderzon Scheen werd gezongen in 19??

 

Sandie Shaw was een Britse zangeres die in 1964 het prachtige lied (There's) Always Someting There To Remind Me, Edwin Rutten zong eind 1964 en begin 1965 de Nederlandse vertaling Ik Moet Altijd Weer Opnieuw Aan Je Denken.

 

De Brits/Indiase zanger Peter Sarstedt zong in 1969 een wereldhit met  Where Do You Go To My Lovely. De Nederlandse hippie en protestzanger Armand kwam in hetzelfde jaar met de Nederlandse vertaling Waar Wil Je Heen Gaan Mijn Liefste.

 

De Spaanse zanger Julio Iglesias (Nickname: Julio Regenjas) kwam in 1979 met de hit Quierme Mucho. In 1984 scoorde Koos Alberts een grote hit met Gisteren Heeft Zij Mij Verlaten

 

De Franse acteur/zanger Yves Montand zong in 1962 La Chansonnette dat Wim Sonneveld weer vertaalde in Zo Heerlijk Rustig.

 

De Australische folk en country zanger Doug Ashdown bracht in 1978 het prachtige nummer Winter In America uit op vinyl. In 1987 werd Winter In America opnieuw ingezongen maar dan door René Froger.

 

De Australische opera zanger Anthony Warlow zong in de musical Jeyll & Hyde uit 1994 het nummer This Is The Moment. René Froger maakte in 1995 zijn eigen versie van This Is The Moment.

 

René Froger had in 1990 een hit met Just Say Hello en Nico Landers zong in 1993 de Nederlandse versie Zeg Maar Hallo.

 

De Zweedse popgroep ABBA had in 1982 het prachtige nummer Cassandra en  dat ook vertaald werd in het Nederlands, Bonnie St. Claire en José Hoebee zongen in 1984 Cassandra.

 

In 1985 bracht de Zweedse groep ABBA het nummer The Way Old Friends Do uit op single en ook nu deed zich weer de gelegenheid voor om Bonnie St. Claire en José Hoebee samen te brengen en in 1985 de Nederlandse vertaling Zoals Vrienden Doen te laten zingen.

 

De Australische popzanger John Paul Young die in 1978 een grote hit had met Love Is In The Air, werd in 1993 vertaald en Nico Landers zong Liefde In De Nacht.

 

Wie dacht dat de Vogeltjesdans van De Electronica's uit 1980 origineel was moet dan maar eens luisteren naar het nummer Tchip Tchip van Cash &  Carry uit 1973.

 

De Amerikaanse soul en discozanger Barry White had in 1974 een grote hit met You're My First, My Last, My Everithing. Willem Duyn kreeg een grote hit in 1989 met Mijn Allessie.

 

In 1983 zong Macario Prudencia het in het Antiliaans gezongen nummer Wasmachien dat de Surinaamse groep Trafassie in 1985 uitbrachten onder de titel Wasmasjien.

 

De popgroep New World bracht in 1973 het nummer Living Next Door To Alice op plaat uit, Peter Koelewijn scoorde onder de naam Gompie een europese hit met de cover Who The Fuck Is Alice.

 

De Amerikaanse country zanger John Denver had een hit in 1971 met Take Me Home. In 1984 kwam Koos Alberts met de Nederlandse vertaling In De Zon en in 2001 kwam de studentenband Hermes House Band met de meezinger Country Roads.

 

Uit de begin periode van de Canadese zangeres Celine Dion komen er nog Franstalige liedjes voor, zo ook het nummer Pour Que Tu M'Aimes Encore dat zij in 1995 opnam. Gordon kwam in 1995 met de Nederlandse vertaling Omdat Ik Zo Van Je Hou.

 

In 2010 hoorden we op de radio het duet tussen de countryzanger Jason Aldean en de zangeres Kelly Clarkson die het nummer Don't You Wanna Stay vertolkten. In 2012 wordt er een Nederlandse tekst opgemaakt door Edwin Evers die samen met Glennis Grace Wil Je Niet Nog 1 Nacht zong.

 

In 1970 zong Steve Goodman het nummer  City Of New Orleans dat in 1973 in het Nederlands werd geschreven en Gerard Cox de gelukkige was die Het Is Weer Voorbij Die Mooie Zomer mocht gaan zingen. Rudi Carrell maakte de Duitse tekst Wann Wirds Mal Wieder Richtig Sommer

 

In 1962 horen we de Amerikaanse band The Drifters het nummer  Save The Last Dance For Me zingen, in 1977 doet de Volendamse band The Cats een poging met Save The Last Dance For Me en in 1988 is het de beurt aan De Vrijbuiters die de Nederlandse versie Dans Nog Eenmaal Met Mij zingen.

 

Mia Martina was een Canadese zangeres die in 1974 een klein hitje had met Agapimu. In 1980 zong Benny Neyman in het Nederlands Ik Weet Niet Hoe, dat een grotere hit werd als het origineel.

 

Georgie Dawn was een Amerikaanse popgroep dat in 1975 een hit scoorde met Una Paloma Blanca, de Edamse band The George Baker Selection pikte een graantje mee en bracht hun versie van Una Paloma Blanca uit.

 

De Duitse zanger Gunnar Welz zong in 1970 Manuela en in 1971 zong Jacques Herb de Nederlandse cover van Manuela.

 

Ronnie Hilton was een Engelse zanger die in 1965 A Windmill In Old Amsterdam zong, Rudi Carrell kwam met de Nederlandse cover Een Muis In Een Molen In Mooi Amsterdam.

 

Het Amerikaanse rock & roll duo Travis & Bob kwamen in 1959 met Tell Him No, het Nederlandse bandje De Fouryo's  speelde daar op in met het vertaalde Zeg Niet Nee.

 

De Amerikaanse countryzanger George Jones kwam in 1961 met het liedje Tender Years, in 1963 werd het nummer door de Franse zanger Johnny Hallyday Tes Tendres Années gezongen en Willeke Alberti zong Spiegelbeeld

 

De Britse band The Spencer Davies Group waar ook zanger Steve Winwood deel van uitmaakten zongen in 1966 Gimme Some Lovin' , de Janse Bagge Bend zongen in 1982 geheel in het Limburgs Solicitere.

 

De Franse zanger Charles Aznavour werd in de jaren '60 ook vaak gebruikt om liedjes in het Nederlands te vertalen, zo ook het nummer Chante Tu T'laisses Aller uit 1960 dat in 1962 in het Nederlands vertaald werd naar Mijn Ideaal en gezongen door Corry Brokken.

 

Een andere plaat van Charles Aznavour dat in het Nederlands vertaald werd is A Ma File uit 1964 dat in 1971 werd gezongen door Corry Brokken en de titel Voor Mijn Dochter mee kreeg. 

 

In 1983 hadden de Franse zangeres Mireille Mathieu en de Amerikaanse acteur Patrick Duffy (bekend uit de televisieserie Dallas) een duet samen opgenomen en zongen ze Together We're Strong, in 1990 zongen Brigitte Kaandorp en Herman Finkers samen een Duet.

 

In 1984 namen de Amerikaanse zanger Jermain Jackson en actrice/zangeres Pia Zadora het nummer When The Rain Begins To Fall op, in 2013 zongen de twee valse zusters Gerard Joling en Gordon voor het programma Effe Geen Cent Te Makke het nummer Als Je Alles Hebt Gehad. Allebei de nummers stonden in Nederland op nummer 1.

 

In 2005 zong de Amerikaanse zangeres Faith Evans het nummer Mesmerized dat in 2008 werd vertaald en Gerard Joling de tekst 24 Uur Verliefd zong.

 

In 1988 horen we Don't Worry Be Happy van de Amerikaanse zanger Bobby McFerrin. In 1992 maakt Alfred Lagarde als Johnny Camaro een Nederlandse versie van Don't Worry Be Happy.

 

De Puerti Ricaans/Amerikaanse acteur Shawn Elliott bracht in 1965 het nummer Shame And Scandal In The Family uit. In 1968 werd het in het Nederlands vertaald als Wie Is Wie, Groot Schandaal In Onze Familie en werd het gezongen door De Mounties.

 

De Argentijnse zanger en acteur Palito Ortega zong in 1967 La Felicidad. In 1968 zongen Johnny Kraaijkamp en Rijk de Gooyer het nummer Pa Wil Niet In Bad.

 

In 1968 kwamen The Tremeloes met de hit My Little Lady dat ook weer door het komische duo Rijk de Gooyer en Johnny Kraaijkamp werd gezongen met de tekst Oh, Oh, Wat Een Familie!!!

 

De Amerikaanse zanger Roy Oribison had in 1965 een grote hit met Pretty Woman. Stef Bos maakte een Nederlandse vertaling en zong in 1996 Lieve Jongen.

 

T. Texas Tyler was een Amerikaanse countryzanger die in 1946 het nummer Deck Of Cards uitbracht op 78 toeren bakkeliet plaat. In 1965 bracht Gerard de Vries het nummer Het Spel Kaarten uit op 45 toeren vinyl plaat.

 

De Engelse band The Beatles scoorde met Yellow Submarine in 1967 een grote hit en Johnny Hoes dacht een hit te kunnen scoren met de Nederlandse Jelle Zal Wel Zien. Maar ook zangeres Karin Kent dacht een graantje mee te pikken en zong Jelle Sal Wel Sien.

 

In 1966 maakte Burt Bacharach het nummer Dance Mama, Dance Papa, Dance. Karin Kent maakte hier gebruik van en zong in het Nederlands Dans Je De Hele Nacht Met Mij. In 1995 kwam de feestband De Sjonnies met hun versie van Dans Je De Hele Nacht Met Mij.

 

In 1972 zong de Duitse zanger Heino Blau Blüth Der Enzian en in 1996 komen De Sjonnies met de Nederlandse versie Blauw Van De Sangria.

 

In 1961 zingt Dion het nummer Runaway Sue en De Sjonnies zongen in 2002 Zwemmen Zonder Slip (Hip Hip).

 

In 1970 had de Puerto Ricaanse zanger José Feliciano een grote hit met de kerstplaat Feliz Navidad. De Sjonnies zongen in 2007 Me Fiets Is Gejat.

 

De populaire Amerikaans rockband Creedence Clearwater Rivival (CCR) met zanger John Fogerty hadden in 1981 een bescheiden hitje met Midnight Special. Deze werd in 1982 vertaald in het Nederlands door Drukwerk die Schijn Een Lichtje Op Mij zongen en er een grote hit mee scoorde.  

 

De Amerikaanse zanger Harry Belafonte zong in 1956 The Banana Boat Song (Day-O) en André van Duin kwam in 1972 met zijn Nederlandse versie Het Bananenlied.

 

In 1985 deden de Bobbysocks met het nummer La Det Swinge mee aan het eurovisie songfestival en vertegenwoordigen Zweden. Op de B-kant van de single stond dezelfde plaat maar dan in het Engels gezongen. Fifty Fifty zong in 1985 de Nederlandse versie Laat 'T Swingen.

 

De Italiaanse zanger Riccardo Cocciante zong in 1993 het nummer Pour Elle dat in 1994 werd vertaald in Voorbij van Paul de Leeuw.

 

Iedereen kan het nummer Somethin' Stupid van Frank & Nancy Sinatra uit 1967 maar het origineel komt uit en werd gezongen door Carson Parcs en zijn vrouw Gaile Foote. Willy & Willeke Alberti zongen op z'n Nederlands Dat Afgezaagde Zinnetje. Maar in 2001 deden Robbie Williams en Nicole Kidman Somethin' Stupid nog eens met groot succes over. In 2014 werd Dat Agezaagde Zinnetje opnieuw ingezongen door Danny de Munk en Kathleen.

 

De Amerikaanse countryzanger Kenny Rogers zong in 1980 het nummer Coward Of The County dat in hetzelfde jaar nog in het Nederlands werd vertaald als De Lafaard Van De Stad van Gerard Schoonebeek.

 

We kunnen allemaal nog wel die grote voetbalplaat We Gaan Met Z'n Alle Naar America van Hans Versnel uit 1994, maar wist je dat het origineel I Like To Be In America uit de musical West Side Story uit 1961 is?

 

De Australische zanger Joe Dolce had in 1981 een grote hit met Shaddap You Face waarop de Nederlandse zanger Dingetje Houtochdiekop uitbracht.

 

In 1972 zong Chuck Berry het lied My Ding-A-Ling waar De Vrolijke Schuinmarcheerders in 1973 een schuine tekst opmaakten. In de jaren '80 zongen Peter & de Pezers het nummer Mijn Dingeling

 

In 1981 stond de Duitse popgroep Goombay Dance Band in de hitparade met Seven Tears, in hetzelfde jaar kwam Arne Jansen met de Nederlandse vertaling Zeven Brieven.

 

In 1969 zong de Engelse folkzanger Ralph McTell over de Streets Of London. Guus Meeuwis maakte in 2001 de mooie Nederlandse vertaling Op Straat (Eenzaam).

 

De van Sinti afkomstige Duitse schlagerzangeres Marianne Rosenberg had in 1976 een grote hit in Nederland met Ich Bin Wie Du.   Zangeres Roos zong in het Nederlands Ik Ben Als Jij.

 

In 1983 stond de Italiaanse zanger Toto Cutugno in de Top 40 met het nummer L'Italiano. De Volendamse groep Canyon zag hier een grote hit in en zong in het Nederlands Als Ik Maar Bij Jou Ben.

 

De Duitse schlagerzanger Chris Roberts zong in 1971 Mein Name Ist Hase. In 1972 bracht het Lowland Trio de Nederlandse uitvoering Mijn Naam Is Haas.

 

De Duitse komiek Mike Krüger had in Duitsland in 1982 de hit Fall Nicht Ins Klo Mein Kleiner Freund dat uit zijn theatershow kwam. Voor Bonnie St. Claire werd het vertaald in het Nederlands en zong ze de hit Vlieg Nooit Te Hoog Mijn Kleine Vriend

 

Opnieuw scoorde de Duitse schlagerzanger Chris Roberts in 1974 een hit, dit keer met Du Kannst Nich Immer 17 Sein. Dit carnavalsnummer kunnen wij uit 1985 van de Havenzangers die toen  Jij Kunt Niet Altijd 16 Zijn ervan maakten.

 

De Australische band The Cherokees zongen in 1967 Oh, Monah. Ook slaagde de Havenzangers er in de begin jaren '90 weer in om een hit te scooren met een Nederlandse versie van Mona.

 

De Duitse schlagerzanger Jürgen Marcus zong in 1973 Ein Festival Der LiebeAlex, die we nog kunnen van het televisieprogramma Big Brother, zong in 2007 Een Festival Van Liefde.

 

De Limburgse zangeres Beppie Kraft zong in 2009 haar grote hit Laot De Zon In Dien Hart geheel in het Limburgs. Zanger René Schuurmans had in 2012 een grote hit te pakken met Laat De Zon In Je Hart.

 

In 1960 nam Roy Oribison het nummer Only The Lonely op in de studio en 48 jaar later, in 2008, namen Frans Bauer en Marianne Weber de Nederlandse vertaling Kijk In Mijn Ogen op in de studio. 

 

De Franse zangeres Lucille Starr zong in 1964 het prachtige nummer Quand Le Soleil Dit Bonjour Aux Montagnes. In 1969 werd dit nummer vertaald naar Een Klomp Met Een Zeiltje dat gezongen werd door het kindsterretje Wilma

 

De Duitse popzanger Matthias Reim dat in 1990 met Verdammt Ich Lieb Dich op nummer 1 stond in de Nederlandse Top 40 werd in 2005 vertaald en zong Dennie Christian het nummer Dit Is Liefde.

 

De Duitse zangeres Andrea Berg zong in 1992 het nummer Du Hast Mich 1000 Mal Belogen. In 2005 zong de Belgische zangeres Laura Lynn Duizend Maal Heb Jij Me Belogen.

 

In 1970 werd er in Italië het nummer La Borsetta Verde uitgebracht door de band Punti Cardinali, in hetzelfde jaar maakt  de George Baker Selection het nummer Little Green Bag. Wie er nu eerder was met het nummer is jammer genoeg niet te achterhalen, wel is het duidelijk dat één van deze een cover is. 

 

De Italiaanse zanger Riccardo Fogli die het nummer Storie Di Tutti I Giorni in 1994 uitbracht werd natuurlijk ook weer gecoverd door niemand minder dan Marco Borsato die hier Dromen Zijn Bedrog van maakten.

 

Van alle Nederlandse artiesten is Marco Borsato denk ik wel de koploper met het jatten van andermans liedjes. Ook in 2001 maakt Marco Borsato samen met Sita het nummer Lopen Op Het Water. Het origineel heet The Mystery dat gezongen werd door Troy Verges & Hillary Lindsey

 

De Engelse punk/rock band  The Clash  had in 1982 een grote hit met Should I Stay Or Should I Go. In 1998 kwam Titt'n met het nummer Ben Je Geil Of Wil Je Een Koekje

 

De hit My Way van Frank Sinatra uit 1968 werd door André Hazes vertaald in het Nederlands en zong in 1984 Waarom. De rock & roll junkie Herman Brood zong in 2001 zijn versie van My Way.

 

The Browns bestond uit Jim Ed, Bonnie & Maxime Brown die in 1959 het nummer The Three Bells opnamen. In 1982 maakten André van Duin een parodie hierop met Bim Bam.  

 

In 1972 kwam in Duitsland het nummer Mädchen Mit Roten Haaren uit van de zanger Tony. In hetzelfde jaar zong Arne Jansen zijn grootste hit ooit, Meisjes Met Rode Haren.

 

John Newton was een gelovige van een Schotse kerk in 1772 die het muziekstuk Amazing Grace speciaal voor hem liet componeren als een onderdeel van een gebed. Mieke Telkamp zong in 1971 het lied Waarheen Waarvoor op de muziek van Amazing Grace.

 

De Franse popzanger Claude François dat in 1974 Le Téléphone Pleure werd in het Nederlands gezongen door Frans en Monique met als titel Hé Monique

 

Tom Jones zong in 1966 Green Green Grass Of Home. In 1993 zong Nico Landers zijn versie 'T Ouderlijk Huis en in 2007 zongen Hepie & Hepie het nummer Ons Dorp/Us Doarp.

 

In 1982 bracht F.R. David zijn grote hit Words dat voor Koos Alberts in 1984 een leuke cover opleverde met de titel Amsterdam.

 

De Canadese zangeres Buffy Sainte-Marie zong in 1964 Universal Soldier dat in 1965 vertaald werd in Zomaar Een Soldaat van Don Mercedes

 

De Italiaanse zanger Bino scoorde in 1978 een grote hit met Mama Leone, hij heeft deze ook in het Duits gezongen. In 1983 zong Arne Jansen een Nederlandse versie van Mama Leone.

 

De Amerikaanse popzanger Ray Peterson had in 1960 een klein hitje met Corrina Corrina dat in 1961 in het Nederlands werd vertaald en Herman van Keeken zong Corrina Corrina in het Nederlands.

 

De Canadese zanger Paul Anka had een grote hit in 1962 met A Steelguitar And A Glass Of Wine. In 1983 maakte John Spencer (koning van het jatwerk) de Nederlandse cover Een Steel Gitaar En Een Glaasje Wijn.

 

De Engelse acteur/zanger John Leyton had in augustus 1961 een nummer 1 hit te pakken met Johnny, Remember Me en natuurlijk kon de king of covers John Spencer het liet laten om in 1983 de Nederlandse versie van Johnny, Vergeet Me Niet op te nemen in de studio. Het is nog altijd niet duidelijk wie de vrouwelijke stem in de Nederlandse cover doet.

 

Voor de gelegenheid doken Julianne Werding, Victor Lazlo en Maggie Reilly in 1994 de platenstudio in om het nummer Engel Wie Du op te nemen. Bonnie St. Claire en José Hoebee zongen in hetzelfde jaar de Nederlandse vertaling Engel Als Jij.

 

Als de Franse zanger Charles Aznavour in 1964 het prachtige nummer La Mama uitbrengt, kan Corry Brokken het niet laten om met een Nederlandse versie van La Mama op de proppen te komen. Brokken coverden wel vaker nummers van Charles Aznavour en Edith Piaf.

 

De Oostenrijkse zanger Jonny Hill bracht in 1976 het nummer Ruf Teddybär Eins Vier. Gerard de Vries die bekend stond als countryzanger en wiens muziek veel gedraaid werd door vrachtwagenchauffeurs, nam de Nederlandse vertaling Teddybeer op in 1976.

 

De Amerikaanse countryzanger Red Sovine had in 1965 het nummer Giddy Up Go, in 1966 nam ook Gerard de Vries Giddy Up Go op in het Nederlands. In 1981 kwam Dingetje met de parodie Met Melk Meer MansPaul de Leeuw deed dit in 1991 nog eens over en nam zijn versie van Giddy Up Go op als Bob de Rooy.

 

In 1967 had de Franse zanger Joe Dassin Siffler en grote hit in Frankrijk met Sur Le Colline, Zai Zai Zai. In hetzelfde jaar wordt dit vertaald en gezongen door Ben Cramer, Zai Zai Zai is de grote hit waarmee Ben Cramer doorbrak. Deze plaat werd door Ben Cramer in 1973 en in de begin jaren '90 opnieuw uitgebracht en wederom werd het opnieuw een grote hit.

 

De Duitse actrice/zangeres Heidi Brühl had in 1966 in Duitsland een hit met Das Kann Mir Keiner Nehmen. In hetzelfde jaar zong Conny Vandenbos de Nederlandse cover Ik Ben Gelukkig Zonder Jou. Bonnie St. Claire zong Ik Ben Gelukkig Zonder Jou opnieuw in 1976.

 

De Amerikaanse zanger Andy Williams zong in 1966 Try To Remember uit de musical The Fantasticks. Saskia & Serge vertaalden het in het Nederlands en zongen in 1971 Zomer In Zeeland.

 

De Franse zanger Hervé Vilard zong in 1965 Capri C'est Fini dat in 1966 door Conny Vandenbos in het Nederlands gezongen werd als Met Wie Ik Hem Zie.

 

De Amerikaanse folk band The Limeliters zongen in 1961 Have Some Madeira My Dear. Ted de Braak zong in 1965 de Nederlandse cover Een Glaasje Madera M' Dear.

 

Teddy Parker - Wir Pfeifen Schon Am Morgen en De Marc Winter Band - Whistling Scout. Welke artiest dit nummer eerder uitgebracht heeft is niet bekend.

 

De Duitse zanger Gerd Böttcher had in 1962 een hit met Für Gabi Tu Ich Alles dat in 1963 vertaald werd en Rob de Nijs het nummer Voor Sonja Doe Ik Alles zong.

 

In 1988 nam de Duitse schlagerzangeres Michelle het nummer prachtige Einsam Ohne Dich op in de studio. Corry Konings nam in 1988 de vertaalde versie Eenzaam Zonder Jou op in de studio. 

 

De Britse zanger Roger Whittaker had in 1990 voor de zoveelste keer een grote hit te pakken, dit keer was het met het nummer Schön War Die Zeit dat in hetzelfde jaar ook voor Corry Konings een hit opleverde met Mooi Was Die Tijd.

 

Johnny Duncan zong in 1960 Hello Mary Lou dat daarna veelvuldig door artiesten gecoverd werd. Zo zong ook Koos Alberts in 1986 zijn Nederlandse cover van Marylou.

 

De Zweedse zangeres Zarah Leander zong in 1972 het nummer Wunderbar uit de musical Kiss Me Kate komt en Manke Nelis in 1987 in het Nederlands vertaalde en de meezinger Tante Saar zong.

 

De Brasiliaanse zanger Morris Albert zong in 1974 Feelings en André van Duin zong in 1976 File.

 

De Amerikaanse countryzangeres Billie Jo Spears nam in 1976 het nummer What I've Got In Mind op in de studio. In hetzelfde jaar werd dit weer in het Nederlands vertaald en zong Don Mercedes het nummer Dan Ben Ik Weer Thuis.

 

David McWilliams was een Britse zanger die een bescheiden hitje had in 1976 met Days Of Pearly Spencer. Ook maakte hierop weer Don Mercedes een Nederlandse cover en zong hij nog in hetzelfde jaar De Telefoon

 

De Nederlandse band Door Mekaar zong in 1977 het nummer Terug Van Troje. Drukwerk maakte in 1981 zijn eigen versie en zong Je Loog Tegen Mij.

 

In 1972 zong Dr. Hook & The Medicine Show het waar gebeurde verhaal Sylvia's Mother. Drukwerk zong in 1987 over Silvia's Moeder.

 

De (voormalig Joegoslavië) Kroatische zangers Danijel Popovic had in 1983 een hit met Dzuli dat hij zong tijdens het eurovisie songfestival. Arne Jansen zag hier ook een hit in en zong in 1983 de Nederlandse cover Julie.

 

De Kroatiche televiesie presentator en zangeres Sanja Dolezal had in 1983 de plaat Pjevaj Mi uitgebracht. In hetzelfde jaar deed Bernadette met het nummer Sing Me A Song mee aan het Eurovisie songfestival.

 

In 1984 deed Maribelle mee aan het eurovisie songfestival met het nummer Ik Hou Van Jou. In 1992 zong Gordon zijn versie van Ik Hou Van Jou.

 

Freddy Quinn bracht in 1962 het nummer Junge Komm Bald Wieder uit. In 1963 kwam de Nederlandse versie Jongen Kom Naar Huis dat gezongen werd door Paul Dubois. Zanger Paul Dubois die dit liedje in 1963 de groeven inzong, was van beroep politieagent, maar hij zong erg graag in zijn vrije tijd en zijn grote wens was dan ook om een plaatje te mogen maken. Tegenwoordig is dit één van de meest gezongen zeemansliedjes bij chantiekoren.

 

In 1965 maken Enoch Light & The Light Brigade het vrolijke instrumentale nummer La Bostella. In 1968 wordt de Nederlandse vertaling De Bostella gezongen door Johnny Kraaijkamp en Rijk de Gooyer.

 

De Zwitserse volkszanger Vico Torriani zong in 1954 het prachtige nummer Du Schwarzer Zigeuner dat pas in 1972 werd vertaald in Oh, Zwarte Zigeuner en gezongen werd door Bob Scholte. In 1976 werd deze plaat opnieuw uitgebracht door Willy Alberti & Johnny Jordaan.

 

De Amerikaanse countryzanger Mac Davis zong in 1980 It's Hard To Be Humble dan in 1981 in het Nederlands vertaald werd als 'T Is Moeilijk Bescheiden Te Blijven van Peter Blanker.

 

In 1987 had de Duitse zanger Stephan Remmler een top 3 hit in Duitsland met Alles hat Ein Ende Nur Die Wurst Hat Zwei. In 1987 werd er door Peter Blanker de Nederlandse cover Alles Heeft Een Einde Maar Een Worst Wel Twee gezongen. 

 

De Franse zanger Claude Francois zong in 1975 Le Vagebond dat Conny Vandenbos in 1976 als Drie Zomers Lang in het Nederlands zong. 

 

In 1973 bracht de Amerikaanse zanger Jud Strunk het nummer A Daisy A Day op single uit. Conny Vandenbos zong in het Nederlands haar grootste hit Een Roosje Mijn Roosje

 

In 1962 zingen de Franse zangeres Édith Piaf en haar echtgenoot Théo Sarapo het nummer A Quoi Ca Sert L'Amour. In 1988 brengen Conny Vandenbos en haar 20 jaar jongere vriend Wim Rijken Wie Weet Wat Liefde Is. In 2006 kwam er een remake met Wim Rijken en Marga Bult.

 

Het nummer Amor De Mis Amores van de Spaanse zanger Paco werd ook in het Nederlands gecoverd want in 1989 zongen Conny Vandenbos en Wim Rijken het nummer Stapelgek Op Jou de hitlijsten in.

 

Rita Hovink zong in 1976 Het Is Koud Zonder Jou. Volkszanger André Hazes zong in 1980 zijn aangepaste versie van Het Is Koud Zonder Jou.

 

In 1988 zong de Italiaanse zanger Massimo Ranieri het nummer Perdere L'Amore dat André Hazes vertaalde in Als Je Alles Weet

 

In 1964 had de Amerikaanse zanger Buck Owens een hit met Cryin' Time dat in 1989 werd gecoverd door André Hazes die toen de tekst Jammer zong.

 

De Portugese zanger Chiquetete had in 1983 een hit met Suëna Con Besar Tu Boca dat vertaald werd in het Nederlands en André Hazes zong in hetzelfde jaar Speel Niet Met Vuur

 

De Amerikaanse soul en R&B zanger Ben E King zong in 1961 Stand By Me. In 1989 werd deze vertaald en zong André Hazes het prachtige nummer Op De Hoek Van De Staat over een zwerver in Amsterdam.

 

De Ierse zanger Joe Dolan zong het nummer Sentimental And Blue dat André Hazes in Zo Zal Het Altijd Moeten Zijn vertaalden.

 

Spanish Harlem was een nummer van de R&B/Soul zanger Ben E King uit 1961. De Volendamse band The Cats hadden hier en daar ook enige jatwerk, zo zongen zij in 1978 hun versie van Spanish Harlem.

 

In 1975 kwam Joost Nuissl met Ik Ben Blij Dat Ik Je Niet Vergeten Ben op nummer 6 binnen in de Nationale Hitparade. In 1996 liet de zingende student Guus Meeuwis zijn versie horen van Ik Ben Blij Dat Ik Je Niet Vergeten Ben.

 

De Britse popzanger  Graham Bonney dook in 1972 de studio in om Du Bist Viel Zu Schön op te nemen. In hetzelfde jaar dook ook Danny Cardo de studio in om de Nederlandse vertaling Jij Bent Veel Te Mooi op te nemen.

 

De Brasiliaanse band Cangaia De Jegue hadden in 2008 een hit met Ai Se Eu Te Pego dat in 2012 door Gerard Joling als Dan Voel Je Me Beter gezongen werd.

 

De Italiaanse zangers In-Grid had in 2011 een hit met Tu Es Foutu. Gerard Joling bracht in hetzelfde jaar de Nederlandse vertaling Er Hangt Liefde In De Lucht.

 

In 1953 en in 1973 bracht de Duitser René Carol een remake van de hit Rote Rosen, Rote Lippen, Roter Wijn. In 1989 zong de Belgische zanger Edy Wally die ook in Nederland erg populair was Rode Rozen, Rode Lippen, Rode Wijn.

 

Radetzky March van Johann Straus I uit 1848, waarschijnlijk zegt het je helemaal niets. Maar in 1994 bewerkte de Dikke Lul Band deze muziek in het lied Dikke Lul dat op nummer 3 kwam te staan in de Nederlandse Top 40.

 

De Turkse zanger Dario Moreno had in 1961 een hit met Brigitte Bardot. In 1976 bracht de Nederlandse band Rossa Nova Brigitte Bardot uit op 45 toeren single. 

 

De Duitse zanger Reinhard Mey scoorde in 1974 met Wie Vor Jahr Und Tag zijn zoveelste hit. In 1997 had de Belgische band Mama's Jasje in België en Nederland een hit met Als De Dag Van Toen.

 

Wij Houden Van Oranje is een nummer van André Hazes dat toen heel populair was toen het Nederlands Elftal in 1988 Europees Kampioen werd. Het refrein is grotendeels gebaseerd op de melodie van Auld Lang Syne. Het is een eeuwen oud gedicht en lied van de Schotse dichter Robert Burns. 

 

De Duitse punkband Tenpole Tudor hadden in 1981 met Wunderbar een grote hit te pakken in Europa. In 1992 had de Achterhoekse popgroep Normaal & Willem Duyn een grote hit in Nederland met Woenderbaar.

 

In 1971 had de Britse rockband The Kinks een grote hit met Lola. In 1992 had de gelegenheids-formatie Willem Dut Normaal (Willem Duyn & Normaal) de Nederlandse versie van Lola.

 

In 1955 zong Bill Haley & His Comets het rock & roll nummer Rock Around The Clock. In 1986 namen Normaal en Zangeres Zonder Naam als tegenprestatie van het programma Wedden Dat? het nummer Rock Around The Clock op in de platenstudio.

 

In 1975 kwam de Mozambikaanse zanger Afric Simome met het nummer Hafanana. In 1996 kwam Dennis Erhardt met de Nederlandse vertaling Gewoon Een Vrolijk Liedje.

 

Als in 1975 Afric Simone het nummer Ramaya uitbrengt kan André van Duin natuurlijk niet achter blijven en komt hij met de parodie Rammen Maar op de proppen.

 

In de tijd van de rock&roll hadden de Teddy Boys een plaatje dat Bring Back Rock And Roll heet. In 1989 zong John Spencer zijn versie van Bring Back Rock And Roll.

 

De Zweedse zanger Tommy Nilsson zong in 1989 tijdens het eurovisie songfestival het ingezonden lied En Dag. In 1992 werd dit vertaald en zong Paul de Leeuw de openingstune van zijn programma De Schreeuw Van De Leeuw.

 

De Oostenrijkse zanger Udo Jürgens had in 1975 een hit met Griechischer Wein, in hetzelfde jaar wordt dit vertaald en zingt de Vlaamse zanger Joe Harris in het Nederlands Drink Rode Wijn. Joe Harris was ook bekend in Nederland en was een graag geziene gast bij TROS Op Volle Toeren.

 

John Lennon zong samen met zijn vrouw Yoko Ono in 1971 het kerstliedje Happy Xmas (War Is Over). In 1988 zongen verschillende Nederlandse artiesten onder de naam Artiesten Voor Het Ronald McDonald Huis het speciaal geschreven nummer Gelukkig Kerstfeest.

 

Het Amerikaanse duo Simon & Garfunkel (Paul Simon & Art Garfunkel) hadden in 1964 een klein hitje met The Sound Of Silence. Boudewijn de Groot nam in 1965 de Nederlandse vertaling Geluid Van Stilte op in de studio.

 

In 1959 zong de Griekse zanger Leo Leandros (de vader van Vicky Leandros) het nummer Alle Mädchen Wollen Küssen. In 1960 werd het vertaald in Alle Meisjes Willen Trouwen en werd gezongen door Anneke Grönloh.

 

Gus Backus zong in 1962 over Linda en in hetzelde jaar kwam Rob de Nijs met de Nederlandse vertaling van Linda.

 

In 1949 had de Amerikaanse folkband The Weavers een hit met The Hammer Song dat later door vele artiesten gecoverd is. Zo zong Rob de Nijs in 1963 Oh, Had Ik 'n Hamer.

 

De Italiaanse zangeres Rita Vavone zong in 1968 Arrivederci Hans. In 1969 zong Ronnie Tober de Nederlandse vertaling Arrivederci Ans

 

In 1959 kwam Oui, Oui, Oui, Oui op single uit van de Franse zanger Jean Philippe. Teddy Scholten zong in in hetzelfde jaar zijn Nederlandse versie van Oui, Oui, Oui, Oui.

 

De Franse zangeres Sheila zong in 1963 Le Sifflet Des Copains. Willeke Alberti zong in hetzelfde jaar Als Ik Je Hoor Fluiten.

 

In 1970 deed de Ierse zangeres Dana mee aan het eurovisie songfestival met het liedje All Kinds Of Everything. In hetzelfde jaar liet Willeke Alberti een Nederlandse tekst hierop schrijven en kreeg ze een grote hit met het liedje Duizenden Dingetjes.

 

In 1963 kwam de girl band The Crystals met Then He Kissed Me. Ook dit werd weer in het Nederlands gezongen door Willeke Alberti die in 1964 het liedje Toen Je Me Kuste uitbracht.  

 

In 1963 bracht Peggy March onder de naam Litlle Peggy March het nummer I Will Follow Him uit op 45 toeren single. José Hobee die uit de meidenband Luv gestapt was en een solo carriëre begon kwam in 1982 gelijk met haar nummer 1 hit I Will Follow Him

 

In 1963 had de Jamacaanse zangeres Millie Small een hit met My Boy Lollipop. In 1982 kwamen Dick & Lollipop met het liedje Ik Heb M'n Lolli Op.

 

De Amerikaanse zanger Neil Sedaka had in 1960 een hit met Oh Carol. Corry van Gorp kwam in 1982 met de carnavalskraker Oh Karel.

 

In 1967 had Percy Sledge het mooie nummer My Special Prayer. Koos Alberts nam in 1985 een Enkele Reis

 

In 1959 zong Christine Görner het nummer My Happyness (Immer Will Ich Dreu Dir Sein). In 1986 zongen Koos Alberts & Corry Konings samen Ik Wil Altijd Bij Jou Zijn.

 

Roy Orbison had in 1961 een hit met Crying. Gerard Joling deed in 1985 mee met de soundmixshow en won, het winnende nummer Crying werd later ook op single gezet. 

 

In 1989 had de Duitse zanger Günther Stern het nummer Nie Mehr Bolero. In hetzelfde jaar bracht Gerard Joling de Engelse vertaling No More Bolero's

 

In 1983 deed de Zweedse zangers Carola Häggkvist mee met het eurovisie songfestival waar ze het nummer Främling zong. In 2011 zong Gerard Joling in het Nederlands Je Ogen Hebben Geen Geheimen Meer.

 

In 1997 maakten Bob Carlisle het nummer Butterfly Kisses dan in hetzelfde jaar in het Nederlandse vertaald werd als Een Kus En Een Knuffel van Hans Vermeulen.

 

In 1994 zong de Amerikaanse countryzanger John Michael Montgomery de balade I Swear. In 1996 komt Albert West met de Nederlandse cover Voor Jou.

 

In 2008 had de Duitse schlagerzanger Tony Marshall een hit met 1000 Mal An Dich Gedacht. Corry Konings zong in 2009 de vertaalde tekst 1000 Keer Aan Jou Gedacht

 

In 1981 dook de Duitse zangers Marianne Rosenberg de studio in op het nummer Hab' Ich Dich Verloren op te nemen. De zusjes Maywood namen in 1981 hetzelfde nummer op, maar dan in de Engelse versie Give Me Back My Love.

 

De Italiaanse zanger Edoardo Bennato had met Viva La Mamma in 1989 een grote hit in handen. In hetzelfde jaar kwam de Vlaamse zangeres Conny Fabry met de Nederlandse versie Jij Gekke Mama.

 

De Britse zangeres Helen Shapiro had in 1963 een hit met Queen For Tonight. Conny Fabry zong in 1985 de Nederlandse bewerking Koningin Voor Één Nacht.

 

In 1981 scoorde Sheena Easton een grote hit met My Baby Takes The Moring Train uit de film 9 To 5. Benny Neyman dook in 1982 de studio in om Liefde Is Als Een Sigaret op te gaan nemen.

 

De Finse zangeres Katri Helena had in 1979 een grote hit in haar land met Amsterdam, met deze plaat vertegenwoordigde ze Finland op het eurovisie songfestival. In 1980 deed Maggie MacNeal mee aan het Eurovisie Songfestial met de Nederlandse versie van Amsterdam.

 

De Amerikaanse zangeres Gloria Gaynor had in 1978 al een grote hit met I Will Survive, maar André Hazes maakten in 1987 een grote hit met de Nederlandse cover 'T Is Voorbij.

 

In 1972 maakten de Franse zanger Michel Fugain het nummer Une Belle Histoire. In 1973 maakt de Belgische zangeres Ann Christy de cover Een Mooi Verhaal, in 1975 wordt dit nummer opgepakt door Gerard Cox en in 2006 zingen Paul de Leeuw en Alderliefste hun versie van Une Belle Histoire/Een Mooi Verhaal.

 

Voormalig Miss Egypte en zangeres Dalida had in 1974 een grote hit met Gigi L'Amoroso. In In 1974 maakte Mike Vincent de Nederlandse tekst Friet Met Mayonaise en in 1975 jatte Johnny Hoes Friet Met Mayonaise.

 

De Italiaanse groep Ricchi Poveri hadden in 1983 een nummer 1 hit in Italië en Frankrijk met Sará Perché Ti Amo. In 2011 zongen Tim Douwsma en Monique Smit de Nederlandse versie Één Zomeravond Met Jou dat niet verder is gekomen dan de TROS Kids Top 20.

 

De Italiaanse popzanger Zucchero had in 1995 de plaat X Colpa Di Chi uitgebracht. Natuurlijk was het weer Marco Borsato die het nummer moest jatten en in 1996 in het Nederlands Wie zong.

 

De Frans/Italiaanse zanger Riccardo Cocciante zong in 1976 het nummer Margherita. In 1996 is Margherita de B-kant van de single Vrij Zij die Marco Borsato opnam in de studio.

 

In 1991 nam Riccardo Cocciante het prachtige nummer Se Stiamo Insieme op. In hetzelfde jaar zong Danny de Munk Ze Zei Niet Één Keer Ik Hou Van Jou en in 1994 zong André Hazes Ik Leef Mijn Eigen Leven.

 

De Amerikaanse countryzanger Glen Campbell had in 1975 een hit met Rhinestone Cowboy, in hetzelde jaar zong de ééndagsvlieg Claire de Nederlandse tekst Vreemde Vogels.

 

De Franse zangeres France Gall zong in 1965 Poupée De Cire, Poupée De Son de hitlijsten in. In hetzelfde jaar zong Marijke Merckens over een Modepop.

 

Waar Cliff Richard in 1968 zong over Congratulations zong Karin Kent over Lang Zal Ze Leven.

 

In 1969 kwam Tony Bass met de Nederlandse versie op Gina Lollobrigida. Van wie het origineel is kan ik niet achter halen, maar het werd vaak op de radio gedraaid toen, dus dat het een cover is dat is wel duidelijk.

 

De Deense zangeres Gitte zong in 1963 Ich Will 'Nen Cowboy Als Man, Ria Valk zong Ik Wil Een Cowboy Als Man.

 

Freddy Quinn zong in 1963 Allein Wie Du, Paul Dubois maakten als De Zingende Bootsman het nummer Net Als Jij.

 

De Oostenrijkse zanger Andy Borg zong in 1982 Nun Schlägt Die Uhr dat in 1984 werd vertaald en Frank & Mirella Als Je Weer Komt zongen.  

 

De Oostenrijkse zanger Andy Borg zong in 19 het nummer Die Fischer Von San Juan dat we in Nederland beter kunnen als De Vissers Van San Juan uit 19 van Frank & Mirella.

 

In 1973 hadden Chris Montez and Raza een hit met Ay No Digas, in 1984 zongen Frank & Mirella de Nederlandse versie Wat Ik Zou Willen.

 

In 1978 hadden het Duitse duo Adam & Eve een hit met Die Versunkende Stadt, in 1979 hadden Frank & Mirella een hit met de Nederlandse cover De Verzonken Stad.

 

In 1958 zong de Amerikaanse zangeres Connie Francis over Paradiso, in 1962 werd het vertaald en zong Anneke Grönloh Paradiso.

 

Het Duitse duo Cindy & Bert namen in 1973 het nummer Ich Komm' Bald Wieder op Dennie Christian & Mieke in 1984 zongen op Zaterdagavond.

 

In 1980 had ABBA het nummer The Piper dat in 1985 door Bonnie St. Claire & José Hoebee in  de Nederlandse versie De Flierefluiter gezongen werd. 

 

De Britse zangeres Dusty Springfield zong in 1968 het prachtige nummer I Close My Eyes And Count To Ten. In 1988 zong Bonnie St. Claire Het Lijkt Of Ik Droom.

 

De Italiaanse zangeres Milva zong in 1972 La Canzone Della Libertá dan in 1983 werd vertaald en Conny Vandenbos Net Als Vroeger zong.

 

In 1974 zong de Vlaamse band RUM het lied Ik Hou Van Alle Vrouwen. Hans de Booij zong in 1986 dat hij van Alle Vrouwen hield.

 

In 1985 nam de Duitse zanger Herbert Grönemeyer het nummer Kinder An Die Macht op dat in 1986 vertaald werd en Hans de Booij zong over Kinderen Aan De Macht.

 

In 1970 zong Diana Ross het nummer Reach Out And Touch (Somebody's Hand), ik 1985 zong Henny Huisman samen met zijn kandidaten van de sountmixshow Reach Out And Toch (Somebody's Hand).

 

In  1993 Zong Frank Boeijen over het Paradijs, Jan Smit zong in 2011 zijn gestolen versie van Paradijs.

 

De Franse acteur/zanger Johnny Hallyday zong in 1969 Que Je T'Aime, in 2010 zongen Jan Keizer & Annie Schilder Que Je T'Aime.

 

In 2005 nam de Duitse zangers Mara Kayser het nummer Morgensterne Schweigen op dat in 2011 werd vertaald naar Alle Sterren Zwijgen en gezongen door Jannes

 

Un'emergenza D'Amore van de Italiaanse zangeres Laura Pausini uit 1998 werd vertaald in het Nederlands en Marjan Berger zong in 1999 Ik Ben Op Zoek Naar Jouw Liefde.

 

In 1979 zong de Italiaanse zanger Pupo het prachtige nummer Forse dat in 1984 door André Hazes werd vertaald in Blijf Bij Mij.

 

In 1996 hadden Chris Rea & Shirley Bassey een grote hit met La Passione dat door André Hazes werd vertaald naar Het Is Te Laat.

 

De Italiaanse zangeres Ornella Vanoni zong in 1983 Rabbia, Libertá, Fantasia. In 1987 vertaalde André Hazes het en zong hij Ik Blijf Eenzaam.

 

De Amerikaanse popzanger Lionel Richie had een grote hit te pakken in 1984 met Hello, André Hazes vertaalde het en zong in het Nederlands Ik Hou Van Jou.

 

De Italiaanse zanger Eros Ramazzotti zong in 1985 het nummer Cuori Agitati en André Hazes zong in hetzelfde jaar nog Jij Dat Ben Jij.

 

In 1982 deed de Spaanse zangeres Lucia mee aan het Eurovisie Songfestival met het ingezonden liedje El. André Hazes jatte het instrumentale voor zijn plaat Kom Terug in 1982.

 

De Italiaanse zanger Franco Califano zong in 1988 het nummer IO (Per Le Stade Di Quartiere) dat André Hazes vertaalden in Liefde, Leven, Geven.

 

In 1982 bracht de Zweedse popgroep ABBA het nummer The Day Before You Came uit op 45 toeren single. André Hazes vertaalde het naar het Nederlands en zong in Met Kerst Ben Ik Alleen.  

 

De Britse muzikant Springwater had in 1971 het instrumentale nummer I Will Return waar André Hazes de muziek van jatte en in 1990 Oranje Bovenaan uitbracht.

 

In 1973 bracht de Britse muzikant Springwater het intrumentale synh-pop nummer Dan The Banjo Man uit waar de Volendamse groep BZN in 1994 dankbaar gebruik van hebben gemaakt met hun gezongen versie van Dan The Banjo Man.

 

In 1988 zong Roy Orbison het prachtige nummer A Love So Beautiful dat André Hazes in 2005 vertaalde in Vaag En Stil.

 

De Noord-Ierse zanger Gary Moore had in 1990 een hit in Europa met Still Got The Blues dat André Hazes in 2002 vertaalde naar Zoveel Jaren

 

In 1985 had de Duitse zanger Frank Duval een duet met Kalina Maloyer en hun prachtige plaat It Was Love werd vertaald in het Nederlands, André Hazes zong samen met Lisa Boray in 1991 Sorry.

 

In 1991 zong Diana Ross het gevoelige nummer When You Tell That You Love Me dat in 1992 in het Nederlands werd vertaald door Saskia & Serge die Als Je Zachtjes Zegt Ik Hou Van Jou zongen. In 2004 zongen André & Rachel Hazes Ach Je bent Er Maar Heel Even.  

 

In 1985 zong de Vlaamse zangeres Marleen het speciaal voor haar door Pierre Kartner geschreven nummer Jij Denkt Maar Dat Je Alles Mag Van MijHier is de André Hazes versie uit 1986 en hier de 2008 versie van Frans Duijts.

 

In 1975 zong de Griekse zangeres Vicky Leandros het Duitse nummer Ich Liebe Das Leben. In 2009 zong de Hillegomse zanger Dirk Meeldijk de hit Ik Hou Van Het Leven.   

 

De Amerikaanse acteur/zanger Pat Boone zong in 19 over de tekenfilmfiguur Speedy Gonzales. De Alpenzusjes zongen in 1986 Speedy Gonzales In Tirol.

 

De zangeres Helen Shapiro zong in 1961 Walking Back To Happiness. De Nederlandse zangeres Colinda (later zangeres van het Holland Duo) zong in 1988 Ik Blijf Nog Even Vrijgezel.

 

Chris Montez zong in 1962 Let's Dance. Colinda zong in 1989 Ik Heb Sjans

 

Wie herinnert zich nog de televisiereclame van Nescafé uit 1982 waarin La Colegiala gebruikt werd van Rodolfo Y Su TipicaSandra Reemer zag hier een hit in en maakte in 1990 haar versie van La Colegiala.

 

Cindy Lauper zong in 1984 Time After Time en Maggie MacNeal zong in 1989 het prachtige nummer Verloren Tijd.

 

Gert Timmerman zong in 1963 het Duitstalige nummer Nimm Deine Weisse Gitarre. Koos Alberts zong in 1984 op deze muziek de tekst Gisteren Heeft Zij Me Verlaten.

 

De Duitse zanger Reinhard Mey zong in 1975 Mein Testament dat een cover was van het uit 1967 door Boudwwijn de Groot gezongen Testament.

 

Can't take my eyes off you is origineel van  de Amerikaanse groep Frankie Valli and The 4 Seasons uit 1962. In 1992 nam de Kroatisch/Nederlandse model/actrice en zangers Tatjana Šimić een Europees duet op met de Nederlandse zanger Gerard Joling, de popklassieker Can't take my eyes off you.

 

René Froger had in 1990 een grote hit met Just Say Hello en Nico Landers zong in 1993 Zeg Maar Hallo.

 

De Engelse popzanger Tom Jones zong in 1966 zijn groote hit The Green Green Grass Of Home en de Amsterdamse zanger Nico Landers zong in 1993 een prachtige vertaling met 'T Ouderlijk Huis.

 

In 1969 zong Engelbert Humperdinck het nummer Quando Quando Quando. Het nummer werd ook gebruikt voor een Japanse TV commercial voor de Honda Fit Shuttle. Nico Landers maakte in 1993 een Nederklandse vertaling van Quando Quando Quando.

 

Love Me Tonight is een nummer van Tom Jones uit 1969 dat Nico Landers in 1993 vertaalde in Blijf bij me vannacht.

 

Nico Landers zong in 1993 het nummer Blijf, het originele nummer Stay is helaas niet te vinden op YouTube en ook wie de originele artiest is kan ik helaas niet achterhalen.

 

De Franse/Canadese zanger Sylvain Cossette zong Et pourtant en Nico Landers zong in 1993 Yet I Know. Sylvain Cossette was ook bandlid van Paradox.

 

De Britse zanger Eddy Grant (ex The Equals) had in 1988 een grote hit met Gimme Hope Jo'Anna dat Nico Landers vertaalde in Geef Me Hoop Jo'Anna in 1993. In 1995 maakte oud voetballer René van der Gijp een parodie over spiritueel medium Jomanda, die toentertijd onder vuur lag in de media. Geef Me Hoop Jomanda stond toen vijf weken in de Top 40.

 

De Afrikaans/Amerikaanse zanger Gene McDaniels zong in 1963 It's A Lonely Town en Nico Landers zong in 1994 Stil In De Straten.

 

De Italiaanse zanger Peppino di Capri had in 1963 een internationale hit met Roberta. De Amsterdamse zanger Nico Landers zong in 1994 de Nederlandse cover Marcella.

 

Bobby Rydell is een Amerikaanse zanger die met Forget Him in 1963 een hit scoorde. Nico Landers zong de Nederlandse versie van Vergeet Hem in 1994.

 

De Amerikaanse zanger/acteur en Mafioso Frank Sinatra had in 1964 een hit met Chicago, het nummer kwam uit één van zijn films. Nico Landers zong in 1994 zijn Nederlandse versie over Mokum.

 

John Paul Young had in 1976 een grote hit met Standing In The Rain dat in vele discotheken grijs gedraaid werd. Nico Landers zong in 1994 op dezelfde discodeuntjes in het Nederlands Ik Sta Te Barsten Van De Kou.

 

De Engelse glamrock-band The Sweet had in 1972 een grote internationale hit met Poppa Joe. In 1994 zong Nico Landers de Nederlandse vertaling Papa Joe.

 

De Canadese zanger Paul Anka zong in 1959 Put Your Head On My Shoulder en Nico Landers zong zijn in het Nederlands vertaalde versie Huil Maar Uit Op M'n Schouder.

 

De Amerikaanse acteur/zanger Harry Belafonte zong in 1957 Banana Boat Song dat in Nederland bekend werd door een parodie van André van Duin. Nico Landers zong op geheel eigen wijze in 1994 De Bananenboot song.

 

Elvis Presley zong in 1961 Surrender. Nico Landers zong in 1983 de Nederlandse versie In De Kroeg Van Ome Nelis.

 

Engelbert Humperdinck zong in 1966 Release Me, en Nico Landers zong in 1994 de Nederlandse cover van Release Me

 

Julio Iglesias had in 1982 een grote hit met Amor, Amor, Amor dat in 1994 werd vertaald en Nico Landers Amor, Amor, Amor in het Nederlands zong met een vette discobeat eronder.

 

De Canadese band After All zong in 1973 het prachtige nummer If You Need Me, de Nederlandse zanger Rob Zorn zong in 1991 de Nederlandse vertaling Geef Mij Je Liefde.

 

Elvis Presley zong het nummer Help me make it Through The Night dat in 1991 in het Nederlands werd vertaald naar Laat Me Niet Alleen Vanacht en gezongen werd door Rob Zorn.

 

De Canadese zanger Paul Anka zong in 1963 You Are My Destiny en Rob Zorn zong in 1991 Wie Ben Ik Zonder Jou.

 

Die Flippers zongen Heut Nacht Hab Ich Dich Verloren, Rob Zorn zong in 1991 de Nederlandse versie Vanacht.

 

Boney M zong in 1978 de nummer 1 hit  Rivers Of Babylon en de Nederlandse zangeres Annabel zong in 1985 de Nederlandse cover Waar Gaat Het Met Ons Toch Heen.

 

In 1959 had de Amerikaanse zanger Bobby Darin een grote hit met Dream Lover, in 1983 werd Dream Lover in het Nederlands vertaald en gezongen door Peter Smulders.

 

Connie Francis zong in 1958 Stupid Cupid. Charlotte zong in 1983 de Nederlandse versie van Stupid Cupid. In 1991 zong Maywood hun versie van Stupid Cupid.

 

In 1960 zong de Amerikaanse countryzanger Jim Reeves het nummer He'll Have To Go. In 1983 werd dit nummer in het Nederlands vertaald als Vertel Je Vriend en gezongen door Gill Martin.

 

De Everly Brothers zongen in 1958 het door Roy Orbison geschreven nummer Claudette. De Reno Brothers zongen in 1983 de Nederlandse versie van Claudette.

 

In 1971 zong het kleine meisje Nelleke Brzoskowski als zangeres van de Zingende Brzoskowski Familie (The Song Of The Family) haar zelf geschreven nummer Mijn Dorpje. In 1971 zong ook Vader Abraham een nummer dat er precies op lijkt met de titel Jij En Ik Blijven Bestaan. In 1992 maakte Nelleke Brzoskowski haar comeback en bracht een vernieuwde versie uit van Mijn Dorpje.

 

De Canadese zangeres Celine Dion zong in 1988 op het Eurosong Festival Ne Partez Pas Sans Moi. De Belgische zangeres Mieke zong in 1988 de in het Nederlands vertaalde tekst Kom Weer Terug Bij Mij.

 

In 1963 zong de Duitse meidengroep Waikiki Tamoure de grote hit Wini Wini. In 2014 zongen de Nederlandse Alpenzusjes de Nederlandse vertaling van Wienie Wienie. De Marlets maakte van Winni Winni Wanna Wanna in een Aprés Ski versie.

 

Manfred Mann zong in 1964 Do Wah Diddy Diddy en de Nederlandse meidengroep Dolly Dots zongen in 1982 Do Wah Diddy Diddy.

 

De Zweedse popgroep ABBA zong in 19 het nummer Why Did It Have To Be Me. In 1985 zongen Bonnie St. Claire & José in het Nederlands vertaalde nummer Ligt Dat Nu Aan Jou Of Aan Mij.

 

De Zweedse popgroep ABBA zong in 1979 Chiquitita. Bonnie St. Claire & José zongen in 1985 de Nederlandse versie van Chiquitita.

 

De Zweedse popgroep ABBA zong in 1980 Adante Adante. Bonnie St. Claire & José zongen in 1985 het prachtige nummer Herinnering.

 

De Zweedse popgroep ABBA zong in 1981 het prachtige nummer I Let The Music Speak. Bonnie St. Claire & José zongen in 1985 Is Het Zo Bedoeld.

 

De Zweedse popgroep ABBA zongen in 1977 One Man One Woman. Bonnie St. Claire & José zongen in 1985 de in het Nederlands vertaalde nummer Een Man.

 

De Zweedse popgroep ABBA hadden in 1977 een grote hit met Move On. Bonnie St. Claire, José & Ron Brandsteder zongen in 1985 het nummer Waarom.

 

De Franse zanger Richard Cocciante zong in 1980 Avec Simplicité dat in 1983 werd vertaald in het Nederlands en Bonnie St. Claire & Benny Neyman als gelegenheidsduo het nummer Verder Valt Het Wel Mee opnamen. Ook werd dit nummer in het Frans uitgebracht met als titel Comme Un Amour D'été.

 

De Franse zanger Richard Cocciante zong in 1995 H.L.M. (Harry Loves Mary) dat Liesbeth List in 1999 in het Nederlands vertaalde in Vergezicht.

 

De Franse zanger Richard Cocciante zong in 1986 Le Mot France. Liesbeth List vertaalde dit in het Nederlands en zong in 1999 Een Kind Van Overzee.

 

De Franse zanger Richard Cocciante zong in 19 Celeste Nostalgia dat in 2006 werd vertaald in het Nederland en de Berlgische zanger Bart Peeters het nummer Allemaal Door Jou zong.

 

Zangeres Zonder Naam zong in 1987 Braziliaanse nachten en Stella Bos zong als De Onbekende Zangeres in 1988, een jaar na het overlijden van Mary Servaes Braziliaanse nachten als een eerbetoon.

 

De Duitse zanger Heino zong in 1966 het zeemansliedje Aloha He, Aloha Oe. De Nederlandse zangeres Zonder Naam zong in 1985 de Nederlandse versie van Aloha He, Aloha Oe.

 

Het Indonesische Krontjong Orchest Eurasia zongen in 1928 Terang Boelan en de Zangeres Zonder Naam zong in 1964 Terang Boelan.

 

Het Italiaanse duo Al Bano & Romina Power hadden in 1982 een grote hit met Felicita Johan Heuser & Corry Konings zongen in 2005 de Nederlandse versie van Felicita. In 2014 kwamen Jan Keizer & Anny Schilder met hun versie van Felicita op de proppen.

 

In 1973 zong de Amerikaanse zanger Roy Oribison het nummer Blue Bayou. In 1988 zong Corry Konings de in het Nederlands vertaalde Blue Bayou.

 

De Amerikaanse countryzanger Billy Ray Cyrus had in 1992 een grote hit met Achy Breaky Heart. Marianne Weber zong in 2002 de Nederlands vertaalde versie Ik Doe Wat Ik Wil.

 

De Big Band Ritmo-Sinfonica "Città Di Verona" met o.a. Burt Bacharach maakte in 1957 het nummer Magic Moment, gezongen door zangeres Silvia Testoni. André van Duin maakte in de Nederlandse vertaling Foto-albums.

 

Udo Jürgens zong in 1982 Der gekaufte Drachen. André van Duin zong in 1982 de Nederlandse tekst Oranjeboomstraat.

 

De Malaisische zanger Shake (Sheikh Abdullah Ahmad) zong in 1976 You Know I Love You, Tu Sais Je T'Aime. André van Duin vertaalde dit nummer in het Nederlands en kwam in 1984 met het nummer Want Het Is Zomer op de proppen.

 

Udo Jürgens zong in 1982 Ich War Noch Niemals In New York dat ook André van Duin in 1984 weer vertaalde in het Nederlands met als tekst Een Echte Vriend.

 

Udo Jürgens   zong in 1981 Vielen Dank Für Die Blumen. André van Duin zong de Nederlandse vertaling Welbedankt Voor De Bloemen.

 

De Amerikaanse zanger Eddie Fisher zong in 1951 het nummer Any Time André van Duin zong in het Nederlands Telkens Weer.

 

Udo Jürgens zong in 1967 het veel te rustige nummer Was Ich Dir Sagen Will. Paul van der woude zong in 1989 de veel betere versie Wat Ik Je Zeggen Wil.

 

De Argentijnse folkzanger León Gieco zong in 1978 zijn grootste hit Solo Le Pido A Dios, in 1991 covert Imca Marina dit nummer in het Engels dat de titel Sing A Song mee kreeg.

 

De Franse zanger Michel Sardou zong in 1976 de chanson Je Vais T'Aimer. In 1978 zong Rob de Nijs de Nederlandse versie Als Ik Je Neem.

 

De Amerikaanse band Beach Boys zongen in 1970 Tears In The Morning en Rob de Nijs zong in 1978 in het Nederlands Bang (Voor Morgen).

 

De Amerikaanse componist/zanger Stevie Wonder zong in 1972  I Believe (When I Fall In Love).  De Nederlandse acteur/zanger Rob de Nijs zong de Nederlandse versie Kom Bij Mij.

 

In 1968 had Bob Bishop een hit met Roses To Reno. Ronnie Tober had een hit met Rozen Voor Sandra in 1971, in hetzelfde jaar zong de Vlaamse zanger Jimmy Frey zijn versie van Rozen Voor Sandra.

 

In 1959 zag de hit You Are My Sunshine van de Amerikaanse countryzanger Johnny Cash het levenslicht. Musicalster/zanger Ronnie Tober zong in 1979 de Nederlandse cover van You Are My Sunshine.

 

De populaire Amerikaanse meidengroep The Crystals zongen in 1963 Da Doo Ron Ron, het nummer is daarna door verschillende buitenlandse artiesten gecoverd. Maar de Indonisische/Nederlandse zangeres Anneke Grönloh zong in 1963 de Nederlandse versie Da Doe Ron Ron.

 

De Griekse zangeres  Nana Mouskouri  had in 1963 een hit met Ximeroni.   Anneke Grönloh   zong in 1963 de Nederlandse versie Cimeroni.

 

De Welshe zangeres Shirley Bassey had in 1964 een grote hit met de gelijknamige James Bond (007) filmtitel Goldfinger. Anneke Grönloh zong in 1964 een Nederlandse vertaling van Goldfinger.

 

De zangeres Sandie Shaw deed in 1967 mee aan het Eurovisie Songfestival, ze kwam uit voor het Verenigd Koninkrijk met het nummer Puppy On A String. Reggy van der Burgt zong in 1967 haar Nederlandse versie Speelbal In De Wind dat speciaal voor haar was geschreven. Anneke Grönloh zong in 1967 ook het nummer Speelbal In De Wind.

 

De Amerikaanse zanger Frankie Laine zong in 1951 The Girl In The Wood. Ciska Peters zong in 1973 Koning Van De Zon.

 

De Amerikaanse countryzangeres Billie Jo Spears zong in 1975 haar grote hit Blanket On The Ground. Ria Valk zong in 1994 de Nederlandse vertaling Dekens Op De Grond.

 

Het Franse duo Yves Et Patricia ‎zongen in1964 Il Est Bleu, Il Est Gris dat Ria Valk in 1966 vertaalde naar 'T Is Heel Stil In Ons Huis.

 

De Amerikaanse countryzangeres Lynn Anderson had in 1970 een grote hit met Rose Garden. De Belgische zangeres Micha Marah, die in Nederland bekender was dan in haar eigen land en een veel geziene gast was in TROS Op Volle Toeren, zong in 1971 Rozen En Doornen.

 

De Amerikaanse zanger Ray Peterson  had in 1960 een grote hit met Corrine Corrina. Herman van Keeken had in 1961 een grote hit te pakken met de Nederlandse cover van Corinna, Corinna. Hij overleed in 1995 aan de gevolgen van een hersentumor.

 

Het Italiaanse kindsterretje Robertino Loreti zong in 1960 Mama. Heintje (Hein Simons) zong in 1967 de Nederlandse vertaling van Mama.

 

De Duitse zangeres Renate Kern had in 1967 in Duitsland een bescheiden hitje met het nummer Du Bist Meine Liebe. Corry Konings en Koos Alberts zongen in 1987 1000 Kleine Dingen.

 

De Duitse zanger Drafi Deutscher zong in 1965 Marmor, Stein und Eisen bricht. De Nederlandse zangeres Trea Dobbs zong in 1965 de Nederlandse versie Marmer, Staal En Steen Vergaan.

 

De Franse zangeres Anne Sylvestre zong in 1965 Lazare et Cecile dat Martine Bijl in 1970 vertaalde in Lazare en Cecile.

 

De Amerikaanse zangeres Janis Ian zong in 1974 het prachtige nummer Jesse  dat over een blane vrouw en een zwarte man gaat, dat in 1980 werd vertaald in het Nederlands en Martine Bijl  het prachtige nummer Liefste op vinyl perste.

  

In 1980 zong de Amerikaanse zanger Eric Carmen het nummer It Hurts Too Much dat Willem Duyn in 1982 vertaalde in Je Zeurt Te Veel.

 

De Amerikaanse countryger Kenny Rogers zong in 1978 het countrynummer The Gambler. Willem Duyn Zong in 1980 de Nederlandse cover Bluffers En Suffers.

 

Thin Lizzy heeft vele Ierse Folk songs gecoverd, zo ook het originele nummer Whiskey In The Jar van The Dubliners uit 1967. Willem Duyn zong in 1980 de Nederlandse vertaling Dag Dikke Olifant.

 

De Franse zanger/componist Pascal Danel zong in 1968 de chanson Allez Viens On Danse. Ben Cramer zong in 1971 de in het Nederlands vertaalde versie De Clown, wat tevens ook zijn grootste hit tot op de dag van vandaag is geweest.

 

Op het San Remo Festival van 1968 waren toen twee verschillende versies te horen van het nummer Occhi Miei, Gli. Het betrof een mannelijke versie van Dino en een vrouwelijke van Wilma Goich om de kwesie van het Unie-Seks karakter van het lied te onderstrepen. De Nederlandse vertaling Dans Met Mij van Ben Cramer kwam eveneens uit 1968, net als de Duitse versie Komm’Und Bedien Dich van de Oostenrijkse zanger Peter Alexander. In 1969 kwam de Engelse versie Help Yourself van de Amerikaanse zangeres Brenda Lee.

 

De Napolitaanse acteur Nino Taranto zong in 1937 het verhaal van een uitslover die iedere Lire twee keer moest omdraaien om rond te komen en om de bazige, ondankbare en ontrouwe vrouw Agata aan zich te binden. In 1970 kwam Ben Cramer met de Nederlandse cover van Agata.

 

Los Torrealberos zong in 1950 Los Garceros dat in 1973 vertaald werd in het Nederlands en Ben Cramer het nummer Het Wordt Nacht Signorita op vinyl uitbracht.

 

Steve Gibb zong in 1978 het nummer She Believes In Me. Ben Cramer zong in 1980 Ik Geloof In Jou dat André Hazes in 1981 weer opnam als Zij Gelooft In Mij.

 

De Italiaanse/Franse zanger Serge Reggiani had in 1977 een hit met het nummer  Ma Derniere Volonte. Herman-Pieter De Boer van Ik Heb Zo Wa- Wa- Waanzinnig Gedroomd (Kinderen Voor Kinderen) en Annabel-faam vertaalden dit in 1978 in het Nederlands als Laat Me, dat tevens de grootste hit werd voor Ramses Shaffy.

 

Op een gedicht van von Eichendorff, ook bekend als Das Zerbrochene Ringlein, voor het eerst gepubliceerd in 1813/14 zong Richard Tauber in 1926 In einem kühlen GrundeSaskia & Serge zongen in 1973 de Nederlandse cover Waar Is De Tijd.

 

De Australische actrice/zangeres Helen Reddy zong in 1971 No Sad Song dat in 1972 werd vertaald in het Nederlands en Saskia & Serge het lied Huil Maar Niet zongen.

  

De Duitse zanger Herbert Gronemeyer zong in 2002 Der Weg, Guus Meeuwis  vertaalde dit nummer in het Nederlands en zong in 2005 De Weg.

 

De Italiaanse zanger Jovanotti zong in 2008, afkomstig van zijn album Safari, het nummer A Te, afgekeken van A La Primera Persona, een Spaanse nummer 1 uit 2006 van Alejandro Sanz. Guus Meeuwis zong in 2009 de Nederlandse versie Dat Komt Door Jou.

 

Bette Midler zong in 1979 het mooie lied The Rose. De Belgische zangeres Ann Christy zong in 1980 de Nederlandse vertaling De Roos, Bonnie St. Claire heeft De Roos in 1981 opnieuw uitbracht. Vader Abraham zong in 1996 Als je inlegkruisje maar goed zit, dat zelfs als carnavalskraker het goed deed.

 

De popgroep Wind was in 1987 de West-Duitse inzending voor het Eurovisie Songfestival in Brussel en eindigde als tweede met het nummer Lass Die Sonne In Dein Herz. De backing vocals kwamen van Robert Pilatus (pré Milli Vanilli). De Nederlandse zanger Arne Jansen maakte in 1990 de Nederlandse vertaling Lekker Zonnen. Wolter Kroes maakte in 2011 dezelfde plaat met de tekst Laat De Zomer In Je Hart.

 

De Duitse zanger Gunnar Welz zong in 1970 het nummer Manuela. De Nederlandse zanger Jacques Herb zong in 1971 de Nederlandse uitvoering van Manuela. Ook kwam er een tweede versie over Manuela.

 

In 1968 bracht de zanger Bob Bishop, wiens echte naam Bob Sykes was, het nummer Roses To Reno uit op plaat. Er is een Mount Rose (ski gebied) in de buurt van Reno. Ronnie Tober zong in 1971 de Nederlandstalige versie Rozen Voor Sandra en Jacques Herb zong in 1972 de melodische gelijkenis in Een Man Mag Niet Huilen.

 

De Amerikaanse zanger Austin Roberts zong in 1975 het welbekende nummer Rocky. Don Mercedes zong samen met Bonnie St. Claire in 1976 de ontroerende Nederlandse vertaling van Rocky dat een nummer 1 hit werd in Nederland en België. In 1977 werd Rocky opnieuw de groeven ingezongen door Jacques Herb.

 

De Britse zanger Roger Whittaker zong in 1990 het nummer Sieben Jahre, Sieben Meere. Bonnie St. Claire zong in 1991 de Nederlandse vertaling Zeven Jaren.

 

In 1978 had de Amerikaanse band Exile hun grootste hitsucces met de single Kiss You All Over. Bonnie St. Claire zong in 1985 de Nederlandse cover Doe Alles Nog Een Keer Over.

 

De Duitse acteur/schlagerzanger Rex Gildo zong in 1975 het nummer Marie Babbekorn dat in 1975 in het Nederlands vertaald werd en acteur/zanger Rob de Nijs zijn grote hit Malle Babbe op vinyl uitbracht.

 

Bob Dylan zong in 1967 I'll Be Your Baby Tonight, de George Baker Selection zette in 1971 I'll Be Your Baby Tonight op plaat.

 

Hank Locklin had in 1949 een hit met Send Me The Pillow (That You Dream On). Hank Locklin was een countryzanger die burgemeester werd van zijn eigen dorp (McLellan, Florida). Zijn heropname in 1957 voor RCA Victor werd een grote Country & Western-hit. De George Baker Selection zong in 1975 Send Me The Pillow. In 1979 bracht de Nederlandse band Ferrari Send Me The Pillow uit op 45rpm single.

 

De Everly Brothers zongen al in 1958 de grote hit All I Have To Do Is Dream, de George Baker Selection nam All I Have To Do Is Dream op in 1976.

 

In 1958 bracht de Amerikaanse countryzanger Don Gibson het nummer Oh, Lonesome Me uit, met op de B-kant het nummer I Can't Stop Loving You. De Belgische zanger Will Tura zong in 1981 Hou Jij Niet Meer Van Mij en Koos Alberts zong in 1988 Eenmaal Kom Jij Terug.

 

De Belgische zanger Bart Van Den Bossche zong in 1991 Jij Bent De Zon. In 2000 bracht Jop zijn versie uit van Jij Bent De Zon.

 

Bob Dylan zong in 1962 het nummer A Hard Rain's Gonna Fall. In 1979 zong Drukwerk het protestnummer Ik Verveel Me Zo In Amsterdam-Noord

 

In 1967 nam Bob Dylan het nummer I Shall Be Released op in de platenstudio. Drukwerk maakte in 1983 het nummer Niemand Wint.

 

In 1974 had cabaretier Hans Dorrestijn in zijn theatershow het lied De Keukenprinses dat tevens werd uitgebracht op de LP "Bofkont". In 1983 kwam Drukwerk met het lied Marianneke op de proppen. Er is hier nog heel wat om te doen geweest in Nederland. Eerst wilde de groep Drukwerk niet toegeven dat het lied van cabaretier Dorrestijn was gejat en er een andere tekst opgemaakt had.

 

In 1957 had het duo Don & Dewey een hit met Leavin' It All Up To You. Marianne Weber zong in 2001 de Nederlandse versie Al Deze Rozen Mag Je Houden.

 

In 1963 zong Suzie het nummer When My Love Passes Me By dat in Zweden als B-kant van Johnny Loves Me werd geperst, in Nederland en België werd het nummer op plaat gezet als De Wereld Is Leeg Zonder Jou. Suzie (Martina Peereboom) was een Nederlandse zangeres die naar ginder was verhuisd, net als de auteur die uit New York kwam. In 1976 bracht Corry Konings het nummer De Wereld Is Leeg Zonder Jou uit op single en in 2004 zong Marianne Weber weer op haar beurt De Wereld Is Leeg Zonder Jou.

 

De Amerikaanse countryzanger Garth Brooks had in 1989 een bescheiden hitje met If Tomorrow Never Comes. De Nederlandse artiesten pikken ook met dit nummer weer een graantje mee, want Benny Neyman zong in 1992 de Nederlandse tekst Later Is Te Laat en Marianne Weber zong in 2005 Vraag Je Niet Meer Af Waarom.

 

Michael Jackson zong in 1972 het nummer Ben, uit de gelijknamige film over een rat. Toots Thielemans bracht in 1974 op de mondharmonica Ben ten gehoren en in 1998 zong Frans Bauer het nummer Jouw Ogen Liegen Niet.

 

Bill Haley & His Comets zongen in 1955 de grote rock 'n' roll hit Rock Around The Clock dat daarna nog veelvuldig door verschillende artiesten gecoverd werd. In Nederland deden De Spelbrekers een poging met een Nederlandse versie van Rock Around The Clock.

 

Het Duitse kindsterretje Andrea Jürgens, dat toen al over haar hoogtepunt heen was, zong in 1983 Manuel Goodbye waarmee ze een grote wereldhit scoorde. Audrey Landers die toen te zien was in de soapserie Dallas zong in 1983 de in het Engels vertaalde Manuel Goodbye en Frank & Mirella zongen in 1983 de Nederlandse versie Manuel Vaarwel.

 

Albert Hammond zong in 1975 To All The Girls I've Loved Before. In 1984 werd dit nogmaals uitgebracht door een duet met Henk Wijngaard en Ben Steneker die toen Aan Elke Vrouw Waar Ik Eens Van Hield zongen. Ook werd het door Pierre Kartner vertaald en zongen Frans Bauer & Vader Abraham in 1996 Nu Zijn We Alle Twee Artiesten.

 

De Belgische zanger Robert Cogoi zong in 1967 samen met een kinderkoor het nummer Maman Bonheur. Corry Konings zong in 1977 samen met een kinderkoor de Nederlandse versie Je Moedertje.

 

De Griekse actrice/zangeres Mélina Mercouri zong in 1960 Ta Pedia Tou Pirea uit de film "Pote Tin Kyriaki" ("Never On Sunday"). Mieke Telkamp zong in 1960 de Nederlandse cover Nooit Op Zondag.

 

Het klasieke stuk Mache Dich, Mein Herze, Rein BWV 244 van Johann Sebastian Bach uit 1727 werd door Mieke Telkamp in 1971 gezongen als De Nieuwe Dag.

 

Engelse zangeres Anne Shelton zong in 1959 The Village Of St. Bernadette. Mieke Telkamp zong in 1971 de Nederlandse vertaling Het Dorpje Van St. Bernadette. Gereformeerd Nederland kent haar van Waarheen, Waarvoor, Katholiek Nederland van dit devote relaas van een bezoek aan de grot van Lourdes.

 

De Belgische zangeres Liliane Saint Pierre zong in 1969 Les Sept Derniers Jours. De Nederlandse band Unit Gloria met leadzanger Robert Long (later vervangen door Bonnie St. Claire) hadden in 1969 de Engelse versie The Last Seven Days op hun repertoire staan.

 

Antonio Caldara was een Venitiaans barokcomponist (1670-1736). Selve amiche is een Aria uit zijn opera La Constanza In Amor Vince l'Inganno uit 1711. Herman van Veen zong in begin van zijn muzikale loopbaan dat in 1967 begon het Harlekijnlied.

 

Jean Ferrat zong in 1965 On Ne Voit Pas Le Temps Passer. Japerina de Jong zong in 1967 de Nederlandse bewerking Waar Blijft De Tijd.

 

De Britse zanger Ralph McTell zong in 1968 het nummer Girl On A Bicycle. Herman Van Veen zong in 1969 de Nederlandse vertaling De Fiets.

 

In 1966 schreef de Canadese singer/songwriter Leonard Cohen voor zangeres Judy Collins het prachtige nummer Suzanne, dat Cohen een jaar later zelf ook uitgebracht heeft. In 1969 zong Herman van Veen de Nederlandse bewerking van Suzanne, dat later nog door verschillende Nederlandse artiesten is gecoverd. Ook bestaat er een Duitse versie van Herman van Veen.

 

Anna Marly zong in 1943 Le Chant Des Partisans. Herman Van Veen zong in 1970 de Nederlandse cover De Vluchteling

 

De Belgische zanger Jacques Brel zong in 1977 het indrukwekkende nummer Voir Un Ami Pleurer, afkomstig uit de muzikale film Vilebrequin. Dat het nummer in Nederland indruk wekte is wel duidelijk want Benny Neyman zong in 1978 de Nederlandse tekst Wij Zitten Goed Voor De TV. Daarna is het nummer nog door een tiental Nederlandse artiesten gecoverd.

 

De Amerikaanse rocker/punkzanger Iggy Pop hadden in 1977 een hit met Tonight dat Tina Turner & David Bowie in 1988 nog eens overdeden. Herman van Veen maakte in 1986 de Nederlandse cover De Laatste Dans.

 

Rod McKuen zong in 1964 Love's Been Good To Me. Frans Halsema zong in 1969 de Nederlandse tekst God Was Goed Voor Mij, in 1977 bracht Frans Halsema deze plaat opnieuw uit met de tekst Zij Was Goed Voor Mij.

 

De Italiaanse groep I Ricchi E Poveri hadden in 1971 een grote hit met Che sarà. Willy Alberti & Mieke Telkamp zongen in 1976 Laat je gaan.

 

De rondborstige blonde actrice en countryzangeres Dolly Parton had in 1983 een hit met I Will Always Love You. De Belgische zangeres Mieke zong in 1998 de Nederlandse versie Als Ik Ga.

 

De Israëlische actrice/schlagerzangeres en soldate in het Israëlische leger Carmela Corren zong in 1962 Surabaya. Anneke Grönloh zong in 1963 de Nederlandse versie Soerabaja.

 

De Amerikaanse Rockabilly/countryzangeres Wanda Jackson zong in 1965 Santa Domingo, Imca Marina kwam in 1965 met de Nederlandse versie van Santo Doningo.

 

De Italiaanse zangeres Gigliola Cinquetti had in 1972 een hit met Gira L'Amore (Caro Bebe) dat Imca Marina in 1972 in de Nederlands vertaalde versie Vakantie Voorbij zong.

 

De Italiaanse zanger Tony Santagata had in 1974 een grote hit met Lu Maritiello, dat hij ten gehore bracht op het San Reno Festival. Imca Marina zong in 1975 de Nederlandse cover Vino (Waar Blijft De Wijn), dit werd één van haar grootste hits.

 

De Italiaanse folkzanger Carlo Buti zong in 1939 Reginella Campagnola. In 1987 maakte Manke Nelis de Nederlandse tekst Ezelserenade, dat hem in Nederland een grote hit bezorgde.

 

In 1907 zongen de Italiaanse zangers Enrico Caruso and Mario Ancona het lied Del tempio al limita (Au fond du temple saint) uit de opera The Pearl Fishers (De Parelvissers). Willy Alberti zong in 1974 hetzelfde nummer met de tekst Len Del Ferro.

 

De Zweedse popgroep ABBA zong in 1981 The Day Before You Came dat de Amsterdamse volkszanger André Hazes in 1992 zong als Met Kerst Ben Ik Alleen. ABBA staat voor Agneta, Björn, Benny & Anni-Fryd, zoals je ziet zijn de eerste letters van hun voornamen gebruikt.

 

Klein Orkest zong in 1984 een lied Over de Berlijnse Muur, toen die er nog stond. De Nederlandse actrice/zangeres Marjol Flore zong dit in 1989 als Über die Mauer; slechte timing, '89 was namelijk het jaar dat hij viel. In 1989, vlak na de val van de Berlijnse muur herschreef Marjol Flore het laatste stukje tekst en werd de plaat opnieuw uitgebracht.

 

In 1932 zongen de Tsjechische Melody Boys de tango Cikanka (betekend zigeuner). Willy Derby maakte in 1932 de Nederlandse cover Kom Zwarte Zigeuner.

 

In 1944 song de Amerikaanse countryzanger Gene Autry de klassieker El Rancho Grande. In 1981 zong de zingende truckchauffeur Henk Wijngaard de Nederlandse cover Ik Heb Een Truck Als M'n Woning.

 

Eddie Rabbitt zong in 1980 de hit Drivin' My Life Away. Henk Wijngaard zong in 1991 het nummer Ik Moet Nog Wat Jaren Mee.

 

Jürgen Renfordt had in 1988 een hit met Zu Verkaufen: Ein Schneeweißes Brautkleid, dat ook voor Henk Wijngaard in 1988 een grote hit opleverde met de leterlijk vertaalde Nederlandse versie 'N Sneeuwwitte Bruidsjurk.

 

De Italiaanse zanger Julio Iglesias zong in 1980 Hey!.  Danny de Munk zong in 1991 .

 

De Duitse Schlager-band Wind zong in 1990 het nummer Piña Colada, Corry Koning zong in 1990 in het Nederlands vertaalde Piña Colada.

 

De Volendamse band BZN (Band Zonder Naam) hadden in 1988 het nummer La Primavera. Koos Alberts zong in 1988 de Nederlandse tekst Een Droom Is Nu Voor Ons Voorbij.

 

Julio Iglesias had in 1972 een grote hit met Un Canto A Galicia. Koos Alberts maakte in 1993 de Nederlandse cover Ik Wil Altijd Bij Je Zijn.

 

Karel Gott zong in 1986 Hinter Der Sonne, Belinda Meuldijk vertaalde dit in het Nederlands en kwam met het prachtige nummer Alles Wat Ademt dat ingezongen werd door Rob de Nijs.

 

Perry Como zong in 1987 zijn allerlaatste nummer You Are The Wind Beneath My Wings. Coot van Doesburgh maakte in 1993 een mooie Nederlandse tekst: Vleugels Van Mijn Vlucht, een prachtige vertolking van Paul de Leeuw.

 

De Zweedse countryband Lasse Stefanz zongen het truckersliedje Här Hör Jag Hemma. Marianne Weber zong in een bijna onherkenbare Nederlandse versie Schrijf Me Nooit Geen Mooie Brieven Meer.

 

De Duitse Schlagerzangeres Mara Kayser zong in 2005 Morgensterne Schweigen, de Nederlandse Schlagerzanger Jannes zong in 2011 Alle sterren zwijgen.

 

Howard Carpendale had in 1978 een hit met ...Dann Geh Doch. Jannes zong in 2008 Ga Dan, een swingende versie van het origineel.

 

De Belgische zanger Frank Michael had in 2006 een hit in België en Frankrijk met het in Frans gezongen en bewerkt met Griekse klanken Fou De Corfou. Jannes zong in 2012 Ik Heb Teveel Van Jou Gehouden.

 

Michael Lanzo is een Belgische zanger die in 2006 een hit scoorde met C'est La Vie, maar echte bekendheid kreeg hij pas in 2013 nadat hij meedeed aan Belgium's Got Talent. René Riva coverde in 2006 C'est La Vie om er mee in Nederland een hit te scoorde.

 

De Amerikaanse countryzanger Ferlin Husky zong in 1960 Wings Of A Dove. Marianne Weber zong in 2001 de Nederlandse vertaling Sneeuwwitte Vredesduif.

 

De Italiaanse zangeres Spagna die bekend is van haar hit Calle Me en als wederhelft van het duo Fun Fun zong in 1996 Lupi Solitari. Marjan Berger (ex Frank & Mirella, Theo & Marjan) zong in 1998 het nummer De Zevende Hemel.

 

In 1998 bracht de Italiaanse zangeres Laura Pausini het nummer Un'emergenza D'Amore uit op ,single. Marjan Berger zong in 1999 de Nederlandse versie Ik Ben Op Zoek Naar Jouw Liefde.

 

In 1983 zong de toen nog jonge Canadese zangeres Celine Dion het prachtige nummer Mon Ami M'a Quittée. Marjan Berger zong in 1998 in het Nederlands Zeg Maar Even Niets Meer.

 

De Britse zanger Gareth Gates zong in 2002 Anyone Of Us (Stupid Mistake). David Vandyck zong in 2011 Alles Wat Je Zei.

 

De Duitse zanger Bernhard Brink zong in 2008 Geliebt, Gehasst, Geweint. David Vandyck zong in 2011 De liefde Weer Ontdekt.

 

De Italiaanse zanger Nicola di Bari zong in 1967 Giramondo. Willeke Alberti zong in 1998 De Allereerste Keer.

 

In 1973 zong de Amerikaanse zanger Jud Strunk het nummer Next Door Neighbor's Kid dat in 1975 door Conny Vandenbos in het Nederlands werd gezongen en een grote hit scoorde met Sjakie Van De Hoek.

 

De Oostenrijkse Schlagerzangeres Lolita had in 1960 een hit met Seemann, Deine Heimat Ist Das Meer. Ciska Peters vertaalde in 1981 dit nummer en zong Zeeman, je verlangen is de zee, waarmee ze in Nederland een grote hit te pakken had.

 

Friedel Hensch & Die Cyprys zongen Heideröslein en De Havenzangers zongen in 1979 Oh, Heideroosje.

 

De Italiaanse zanger Eros Ramazzotti die al vele hits op zijn naam heeft staan zong in 1984 Terra Promessa. De koning van het jatwerk, Marco Borsato, zong in 1994 Als De Wereld Van Ons Is.

 

De Italiaanse zanger Zucchero Sugar Fornaciari zong in 1089 Diamante dat Sandra Reemer in 1992 coverde en Domenica zong.

 

In 1977 bracht de Amerikaanse zanger Bobby Goldsboro het nummer Mary Lou (Has Finally Made It To Broadway) uit op single. Louis Neefs zong in 1977 zijn Nederlandse versie Annelies uit Sas van Gent.

 

De Franse zanger Charles Aznavour een een hit met I'll Be There in 1983 en André Hazes zong in 2003 Ik Ben Daar.

 

De Italiaanse zanger Massimo Ranieri had in 1988 een grote hit met Perdere l'amore. André Hazes zong in 1988 de prachtige Nederlandse cover Als Je Alles Weet.

 

Roger Whittaker had in 1990 in Duitsland een hit met Morgen Wird Alles Anders. Bonnie St. Claire had in 1991 een grote hit in Nederland met Morgen Wordt Alles Anders.

 

De Duitse band Die Flippers zongen in 1987 Arrivederci, Ciao, Amor. Corry Konings zong in 1988 de Nederlandse vertaling van Arrivederci, Ciao Amor.

 

De Amerikaanse zangeres Yvonne Elliman had in 1977 het nummer If I Can't Have You dat Danny de Munk in 1988 in het Nederlands Als Ik Jou Niet Krijg zong.

 

De Oostenrijkse acteur/zanger Peter Alexander zong in 1977 Feierabend. De Havenzangers gebruikten het om er een Nederlandse tekst op te maken en zongen in 1983 het carnavalsnummer 's Nachts na tweeën.

 

De Duitse zanger Nic zong in 2007 Ich Will Dich Für Immer en in 2008 zong Henk Damen de Nederlandse versie Ik Wil Jou Voor Altijd.

 

De Duitse Schlagerzangeres Tina York zong in 1981 Ich Bin Da dat de zusjes Maywood in 1981 vertaalde en in het Engels Distant Love zongen.

 

De Italiaanse zanger Dario Baldan Bembo zong in 1981 Tu Cosa Fai Stasera, natuurlijk is het weer Marco Borsato die de plaat moet jatten en zo zong hij in 1994 Hij Had Het Willen Zeggen.

 

Riccardo Cocciante had in 1976 in Italië een grote hit met het nummer Margherita. Marco Borsato zong in 1995 Margherita, A-kant was in het Nederlands gezongen en de B-kant in het Engels.

 

De Italiaanse zanger Paolo Vallesi had in 1992 een hit met Sempre, Marco Borsato zong de Nederlandse cover Vrij zijn in 1995.

 

De Italiaanse band Matia Bazar had in 1985 een grote hit met Ti Sento. De nep-Italiaan Marco Borsato zong in 1994 zijn Nederlandse versie Zomaar Een Mens.

 

De Canadese zangeres Céline Dion zong in 1996 The Power Of The Dream en Anita Meyer zong in 1996 de Nederlandse tekst De warmte In Je Hart.

 

Het Australische duo Air Supply zong in 19 het nummer The One That You Love. Anita Meijer zong in 1982 haar cover van The One That You Love.

 

Turley Richards zong in 1979 You Might Need Somebody. Edsilia Rombley maakte er een Nederlandse versie van en zong in 1997 Iemand Nodig.

 

Brenda Russell zong in 1988 Get Here. Edsilia Rombley zong in 1997 Zorg Dat Je Er Bent.

 

Udo Jürgens & Judy Cheeks zongen in 1969 Einmal, Wenn Du Gehst. Gerard Joling & Ruth Jacott zongen in 1995 samen het duet Pluk De Dag.

 

De Amerikaanse zangeres Carly Simon had in 1986 een hit met Coming Around Again. Willeke Alberti zong in 1989 in het Nederlands Blijf bij mij.

 

Michael Jackson in 1975 een grote hit met One Day In Your Life. Willeke Alberti zong in 1989 de Nederlandse versie Eenmaal Komt De Dag.

 

Het uit Zwitserland afkomstige trio Peter, Sue & Marc haden in 1981 een grote hit met Lo Senza Te, waarmee ze in dat jaar het Eurovisie Songfestival mee vertegenwoordigden. Willeke Alberti scoorde in 1982 een grote hit met de Nederlandse vertaling Het Is Nog Niet Voorbij.

 

De Franse zanger Gérard Lenorman had zowel een internationale hit met La Ballade Des Gens Heureux in 1975, in 1989 werd voor Willeke Alberti de Nederlandse tekst Een Beetje Liefde Voor Allemaal geschreven.

 

De Amerikaanse rockband Crazy Horse die later ook de begeleidingsband was van Neil Diamond hadden een hit in 1971 met I Don't Want To Talk About It. Willeke Alberti zong in 1982 haar Nederlandse versie Niemand Mag Iets Aan Me Merken.

 

De Amerikaanse folk-muziekgroep The New Christy Minstrels zongen in 1965 Today. Conny Vandenbos zong in 1975 de Nederlandse versie Vandaag.

 

De Italiaanse zangeres Milva zong in 1972 La Canzone Della Libertà. Conny Vandenbos zong in 1983 de Nederlandse vertaling Net Als Vroeger. Ik vindt persoonlijk het nummer wel iets lijken op het kerstliedje "U Zijt Wellekome".

 

The Beach Boys zongen over de Disney Girls in 1957 en Rob de Nijs die zong in 1977 over De Efteling.

 

De Duitse zanger Reinhard Mey zong in 1967 In meiner Stadt. Benny Neyman zong in 1974 Amsterdam.

 

De Britse band Sailor zongen in 1974 Sailor's Night On The Town. Benny Neyman zong in 1975 de Nederlands vertaalde versie De zeelui Komen Aan Wal.

 

De Duits/Italiaanse zangers Caterina Valente zong in 1978 Manuel. Pierre Kartner vertaalde dit in het Nederlands en zijn ontdekte Belgische zangeres Mieke zong in 1978 Manuel.

 

Louis Armstrong had in 1967 een grote hit met What A Wonderful World. De Belgische zangeres Mieke zong samen met haar ontdekker Vader Abraham in 1974 'N Prachtige Dag.

 

De Duitse band Trio hadden in 1983 in Duitsland een hit met het nummer Turaluraluralu, Ich Mach BuBu Was Machst Du. Conny Vandenbos zong in 1984 Toereloereloereloe en Gerard Cox zong in 1987 Effe Eentje Tussendoor.

 

De Italiaanse zangeres Fiordaliso had in 1984 in Italië een hit met Non Voglio Mica La Luna dat de Nederlandse zanger Frank Ashton in 1986 als Remember The Good Times zong in het Engels.

 

De van Joodse afkomstige Canadese zanger Leonard Cohen had in 1967 een hit met So Long, Marianne. José Hoebee en Ron Brandsteder zongen So Long, Marianne in 1983.

 

De Franse muziekgroep Les Troubadours zongen in 1970 De L'autre Côté De La Colline dat in 1971 werd vertaald in het Nederlands en Ramses Shaffy & Liesbeth List het nummer Aan De Andere Kant Van De Heuvels vertolkte.

 

De Engelse psychedelische rockgroep Edgar Broughton Band zongen in 1971 het nummer Hotel Room. Rob de Nijs zong in 1975 de Nederlandse versie Onweer.

 

De Italiaanse zanger Eduardo De Crescenzo had in 1981 een grote hit met Ancora. De Nederlandse zangeres Shirley Zwerus zong in 1981 de Nederlandse cover Heel even, dat ze in 1996 opnieuw opnam met Gerard Joling.

 

De Amerikaanse popzanger Johnny Thunder zong in 1962 Tell Her. De Nederlandse meidengroep Babe namen in 1982 het nummer Tell Her op en wisten hiermee in Nederland een hit mee te behalen.

 

Het Amerikaanse meiden trio The Angels hadden in 1963 het liedje My Boyfriend's Back. De Dolly Dots zongen in 1980 de cover van My Boyfriend's Back. 

 

In 1901 zongen Theodore Pusinelli & Hackert het nummer Muss I Denn Zum Städtele Hinaus (Zwabisch volkslied uit het Remsdal) dat door Elvis Presley in 1961 werd opgenomen als Wooden Heart. Ria Valk zong in 1961 de Nederlandse tekst Afscheid Van Een Soldaat.

 

 

Mockin' Bird Hill is een lied van de Countrygroep Pinetoppers uit Pennsylvania rond de gebroeders Vaughan & Roy Horton. Vaughan was mijnwerker en schreef dit omstreeks 1930 in een koolmijn in Pennsylvania. Zang: Trudy & Glory Martin, The Beaver Valley Sweethearts. Haalt veel van zijn melodie uit Zweedse accordeonklassieker Livet i Finnskogarna (Leven In De Finse Wouden), toegeschreven aan Calle Jularbos (1915). In Nederland werd de versie van Roots Syndicate gebruikt in een reclamespot uit 1992 van Verzekeringsbedrijf Centraal Beheer uit Apeldoorn ('Even Apeldoorn bellen'). Albert West (1949 - 2015 †) nam Mockin' Bird Hill op in 1993.

 

Will Glahé zong in 1962 Sag' Das Doch Noch Einmal. Ria Valk zong in 1963 Janus, pak me nog een Keer.

 

In 1958 hadden Terorotua and His Tahitians het nummer Vini Vini. Ria Valk zong in 1963 Wini Wini en in hetzelfde jaar zong het meisjeskoor Sweet Sixteen het nummer.

 

Herb Alpert & The Tijuana Brass hadden in 1963 Surfin' Senorita. Ria Valk zong in 1965 het in het Nederlands geschreven nummer Als Ik De Golven Aan Het Strand Zie waarvoor de instrumentale plaat van Herb Albert gebruikt werd.

 

De Amerikaanse countryband Tennessee Pulleybone zong in 1973 The Door's Always Open. Frank & Mirella zongen in 1976 de Nederlandse cover De Deur Staat Altijd Open.

 

Het Duitse duo Emily & Tom zongen in 1975 het Schlagerlied Ach, Heinrich (Heute abend gehn wir Zu Kaminski aud dem Ball). Ronnie Tober & Ciska Peters zongen in 1975 de Nederlandse cover Naar De Kermis.

 

The Platters zongen in 1958 Twilight Time. Ronnie Tober kwam in 1965 met het Nederlands vertaalde nummer Iedere Avond.

 

De Nederlandse band Kilima Hawaiians zongen in 1964 Pearly Shells en Ronnie Tober zong in 1965 Marijke Uit Krabbendijke.

 

In 1940 zong Liselotte Malkowsky het door Franz Winkler gecomponeerde Fliege mit mir in die Heimat ( Forever And Ever). Sunstreams zongen in 1979 Hoor Je Het Ruisen Der Golven.

 

Joseph Schmidt zong in 1934 Tiritomba, een Napolitaans volkswijsje in de Oostenrijkse film Wenn du Jung bist gehort dir die Welt. Deze versie is met en zonder koor opgenomen. In 1973 zongen Gert & Hermien het nummer Tiritomba.

 

De Amerikaanse soulzanger  Jerry Butler  zong in 1973 Memories Don't Leave (like people do). René Froger zong in 1989 zijn versie van Memories Don't Leave (like people do).

 

In 1987 zong de Australische zanger Jimmy Barnes het nummer I'm Still On Your Side, afkomstig van zijn LP "Freight Train Heart". René Froger zong in 1991 de cover van I'm Still On Your Side.

 

Willeke Alberti zong in 1975 In film Rooie Sien het nummer Telkens Weer. In 1978 zong Al Stewart het nummer The Palace Of Versailles; toevallig dezelfde melodie in het refrein, aan hem toegeschreven.

 

De Franse zanger Charles Aznavour zong in 1974 het nummer She, thema van de Britse TV-serie The Seven Faces Of Woman; tevens zijn grootste Engelstalige succes. In 1975 bracht Aznavour de Franstalige versie Tous les visages de l'amour uit op vinyl single. André Hazes zong in 1987 zijn Nederlandstalige versie Waar Ik Voor Leef.

 

Dee Dee Warwick zong in 1963 het nummer You're No Good. Dee Dee is het jongste zusje van Dionne Warwick. Rita Hovink zong in 1964 de Nederlandse versie 'T Is Voorbij.

 

De Belgische popgroep Vaya Con Dios hadden in 1990 zowel in België als in Nederland een grote hit met Nah, Neh, Nah. Grad Damen kwam in 2006 met zijn Nederlandse versie van Nah, Neh, Nah.

 

Joy Fleming deed in 1975 mee voor de West-Duitse inzending aan het Eurovisie Songfestival, met het ingezonden liedje Ein Lied Kann Eine Brücke Sein, met o.a. Madeline Bell op backing vocals. Gerard Joling zong in 1995 de Nederlandse cover Zing Met Me Mee (Tot Morgen Vroeg). Dit nummer was tevens te begintune van het programma Karaoke Op 4, dat Gerard Joling presenteerde op RTL4 in 1995.

 

In 2008 zong Meninos De Seu Zeh het nummer Ai Se Eu Te Pego! Gerard Joling zong in 2012 het nummer Dan Voel Je Me Beter.

 

In 1976 stond de Italiaanse zangeres Raffaella Carrá op nummer 1 in Italië met het nummer A Far L'amore Comincia Tu (Liebelei). In 1978 werd dit vertaald in het Nederlands en zong Ciska Peters Dans De Samba, dat ook weer werd gecoverd door de Limburgse The Rambo's. In 1978 werd dit nummer verttaald in Don Juanita de Carnival en mochten de meiden van LUV het inzingen.

 

Katja Ebstein zong in 1979 Abschied Ist Ein Bißchen Wie Sterben. De Vlaamse zangeres Micha Marah zong in 1988 de leterlijk vertaalde versie Afscheid Is Een Beetje Als Sterven. Micha Marah was samen met Mieke veelvuldig te zien bij TROS Op Volle Toeren met Chiel Montage.

 

Andreas Martin zong in 1984 Der Himmel Kann Warten. De Vlaamse zangeres Micha Marah zong in 1989 Ik Blijf Op Je Wachten.

 

In 1972 had de Griekse zangeres Vicky Leandros een hit met Hey, Joe McKenzie. De Belgische zangeres Mieke zong in 1985 Ik Ben Verloren.

 

De Franse acteur/zanger Tino Rossi zong in 1946 het kerstliedje Petit Papa Noël. De Belgische zangeres Mieke zong in 1987 het nummer Ik Heb Een Kleine Vraag.

 

De Duitse Schlagerzangeres en voormalig kindsterretje Andrea Jürgens zong in 1988 Vaya Con Dios. De Belgische zangeres Mieke zong haar Nederlandse versie van Vaya Con Dios in 1988.

 

Will Glahé zong in 1951 O, Wie Bist Du Schön, in 1956 zongen de Spelbrekers de Nederlandse vertaling Oh, Wat Ben Je Mooi.

 

Magda Hain zong in 1943 Capri-Fischer. Zangeres Zonder Naam zong in 1974 haar Nederlandse versie De Vissers Van Capri.

 

Charles Trenet zong in 1946 La Mer. In 1970 zong de Belgische zangeres Lize Marke het nummer De Zee. Sandra Reemer zong in 1989 haar Engelse versie Beyond The Sea.

 

Lynn Anderson zong in 1970 haar grote hit Rose Garden. De zangeres Ellis zong de Nederlandse vertaling Ik Blijf Op Je Wachten.

 

De Amerikaanse zangeres Robin Beck zong in 1989 Tears In The Rain en Gerard Joling zong in 1995 Wat ging er mis tussen ons.

 

Billy Vera & Judy Clay zongen in 1967 Storybook Children, de demo was van Billy Vera & Nona Hendryx. De melodie is volgens Billy Vera zelf afgeleid van To Be With You van het Joe Cuba Sextette (Saeca - '63). Vera & Hendryx die maakten al in 1966 de allereerste opname, toen Nona nog in de groep van Patti Labelle zat. Maar om de carrière van die Bluebelles niet te vertroebelen werd dat duet niet uitgebracht. Sandra & Andres zongen in 1978 hun versie van Storybook Children. In 1990 werd besloten om de plaat van Billy & Judy alsnog uit te brengen op CD.

 

Bing Crosby & Grace Kelly zongen in 1956 over True Love in de film High Society. Grace ging daar datzelfde jaar zelf bijhoren; want 1956 was tevens het jaar van haar sprookjeshuwelijk in Monaco, High Society was dan ook tevens de film waarmee Hollywood afscheid nam van deze adellijke ster. Het Nederlandse duo Sandra & Andres zongen in 1974 hun versie van True Love.

 

Shea Chambers dat ook bekend was onder de naam Sheilah Chambers zong in 1981 de soundtrack Endless Love in de gelijknamige film met Brooke Shields & Tom Cruise, niet op de soundtrack. Lee Towers & Anita Meyer zongen als gelegenheids-duo in 1985 Endless Love.

 

Charles Aznavour zong in 1961 Il Faut Savoir, dat Conny Vandenbos (1937 - 2002 †) wel vaker liedjes van Franse artiesten jatte is bekend, zo zong ze in 1962 de Nederlandse tekst Mijn Hart Bemind Teveel. Vandenbos bracht de plaat opnieuw uit in 1970.

 

Ernestine Schumann-Heink zong in 1917 de acoustische versie van  Danny Boy, in 1929 zong zij de electrische versie. Anneke Grönloh werd in 1981 begeleid door de Hot Jumpers op haar versie van Danny Boy.

 

Steve Alaimo zong in 1962 Every Day I Have To Cry. BZN nam in 1969 hun versie van Every Day I Have To Cry op in de studio. Deze plaat stamt nog uit de tijd dat BZN nog geen zangeres had en Jan Keizer nog achter het drumstel zat.

 

Larry Williams zong al in 1958 over Dizzy Miss Lizzy en BZN zong pas in 1973 over Dizzy Miss Lizzy.

 

Gioacchino Rossini had in het jaar 1816 het klassieke operastuk Largo Al Factotum (Il Babiere Di Siviglia) BZN had in 1974 het nummer Barber's Rock. BZN had toen nog geen zangeres en maakte toen alleen nog rock muziek.

 

The Judds zongen in 1990 Love Can Build A Bridge. Benny Neyman & Maribelle zongen in 1996 Liefde Slaat Een Brug.

 

In de RKO-film I Walked With A Zombie uit 1943 waarin de zanger Sir Lancelot zelf optrad, zong daarin Shame and sorrow for the family. De song gaat over een vrouw die het met haar broer doet, vervloekt wordt en als zombie eindigt. Sir Lancelot heeft in wel 15 Hollywoodfilms geacteerd. Inde film I Walked With A Zombie refereert men naar dit liedje als de Fort Holland Calypso Song, naar de filmlocatie van deze scene. Co-auteur Ardel Wray werkte daarin mee als scenarioschrijver en dus mag men aannemen dat het liedje speciaal voor deze film is gecomponeerd. Piet Bambergen en René van Vooren zongen als het duo De Mounties in 1965 de Nederlandse tekst Een Groot Schandaal In De Familie, waarbij een zoon tot twee maal toe thuiskomt met een meisje waar hij zogezegd niet mag mee trouwen, omdat zij volgens zijn vader zijn zuster is, maar waarbij de moeder de uiteindelijke fiat geeft omdat zijn vader zijn vader niet is.

 

De Finlandse zangeres Päivi Paunu & Kim Floor zongen in 1972  Niinkuin Mustalainen, in Nederland zongen Sandra & Andres in 1972 de Nederlandse vertaling De Oude zigeuner.

 

Dame Nellie Melba zong in 1904 het nummer Caro Nome en is tot 1974 door verschillende artiesten uitgebracht, de bekendste versie is van Henri Salvador die in 1966 zijn Franse versie Juanita Banana zong. In Nederland zong het Coctail Trio hun versie van Juanita Banana in 1966.

 

In 1957 zong de Australische zanger Rolf Harris het nummer Tie Me Kangaroo Down. Het Cocktail Trio zong in 1961 de Nederlandse versie Op Een Kangaroo Eiland.

 

In 1941 nam de professionele country-gospelgroep "Chuck Wagon Gang", gesponsord door een meelbedrijf het nummer He Set Me Free op. In de loop der jaren is dit nummer door verschillende artiesten op plaat gezet, maar de bekendste is wel van de Nitty Gritty Dirt Band & Roy Acuff uit 1971 die het nummer zongen met als titel I Saw The Light. In 1995 kwamen de  Havenzangers  met de Nederlandse cover Ik Zag Het Licht.

 

Kalinka was oorspronkelijk gecomponeerd in 1860 voor een theatervoorstelling. Vanaf 1907 ging het lied tot een standaard koorrepertoire behoren. De bekendste uitvoering van Kalinka is van Ivan Rebroff uit 1968. De Havenzangers zongen in 2005 De Russische Muts.

 

In 1965 zongen The Kinks het nummer A Well Respectabel Man dat in 1966 door Boudewijn de Groot in het Nederlands werd vertaald in Een Respectabel Man.

 

De gebroeders Gibb ofwel de Bee Gees zongen in 1972 het nummer Run To Me. Lee Towers & Anita Meyer scoorde in 1985 een grote hit met de cover van Run To Me. Het nummer was live opgenomen tijdens het Gala of The Year in Ahoy Rotterdam.

 

De Schotse band Bilbo Baggins zong in 1967 Back Home. In 1970 kwam de Golden Earring met de prachtige klassieker Back Home, waarmee ze hun eigen stijl ontwikkelde. Overigens, horen we Barry Hay op de dwarsfluit.

 

De Portugese zangeres Amália Rodrigues zong in 1955 het nummer Solidao (Cancao do mar), in 1996 zong Piet Veerman de Engelse versie Song Of The Ocean.

 

De Amerikaanse actrice/zangeres Barbra Streisand zong in 1978 het prachtige nummer Stay Away. Conny Vandenbos zong in 1981 Ga Nou Maar.

 

In 1977 had de rockgroep Bread een hit met Lost Without Your Love. Rob De Nijs zong in 1980 de Nederlandse cover Alleen Is Maar Alleen.

 

De Duitse zanger Udo Jürgens zong in 1977 Damals Wollt' Ich Erwachsen Sein. In 1980 werd dit vertaald in het Nederlands en zong Rob de Nijs het prachtige lied Foto Van Vroeger.

 

Willy Millowitsch zong het carnavalslied Der Treue Husar. Rita Corita zong in het Nederlands Kant Aan Mijn Broek.

 

André Van den Heuvel & Leen Jongewaard zongen in 1966 Op Een Mooie Pinksterdag, geschreven door Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink. Het nummer is in een vloek en een zucht geschreven voor de musical Heerlijk Duurt Het Langst. In de oorspronkelijke theaterversie zingt men: Vader is een hypocriet, vader is een lul. Voor de plaatopname moest dit veranderd worden in: Vader is een nul. In 1970 zong de geëmigreerde Nederlandse zanger Cornelis Vreeswijk de Zweedse versie Första Vackra Da'n I Maj.

 

Voormalig BZN zangeres Anny Schilder zong in 1989 het Franse nummer Le Soleil. In 2002 nam Jan Smit het nummer op in het Nederlands en zingt hij Als De Nacht Verdwijnt.

 

De gospelzangeres Edna Gallman Cooke zong in 1950 Let Us All Go Back To The Old Landmark. De Belgische zanger Raymond van het Groenewoud zong in 1990 de Nederlandse versie Liefde Voor Muziek. Raymond heeft het uit de Blues Brothers-film uit 1980, die het weer van Aretha Franklin heeft (die daar ook in optreedt) en het zong als Old Landmark en zij heeft het weer van Clara Ward die het in Memphis uit eerste hand had: auteur was Pastor van de East Trigg Baptist Church aldaar. In de film wordt het gezongen door James Brown & Rev. James Cleveland Choir (James Brown speelde een predikant in film).

 

Adolf Becker zong in 1910 Guter Mond Du Gehst So Stille. Betekent Goede Maan Gij Zijt Zo Stil. Militaire musicus, voor de Berlijners: Adolf mit dem Paukenschlag. Tijdens WO I onderhield hij zijn kameraden met Lieder zoals dit. Hij was de eerste Militär musiker die voor de radio aantrad en die ook fonoplaten maakte. De Selvera's zongen in 1956 Lieve Maan (Mag Ik Jou Eens Iets Vragen), maar de bekendste cover is wel Margrietje (De Rozen Zullen Bloeien) van de Belgische zanger Louis Neefs uit 1972.

 

De Franse zanger Claude François zong in 1967  Comme  D'habitude, Frank Sinatra vertaalde het in 1969 als My Way. In 1980 kwam André Hazes met de Nederlandse vertaling Waarom.

 

Leon Russel zong in 1972 Manhattan Island Serenade. In 1981 hebben de Amazing Stroopwafels dit liedje als basis gebruikt voor De Oude Maasweg.

 

Het bekende Piano Concerto In A Minor van Edvard Grieg uit 1868 werd door Kokomo in 1961 op single uitgebracht als Asia Minor. Kokomo was de pianist Jimmy Wisner, coauteur van Don't Throw Your Love Away. Joost den Draayer gebruikte de cover van Kokomo als tune van zijn Joost den Draayer Show op de zeezender Radio Veronica. De Selvera's maakte in 1961 op een deel van de melodie de Nederlandse tekst Het Sprookje.

 

De Oostenrijkse Schlagerzanger Udo Jürgens zong in 1982 Ich Noch Niemals In New York en André van Duin kwam in 1984 met de Nederlandse vertaling Een Echte Vriend.

 

De Franse zanger Michel Delpech zong in 1974 La Maison Est En Ruine. In 1975 zong Conny Vandenbos de Nederlandse vertaling In Den Haag Is Een Laan.

 

De Duitse zangeres Gitta Lind zong in 1958 Suiya Baya. In 1961 zong Conny Vandenbos de Nederlandse vertaling Soerabaja.

 

In 1985 zongen de Griekse zanger Yiannis Parios & de populairste zangeres van Griekenland Haris Alexiou het prachtige nummer Kokkino Garifalo. In 1985 werd dit nummer in het Nederlands vertaald en Benny Neyman zong toen Zolang Je Bij Me Bent.

 

Frank Boeijen zong in 1989 het prachtige nummer Zeg Me Dat Het Niet Zo Is. Mich en Scène (Micheline van Hautem) zong tijdens 10 jaar Nekka nacht in Antwerpen samen met Frank Boeijen het nummer Een vriend zien huilen. Zeg Me Dat Het Niet Zo Is werd letterlijk vertaald in het Frans en Dis-Moi C’est Pas Comme Ҫa kwam op de CD single The Impossible Dream te staan.

 

Nancy Sinatra (dochter van Frank Sinatra) en Lee Hazlewood zongen in 1967 Summerwine. De Belgische zangeres Nancy Boyd zong samen met de Griekse zanger Demis Roussos in 19 de cover Summerwine.

 

Bob Dylan zong  Blowin' in the wind in 1963 en Conny Vandenbos zong in 1964 Wie weet waar het begint.

 

Peter Schilling had een grote hit in 19 met Major Tom (Völlig Losgelöst). Andre Groote zong Major Tom (Los Van De Grond).

 

Dat You'll Never Walk Alone niet van Lee Towers is weet bijna iedereen (hoop ik toch), maar ook de versie van Gerry & The Pacemakers was zeker niet de eerste. Het is veel ouder. Het komt uit de filmmusical Carousel en is van van de bekende muiscalcomponisten Rodgers & Hammerstein. In deze link een stukje uit de film met daarin de eerste opname.

 

Geen 1-op-1 cover, maar Venus van de Shocking Blue uit 1969 is wel duidelijk geïnspireerd op The Banjo Song (Oh Suzanna!) uit 1963 van het New York folk trio The Big 3 met Jim Hendricks, Tim Rose en pre Mamas & Papas', Mama Cass.

 

En een heel leuk weetje is ook Fantasy Island, in Nederland was het een nummer dat, dankzij de formule dat jaar, drie keer (door Bonnie St. Clair, Bill Van Dijk en The Millionaires) gezongen was op het Nationale Songfestival van 1982. We stuurden uiteindelijk Bill van Dijk met een ander nummer (Jij en Ik) dat het niet goed deed op het Eurovisie Songfestival. Fantasy Island werd opgepikt door Tight Fit (bekend van de cover The Lion Sleeps Tonight). Tight Fit scoorde er een top 5 hit in Engeland mee.

 

De Italiaanse zangeres Giorgia zong in 1995 op het San Remo Festival Come Saprei. Marco Borsato zong in 1995 zijn minder succesvolle coverplaat Kom Maar Bij Mij.

 

Herbert Grönemeyer zong in 2002 het nummer Der Weg dat afkomstig is van zijn album Mensch. Guus Meeuwis zong de letterlijk Nederlands vertaalde cover De Weg.

 

Het nummer Främling was een geweldige Zweedse inzending op het Eurovisie Songfestival van 1983 door de nu inmiddels 44 jarige Zweedse schone Carola Maria Häggkvist. Ook in 1991 & 2006 nam ze voor Zweden deel aan het "ESC". Gerard Joling zong in 2011 de Nederlandse cover Je Ogen Hebben Geen Geheimen.

 

De countryzanger John Michael Montgomery zong in 1994 I Swear. Albert West zong in 1996 de Nederlandse cover Voor Jou.

 

De Italiaanse acteur/zanger Domenico Modugno zong in 1970 La Lontananza. Benny Neyman zong in 1981 Een Vrijgezel.

 

Op een oude volksmelodie uit Silesië, waar Hoffmann von Fallersleben in 1844 woorden bij schreef als Was Ist Schuld Daran, werd in 1865 Mop En Mopje bij de Groningse kinderboekenschrijver Goeverneur, die ook Op Twee Haasjes (in een groen groen knolle knolle land) en Mijnheer Prikkebeen schreef. De Spelbrekers zongen in 1950 Toen Onze Mop Een Mopje Was. De Britse zangeres Dusty Springfield zong met haar band The Springfields in 1963 Waf Woof, gedeeltelijk in het Engels en gedeeltelijk in gebroken Nederlands.

 

De Spaanse zanger Micky zong in 1971 The Mouth Organ Boy (El Chico De La Ármonica) dat in 1982 door Aad Klaris werd vertaald als De Jongen Met De Mondharmonica en deze zwakke Nederlandstalige cover werd gezongen door de ééndagsvlieg tienerzangeres Silvia. Na deze plaat hebben we nooit meer wat van haar vernomen.!!!

 

In 1962 zong de Amerikaanse zanger Merle Kilgore het nummer 42 In Chicago, dit werd in het Nederlands gezongen door Anneke Grönloh als De Trommel Van Bahia, als B-kant van Brandend zand uit 1962 .

.

De Tsjechische zanger Karel Gott zong in 1976 Duitse Schlager Wie Der Teufel Es Will (Maria Magdalena).  De Nederlandse coverversie Maria Magdalena (In Dat Spaanse Café) komt uit 1993 en is van de Amsterdamse zanger Dries Roelvink.

 

Bata Illic zong in 1974 Dich Erkenn' Ich Mit Verbundenen Augen. De Vrijbuiters zongen in 1989 de Nederlandse versie Jou Herken Ik Met Gesloten Ogen.

 

De Franse zanger Claude François zong in 1967 Comme D'habitude, dat meer bekend is als My Way van Frank Sinatra uit 1969. Zangeres Zonder Naam zong op haar afscheidconcert in 1987, door Johnny Hoes en Jaap Koeman, het speciaal voor haar geschreven nummer Mijn Leven. Op 11 juli 2001 sprong Herman Brood van het Amsterdamse Hilton Hotel met in zijn binnenzak een briefje waarop stond: "maak er nog een groot feest van!!!" Men stond perplex, evenals zijn platenlabel, omdat Herman Brood, volgens Henkjan Smit, bezig zou zijn aan een groot project: een jaren 50 soulplaat met een groot orkest en onder meer samenwerkingen met Ann Peebles, Bono Vox en Ray Charles. Vlak na de begrafenis kwam deze mooie cover van My Way uit. Het stond maar liefst 10 weken op nummer 1 in de Nederlandse Top 40. Herman Brood deed zijn naam Rock 'n' Roll Junkie eer aan!

 

Herman Brood... 5 November 1946 - 11 Juli 2001.

One of the biggest Rock 'n' Roll Artists in The Netherlands. Was Married with a.o. "Nina Hagen".

song was a postuum Number 1 Hit in NL a few weeks after his dead, after he Jumped Off the A'dam Hilton Hotel at the 12th of July 2001 ! He was also a Big Painter Artist and his Life was one of a real Rock 'n' Roll Artist...."Sex And Drugs And Rock ''n Roll.

Among his fans were a.o. "Bono".


(Picture Sleeve: Anton Corbijn)

 

De Italiaanse actrice/zangeres Raffaella Carrà zong in 1976 A Far L'amore Comincia Tu. In 1977 zong Ciska Peters de Nederlandse tekst Dans De Samba en de Nederlandse meidengroep LUV zong in 1978 Don Juanita De Carnival.

 

De Duitse zangeres Katja Ebstein zong in 1974 Es War Einmal Ein Jäger. Hydra zong in 1975 M'n Zwager. De Nederlandse formatie Hydra ontstond in 1970 uit de groepen All Beat Generation en South River Village Band. Deze cover van de heren werd een flop in de Nederlandse hitlijsten.

 

In 1988 zong het Original Naabtal Duo het nummer Patrona Bavarie. Jantje Smit zong in 1997 Pappie, Waar Blijf Je Nou.

 

Dusty Springfield zong in 1964 Summer Is Over, in hetzelfde jaar zong ook countryzanger Frank Ifield het nummer  Summer Is Over, dus van wie het origineel is dat is onduidelijk. Thérèse Steinmetz zong in 1966 de Nederlandse vertaling Voorbij Is De Zomer en Liesbeth List zong in 1982 Wie Weet. Zelfs de zeezender Radio Veronica gebruikte Summer Is Over voor hun jingles dat werd ingezongen door Patricia Paay.

 

Bluesmuzikant Sonny Boy Williamson II zong in 1965 Bring It On Home, de Nederlandse beatband Q65 zong in 1966 Bring It On Home.

 

James Rado, Gerome Ragni and Company zongen in 1968 het Nummer Hair. De Amsterdamse rockgroep Zen, opgericht door zanger/saxofonist Siegfried 'Siebe' de Jong en gitarist/zanger Dirk van der Ploeg, hadden in december 1968 onverwachts een nummer 1 hit met het nummer Hair uit de gelijknamige musical. De groep Zen is in verschillende bezettingen tot ver in de jaren zeventig actief, maar scoorde verder geen hits meer in de Nederlandse hitlijsten.

 

Andrea Jürgens zong in 1988 Eleni Hiess Das Mädchen. De Volendammers Cees en Thomas Tol zongen onder de naam Tol & Tol in 1989 Eleni.

 

De Franse zangeres Mireille Mathieu zong in 1980 Pearlydumm en BZN zong ook in 1980 Pearlydumm, van wie het origineel is is onduidelijk.

 

De Belgische formatie Crazy Horse zong in 1971 Une Fleur Rien Qu'une Rose. De Vlaamse presentator/zanger Willy Sommers zong in 1971 de Schlagerplaat Zeven Anjers, Zeven Rozen.

 

Countryzangeres Melba Montgomery zong in 1973 No Charge. De Nederlandse regisseur/impresario/acteur/zanger Boris Blom, die beter bekend is onder de artiestennaam Bob Bouber, zong in 1976 de Nederlandse cover Voor Niets. Eind 1962 richte Blom als Bob Bouber de eerste Nederlandse beatband ZZ en de Maskers op, die tussen 1963 en 1966 erg populair waren in Holland. Boris Blom bleef tot in de jaren zeventig actief in de populaire muziek.

 

Robert Knight zong in 1967 het bekende nummer Everlasting Love, dat in verschillende uitvoeringen en talen is gecoverd door de jaren heen. Zo zong ook de Nederlandse zangeres Patricia Paay in 1976 haar versie van Everlasting Love.

 

Countryzangeres Dolly Parton zong in 1973 haar overbekende klassieker Jolene. In 1976 is het Patricia Paay die in Nederland haar versie van Jolene op vinyl de groeven inzingt.

 

In 1963 zong de zangeres Helen Shapiro haar grote hit Queen For Tonight. In 1982 zong Patricia Paay haar cover van Queen For Tonight.

 

De Engelse zanger Cockney Rebel had in 1973 een grote hit met Sebastian. Ook nu is het weer Patricia Paay die in 1976 een cover uitbrengt van Sebastian.

 

De Amerikaanse zanger Neil Sedaka zong in 1972 Solitaire. Patricia Paay had in 1983 een grote hit met haar cover van Solitaire. In Nederland kwam de plaat niet verder dan nummer 24 in de hitparade en op nummer 5 in België.

 

In 1937 zong de in 1997 op 80 jarige leeftijd overleden Amerikaanse Walt Disney stemactrice en zangeres van Italiaanse ouders Adriana Caselotti, uit de tekenfilmklassieker Snow White And The Seven Dwarfs de beroemde klassieker Some Day My Prince Will Come. De oudste Playmate ter wereld, Patricia Paay, zong in 1976 haar versie van Some Day My Prince Will Come.

 

Kindsterretje Andrea McArdle zong in 1977 uit de musical Annie het nummer Tomorrow. Patricia Paay zong haar cover van Tomorrow in 1982, nadat de film Annie in de bioscoop te zien was.

 

De Schotse zangeres Kelly Marie zong in 1976 Who's That Lady With My Man. Patricia Paay zong in 1976 haar cover van Who's That Lady With My Man, dat toch net even iets beter klinkt dan het origineel.

 

The Crickets zongen onder leiding van de véél te vroeg overleden Amerikaanse zanger Charles Hardin Holley in 1956 de wonderschone Rock & Roll klassieker That'll Be The Day. De Nederlandse band Sandy Coast zongen in 1973 That'll Be The Day.

 

Shirley Ross zong in 1934 The Bad In Every Man uit de film Manhattan Melodrama met Clark Gable, William Powell en Myrna Loy in de hoofdrollen. Het Nederlandse duo Spooky & Sue zongen in 1974 de cover met de titel Blue Moon.

 

De Amerikaanse zanger Perry Como zong in 1957 Catch A Falling Star. In Nederland werd Catch A Falling Star in 1974 uitgebracht door het duo  Spooky & Sue .

 

Blueszanger Bobby Parker zong in 1958 You Got What It Takes. Spooky & Sue zongen in 1974 hun cover van You Got What It Takes.

 

Bing Crosby had in 1944 een hit met Swinging On A Star, in Nederland zong het duo Spooky & Sue in 1974 Swinging On A Star de Hitparade in.

 

De Belgische zanger Jacques Brel zong in 1967 het nummer La Chanson Des Vieux Amants. De Amsterdamse zanger Danny de Munk zong in 2008 het nummer Hart En Ziel.

 

De Amerikaanse zanger Johnny Preston zong in 1959 het nummer Running Bear. Het Cocktail Trio zong in 1960 de Nederlandse cover Grote Beer.

 

In 1959 zong de countryzanger Billy Brown He'll Have To Go. In 1974 zongen  Long Tall Ernie & The Shakers  hun versie van He'll Have To Go.

 

Little Richard zong in 1957 zijn grote hit Lucille. Long Tall Ernie & The Shakers zongen Lucille in 1972.

 

Reba McEntire zong in 1991 het prachtige nummer If I Had Only Known. In 1995 zong Benny Neyman de Nederlandse versie Als Ik Geweten Had.

 

Soleado zong in 1992 When A Child Is Born. Benny Neyman zong in 1992 de Nederlandse versie Gun Me Nog Wat Tijd.


 

De Italiaanse zanger Toto Cutugno zong in 1991 zijn grote hit L'amore É... Benny Neyman zong in 1993 de Nederlandse vertaling Liefde Is Blind.

 

De Britse zanger Roger Whittaker zong in 1981 Albany. Bonnie St. Claire zong in 1982 de Nederlandse vertaling Vreemdeling.

 

De Duitse Schlagerzanger Ulli Martin had in 1972 een hit met Ich Liebe Dich, Dirk Meeldijk had in 2009 een hit met Ik Hou Van Jou.

 

De Italiaanse zangers Rita Pavone zong in 1964 samen met de Canadese zanger Paul Anka het duet Kiddy Kiddy Kiss Me. De Nederlandse band Highway zong in 1981 de Nederlandse versie van Kiddy Kiddy Kiss Me.

 

De Deense band Brinck deed in 2009 mee aan het Eurovisie Songfestival met het ingezonden nummer Believe Again. Jeroen van der Boom vertaalde deze plaat letterlijk en zong in 2009 zijn versie Weer Geloven.

 

René Carol zong in 1954 Deinen Namen, Den Habe Ich Vergessen. De Vlaamse zanger Ray Franky zong in 1954 de letterlijk vertaalde Nederlandse cover Wat Je Naam Was, Dat Ben Ik Vergeten.

 

In 1954 bracht Stuart Hamblen het nummer This Ole House op plaat uit, de meeste mensen kunnen dit nummer van Shakin' Stevens uit 1981. De Nederlandse versie werd in 1981 gezongen door Ronny Lutam met de tekst M'n Ouwe Fiets.

 

De Ierse rockband The Script bracht in 2013 het nummer Paint The Town Green uit. De Volendamse groep Ancora kwam in 2013 met de Nederlandse cover Thuis Zijn. De heren van Ancora, bestaande uit Harm Wolters, Patrick Jongschaap en Martin Dams, zijn echter geen nieuwkomers in de muziekindustrie, want ze gingen voorheen door het leven als De Piratentoppers.

 

Mark Wills had in 2003 een hit met het nummer When You Think Of Me, geschreven door Troy Verges & Brett James. Idols winaar Boris had in 2004 in Nederland een hit met When You Think Of Me.

 

Zanger Billy Vera zong in 1987 At This Moment, dit nummer werd ook gebruikt als de leader van de televiesieserie Family Ties met o.a. Michael J. Fox. In 1990 deed de toen nog onbekende Marco Borsato mee aan de Hennie Huisman’s Soundmixshow bij de KRO, Borsato won hiermee als Billy Vera, wat het begin betekende van zijn lange carrière. Borsato bracht At This Moment uit in het Italiaans onder de titel Emozioni.

 

Roachford zong in 1997 het prachtige nummer Naked Without You, in 1998 werd het gecoverd door Taylor Dayne en in 2000 deed Joe Cocker het nog eens dunnetjes over. Ruth Jacott bleef dit nummer niet onopgemerkt en bracht in 2001 haar versie uit van Naked Without You.

 

Jennifer Holliday had in 1982 een hit met And I'm Telling You I'm Not Going uit de originele Broadway musical Dreamgirls, dat losjes gebaseerd was op de Supremes Story. De Nederlandse zangeres Berget Lewis zong in 2014 de Nederlandse cover Ik Ga Niet uit de Nederlandse musical versie van Dreamgirls.

 

In 1958 zong Chuck Berry het rock n Roll nummer Oh Carol. De Achterhoekse groep Normaal met leadzanger Bennie Jolink zongen in 1977 Oh Deerne.

 

In 1906 bracht Emil Muench het nummer Der Tannenbaum uit op 78 toeren bakkeliet plaat, het nummer is vooral in Nederland bekend als Oh Dennenboom. De Achterhoekse groep Normaal bracht in 1978 hun versie uit met als titel Vrouw Haverkamp.

 

Happy Fats & His Rayne-Bo Ramblers zongen in 1940 het nummer Gran Prairie. Normaal zong in 1980 Jambalaya ('T Kampvuur Laait).

 

Cleveland Simmons Group zongen in 1935 Histe Up The John B's Sails. De mannen van Normaal zongen in 1989 het nummer Hallo Ajouw bij het afscheid van hun drummer Brekken Jan Schampschot (Jan Manschot).

 

Aram Khachaturian - Sabre Dance (1942), betekent Sabel Dans en is twee minuten lang te horen in Gaiane Ballet Suite; Gaiane was de naam van Khachaturian's vrouw. Het stuk speelt zich af op een katoenplantage in Armenië. Khachaturian was zelf namelijk een Georgier van Armeense afkomst (1903-1978). De allereerste uitvoering van Sabre Dance was van het Esemble dat onder leiding stond van P. Veldt in het Theater voor Opera en Ballet in Leningrad. De Achterhoekse groep Normaal bracht in 1989 het nummer Blanke Sabeldans uit.

 

The Delmore Brothers zongen in 1949 het nummer Blues Stay Away From Me. Opnieuw doet Normaal weer een duit in het zakje en komen ze in 2009 met de vertaling Blues Blief Maar Weg Bij Mi.

 

De Oostenrijker Ernest Gold schreef in 1960 de muziek Theme From Exodus. In 1973 bracht de Nederlandse band Ferrari hun uitvoering van Exodus en Anita Meyer bracht Exodus uit in 1987.

 

In 1975 had de Nederlandse band Lucifer een grote hit met House For Sale. In 1992 zong de Belgische zangeres Truus de Nederlandse versie Het Doet Pijn.

 

Countryzanger Kenny Rogers zong in 1977 het nummer Lucile. De Nederlandse zanger Willem Duyn, die in de jaren '70 bekend werd als Big Mouth van het duo Mouth & MacNeal en Big Mouth & Litlle Eve, zong in 1980 de Nederlandse cover Marie-An.

 

De Duitse zanger Hardy Peters zong in 1964 Das Humbta-Tätärä. Johnny Hoes had tergelijkertijd de Nederlandse coverversie op zijn rekening, En Van Je Hoempa. Ook bracht Hoes een speciale versie ter gelegenheid van de voetbalclub D.W.S. die landskampioen werd.

 

De Nederlandse band Braak zong in 1983 het nummer Donker Om Je Heen. André Hazes zong in 1984 Donker Om Je Heen met een met licht gewijzigde tekst.

 

De Argentijnse zanger Raphael zong in 1980 Gracias, André Hazes zong dit nummer in 1981 als Wat Is Dan Liefde.

 

De Engelse singer/songwriter Richard Kerr bracht in 1978 het nummer I Know I'll Never Love This Way Again uit op vinyl single. André Hazes zong in 1982 de Nederlandse cover Vergeet Jouw Wereld.

 

De Spaanse zanger Camilo Sesto zong in 1981 zijn grote hit Amor No Me Ignores, in het Nederlands kunnen wij dit nummer als Amor, Amor, Amor van André Hazes uit 1982.

 

De Italiaanse zanger Pupo zong in 1979 het prachtige nummer Forse. In Nederland zong André Hazes in 1984 Blijf Bij Mij (Dit Zijn Voor Mij De Allermooiste Uren) dat afkomstig is van zijn album Liefde, Leven, Geven! Het nummer werd in 2007 opnieuw uitgebracht met Gerard Joling.

 

De Engelse zanger Albert Hammond zong in 1976 When I Need You. André Hazes zong in 1984 Als Jij Hier Bent.

 

De Amerikaanse zangeres Dionne Warwick zong in 1962 haar hit Don't Make Me Over. André Hazes zong in 1984 de Nederlandse cover Moet Ik Geloven.

 

De Italiaanse zanger Pino Donaggio zong in 1965 op het San Remo Festival het nummer Io Che Non Vivo Senza Te. André Hazes zong in 1985 de Nederlandse cover Geloof Me.

 

De Franse zanger Charles Aznavour maakte zo af en toe eens een plaatje in het Engels, zo zong hij in 1974 het prachtige nummer She. In Nederland is dit nummer gecoverd in 1987 door André Hazes die de tekst Waar Ik Voor Leef zong, Hans Vermeulen zong in 1998 Zij en René Froger deed in 2001 het nummer nog eens over met als titel She (A Song For Máxima).

 

De Amerikaanse zanger Buck Owens zong in 1964 Cryin' Time. André Hazes zong in 1989 Jammer.

 

De Amerikaanse zanger Buck Owens zong in 1964 Together Again. André Hazes zong in 2000 Voor Altijd Bij Jou.

 

De Zweedse popgroep ABBA zong in 1982 The Day Before You Came. André Hazes maakte hier een kerstplaat van en zong in 1992 Met Kerst Ben Ik Alleen.

 

Winnaar van het San Remo Festival in 1991 was de Frans/Italiaanse zanger Riccardo Cocciante die het nummer Se Stiamo Insieme ten gehore bracht. In 1993 zong André Hazes de Nederlandse cover Ik Leef Mijn Eigen Leven.

 

De Italiaanse zanger Gigi D'Alessio zong in 2001 op het San Remo Festival zijn grote hit Bum Bum. André Hazes zong in 2001 de Nederlandse cover Boem Boem.

 

De Amerikaanse countryzanger Red Sovine zong in 1954 How Do You Think I Feel dat in 2002 door Frans Bauer melodisch werd bewerkt tot Heb Je Even Voor Mij en een nummer 1 hit in Nederland werd.

 

De Franse acteur/zanger Philippe Clay zong in 1953 Le Noyé Assassine dat was geschreven door Charles Aznavour en Florence Véran. In 1968 zong Adele Bloemendaal het nummer Verzopen en Vermoord, de vertaling van Lennaert Nijgh was echter iets netter: Verdronken En Vermoord.

 

In 1966 zong de Amerikaanse Soul en R&B zanger Eddie Floyd het nummer 634-5789. Enigszins afgeleid van Beechwood 4-5789 van The Marvelettes uit 1962 (gecoverd door The Carpenters). Jan Rietman, Herman Brood & André Van Duin brachten in 1998 hun eigen versie van 634-5789.

 

In 1975 had Paul Kossoff een hit met All The Girls Are Crazy. In 1980 deed Herman Brood All The Girls Are Crazy nog eens dunnetjes over.

 

Smokey Robinson & The Miracles zongen in 1966 Beauty Is Only Skin Deep. Herman Brood zong in 1980 Beauty Is Only Skin Deep.

 

De Amerikaanse zanger John Hiatt zong in 1979 het nummer No More Dancin' In The Street. Herman Brood zong in 1981 zijn versie van No More Dancin' In The Street.

 

In 1955 zongen The Cadillacs het nummer Speedoo. Herman Brood zong in 1984 Speedoo.

 

The Temptations zongen in 1964 My Girl. Co-auteur Smokey Robinson had het jaar daarvoor ook My Guy geschreven (voor Mary Wells) en dit was zowat een vervolg daarop. Herman Brood zong in 1984 zijn versie van My Girl.

 

De Amerikaanse soulzanger Barrett Strong zong in 1959 het nummer Money (That's What I Want). Rob de Nijs zong in 1963 de Nederlandse cover met de titel Geld. Herman Brood zong in 1988 Money (That's What I Want).

 

The Beach Boys zongen Tears in the Morning en Rob de Nijs zong Bang In De Morgen.

 

Stevie Wonder zong I Believe (When I Fall In Love) en Rob de Nijs zong Kom Bij Mij.

 

De Franse zanger Michel Sardou ging in 1981 volledig buiten zijn boekje als het nummer Les Lacs Du Connemara schrijft, het nummer duurde maar liefst zes minuten lang, wat in die tijd hoogst ongebruikelijk was. Hij zong in het lied zijn liefde voor de Ierse streek Connemara. Ook gooide hij er een paar Ierse namen in, waaronder de Katholieke Mareen die naakt in het meer van Connemara springt en neemt het bombastische chanson op met het London Symphonic Orchesrtra. Dit werd één van Sardou's grootste hits.

Dit nummer kan je mischien ook wel in het Nederlands van de Vlaamse zanger Willy Sommers die Vogelvrij zong, of als Wieringerwaard van Rob de Nijs en zelfs BZN heeft een poging gedaan dit nummer te coveren. Ook De Romeo's hebben Les Lacs Du Connemnara opgenomen. Maar we kunnen het vooral als de geheel titelloze Anthem van de overwinning. Het eindeloze Lalalalala dat de supporters op de tribune tijdens het EK en WK uit volle borst zingen.

 

De Amerikaanse zangeres Dee Dee Warwick had in 1963 een hit met You're No Good. Dee Dee was het jongste zusje van Dionne Warwick. Rita Hovink zong in 1964 de Nederlandse versie 'T Is Voorbij. Karin Kent zong in 1966 'T Is Te Laat.  De Nederlands/Amerikaandse rockband Van Halen  zong in 1979 You're No Good.

 

De Duitse actrice/zangeres Johanna Von Koczian zong in 1977 Das Bisschen Haushalt Sagt Mein Mann dat in 1978 werd gecoverd in het Nederlands als ...Zegt Mijn Man door Rita Hovink.

 

De Amerikaanse psychedelische rockband Love zong in 1967 The Daily Planet, Boudewijn de Groot stal in 1973 hiervan de gitaarsolo voor zijn grote hit Jimmy.

 

Burt Bacharach maakte in 1965 de instrumentale plaat Marriage French Style voor de film What's New Pussycat. In 1966 leende Karin Kent de muziek vooer haar grote hit Dans Je De Hele Nacht Met Mij die we beter kunnen van De Sjonnies die met dit nummer in 1995 bekend werden. In 2007 deed de Belgische zangeres Laura Lynn ook een poging met haar eigen versie.

 

De Russische zangeres Tamara Tsereteli zong in 1925 Dorogoi Dlinnoyu. De Sjonnies zongen in 1995 de Nederlandse cover Afscheid.

 

De Amerikaanse zanger Jim Croce zong in 1973 Speedball Tucker. Cornelis Vreeswijk schreef en zong de Nederlandse cover Bakker de Baksteen.

 

De Colombiaanse zangeres/buikdanseres Shakira kwam in 2010 met het nummer Waka Waka (This Time For Africa), het was tevens de officiële FIFA World Cup 2010 theme song. Dennis Franke bracht in samenwerking met The Twister Crew in 2010 de Nederlandse cover Volg Je Hart

 

Katrina And The Waves hadden in 1985 een grote hit met Walking On Sunshine. In 2010 zong het duo Helemaal Hollands de Nederlandse cover Blij Als De Zon Schijnt.

 

De Amerikaanse rockband Creedence Clearwater Revival met leadzanger John Fogerty zongen in 1969 Fortunate Son. De Nederlandse zanger Bouke heeft met Zeven Dagen, Zeven Nachten het intro van Fortunate Son gebruikt.

 

De Amerikaanse rockband Eagles hadden in 1977 een grote hit met Hotel California. Rein Mercha (is wel een Sinti uit Den Haag) zong in 2012 de Nederlandse cover Ik Wil Met Jou Mijn Leven Delen.

 

In 2003 zongen Busta Rhymes, Mariah Carey en Flipmode Squad het nummer I Know What You Want. Lange Frans & DJ MBA hadden in 2003 Stop! Op De Grond.

 

In 2011 hoorde we de Spaanse DJ Sak Noel en de Nederlandse zangeres Esther Sarita met het nummer Loca People. Het domste blondje van Nederland die luistert naar de naam Britt Dekker kwam in 2011 met de Nederlandse cover met haar favoriete stopwoordje F*cking Vet!

 

In 1996 hadden 2Pac feat. Outlawz het nummer Hit 'Em Up. In 2005 hadden The Opposites de Nederlandse cover Suzanne.

 

De Nederlandse zanger Oscar Benton zong in 1973 het blues nummer Benson Hurst Blues. André Hazes zong in 2001 zijn Nederlandse cover Poei Poei.

 

De Amerikaanse zangeres Bobbie Gentry had in 1971 een hit met Benjamin. De Belgische zanger Louis Neefs zong in 1972 de Nederlandse cover van Benjamin.

 

In 1963 zong de Engelse pop/jazz zangeres Helen Shapiro haar grote hit Queen For Tonight. In 1982 zong Patricia Paay haar cover van Queen For Tonight. In 1985 zong Vlaamse zangeres Conny Fabry de Nedertlandse versie Koningin Voor Een Nacht.

 

In 1972 had de Griekse zangeres Vicky Leandros een hit met Hey, Joe McKenzie. De Belgische zangeres Truus bracht in 1972 de Nederlandse cover van Hey, Joe McKenzie en de Belgische zangeres Mieke zong in 1985 Ik Ben Verloren.

 

De Zuid-Afrikaanse Schlagerzanger en componist Howard Carpendale had in 1978 een hit met ...Dann Geh Doch. In 1979 zong Don Mercedes de Nederlandse vertaling Ga Dan

 

De in Nederland wonende Duitse Schlagerzanger Dennie Christian zong in 1977 het nummer Habe ich dich heute Nacht verloren? In 1986 zongen Die Flippers hun versie van Habe ich dich heute Nacht verloren? The Sunstreams zongen de Nederlandse cover Vanacht Heb Ik Jou Verloren. In 1991 zong Rob Zorn Vanacht.

 

In 1968 zong zangeres Valerie Pascale het Duitse nummer Gewonnen Ich Habe Ihn Bekommen. Ciska Peters zong in 1968 de vrij onbekende zeldzame Nederlandse vertaling Gewonnen. Collectors Item!

 

De Zweedse band One More Time had in 1992 een hit met het nummer Highland. Het Nederlandse duo Saskia & Serge zongen in 1998 In De Wolken. De Zangeres Aukje Fijn zong in 2010 de Nederlandse vertaling Als Ik Jou Zien en ook zong ze deze in het Duits als Wenn Ich Dich Sehe.

 

In 1998 zongen de Kelly Family het nummer Hooks dat Aukje Fijn in 2009 in het Nederlands zong als Doe Maar Wat Je Kan, ook zong ze deze in het Duits als Mach Was Du Kannst.

 

De Duitse zangeres Sandy van Ry zong Ob Ich Einfach Mit Dem Regenbogen Geh. Aukje Fijn zong in het Nederlands Als Ik Toch Eens, Ook zong ze deze in het Duits als Ob Ich Einfach Mit Dem Regenbogen Geh.

 

De Amerikaanse countryzangeres Lynn Anderson had in 1970 een wereldhit te pakken met het nummer Rose Garden. De Riwi's zongen in 1971 hun Nederlandse cover met als titel Laat Mij Niet Wachten.

 

De Amerikaanse countryzangeres Tammy Wynette zong in 1969 haar grote hit Stand by your man. De Riwi's zongen in 1971 hun Nederlandse cover met als titel Is Er Een Kans.

 

In 1949 zong de Duitse zanger Rudi Schuricke het nummer Capri Fischer.  Zangeres Zonder Naam  zong in 1974 haar cover De vissers Van Capri.

 

De Duitse zanger Rudi Schuricke zong in 1951 Warum weinst du, kleine Tamara. Het dansorkest Sang Und Klang zongen de Nederlandse versie Waarom Huil Je Kleine Tamara.

 

De Oostenrijkse zangeres Rosl Seegers zong in 1938 het nummer Mamatschi! (schenk' mir ein Pferdchen!)Zangeres Zonder Naam zong haar cover Mamaatje Geef Me 'n Paardje.

 

In 1982 scoorde de Ivoriaanse muzikant Alpha Blondy een grote hit met het nummer Brigadier Sabari. De Gentse groep 2 Belgen deden hetzelfde in 1984, maar dan in België, Nederland en Frankrijk met hun cover Opération Coup de Poing.

 

De Amerikaanse singer/songwriter Bonnie Prince Billy zong in 1999 I See A Darkness. De Belgische band Yevgueni met zanger Klaas Delrue zongen in 2007 de prachtige vertaling Zo Donker.

 

De Duitse band Jupiter Jones zong in 2011 STILL. Bløf zong in 2012 hun Nederlandse versie Zo Stil dat behoorlijk letterlijk vertaald en nagespeeld is.

 

Simon & Garfunkel hadden in 1970 een hit met El Condor Pasa. In 2009 bracht Jannes de Nederlandse versie Zwevend naar 't geluk.

 

De Nederlandse band Chef’Special had in 2014 een hit met In Your Arms. The Kik kwam in 2014 met de Nederlandse vertaling Schuilen bij jou.

 

De Amerikaanse rockband Counting Crows zong de rockballad Goodnight Elisabeth en Acda en de Munnik zongen in het Nederlands Slaap Zacht Elisabeth.

 

In 1986 had de Britse zanger Peter Gabriel een hit met Sledhehammer, afkomstig van zijn best verkochte album So. Sledgehammer bereikte wereldwijd de hitlijsten en stond twaalf weken in de Nederlandse Topm 40 op nummer 10. In 2010 maakte René Froger met het John Marks Project een dance versie van Sledgehammer.

 

De Amerikaanse counrtryzanger Marty Robbins had in 1959 een grote hit te pakken met El Paso. John De Mol maakte in 1961 de Nederlandse cover van El Pasa. John de Mol sr. overleed in 2006 aan een hartaanval, hij is 81 jaar oud geworden. Hij was de vader van televisieproducent John de Mol en presentatrice Linda de Mol. Tevens was John de Mol sr. de oud-directeur van de zeezender Radio Noordzee en oprichter van de stichting Conamus.

 

In 1985 had de Britse band Dire Straits een grote hit met Walk of Life. In 2016 maakte de Nederlandse zanger Erik van Klinken een exacte copy van het nummer met de tekst Gewoon Een Lekker Wijf.

 

Funiculi Funicula is het Napolitaans volslied en stamt uit 1880, vele Italiaanse artiesten hebben dit nummer intussen op hun repertoire staan, onder wie Luciano Pavarotti. In 2007 kwamen de Gebroeders Ko met het liedje Duiken In De Zee, gebasseerd op de melodie van Funiculi Funicula.

Gebroeders Ko bestaan uit de broers Ton en Gerard Koopmans en hun vader is Gerrit Koopmans, die beter bekend is onder zijn artiestennaam Gerrit Uittenberg. Hij behaalde ooit de Tipparade met de singles Ik Heb Nooit 'S Mazzel’ en Baby I Luv You.

 

De Zuid-Afrikaanse zangeres Andriëtte Norman zong in 2013 het prachtige nummer Sewe Oseane. De Nederlandse zangeres Belinda Kinnaer zong in 2015 de Nederlandse cover Zeven Oceanen.

 

De Spaanse zangers Enrique Iglesias en Nicky Jam zongen in 2015 El perdón. Kobus Engels zong in 2015 de Nederlandse cover Want Als Ze Danst.

 

In 1983 haden Clint Eastwood en General Saint een grote hit met Stop That Train. Erik van Klinken zong in 2015 Stop Die Trein.

 

De Amerikaanse actrice Frances Farmer zong in 1936 Aura Lee. Ronnie Van Bemmel zong in 2009 de Nederlandse versie Tranen Door De Wind Gedroogd.

 

Walk Righ Back was in 1960 een hit voor de Everly Brothers. Ronnie Van Bemmel zong in 2011Weet Jij Wel.

 

Nog voor Tom Jones er een hit mee scoorde zong de Amerikaanse zanger P.J. Proby in 1967 al Delilah. Ronnie Van Bemmel zong in 2012 de Nederlandse versie van Delilah.

 

De Franse popzanger Hervé Villard had in 1977 een grote hit met het nummer Reviens. Ronnie van Bemmel zong in 2015 Laat Me (Lachen En Leven Met Jou).

 

De Duitse Schlagerzanger Bata Illic zong in 1969 Mit Verbundenen Augen. In 1989 zongen De Vrijbuiters de Nederlandse vertaling Jou Herken Ik Met Gesloten Ogen.

 

De Griekse zangeres Vicky Leandros zong in 1976 het nummer Drehorgelmann. De Hillegomse zanger Dirk Meeldijk zong in 2008 de Nederlandse cover Vier Zomers Lang.

 

De Portugese zangeres Amália Rodrigues zong Fadinho Da Ti Maria Benta. Lenny Kuhr zong de Nederlandse versie Grof Schandaal.

 

De Franse zanger Claude-Michel Schönberg zong in 1975 Quinze Ans, een jaar later werd dit nummer in het Nederlands gezongen als Ik Laat Je Vrij door Rob de Nijs.

 

DAe Britse Jazz/Blues band The Web hadden in 1969 met John L Watson een grote hit met Baby Won't You Leave Me Alone. In 1969 hadden De Butlers een grote hit met de Nederlandse cover De Chinees Doet Veel Meer Met Vlees. In 2016 zong Willem Barth Alles Is Zo Sexy Aan Jou.

 

De Amerikaanse countryzanger Toby Keith zong in 2015 het nummer Drunk Americans. In 2016 kwamen Rene Karst en DJ Bart met Hollanders.

 

De Spaanse zanger Julio Iglesias zong in 1980 het nummer Hey! In 1982 kwam André van Duin met een serieus album met prachtige liedjes, het nummer Wij werd uitgebracht op single.

 

De Amerikaanse countryzanger John Denver had in 19 75 een grote hit met Calypso. De Vlaamse zanger Bart Kaëll zong in 1998 de Nederlandse cover van Calypso.

 

De Franse zanger en zangeres Sheila & Ringo zongen in 1973 Les Gondoles á Venise. De Vlaamse zanger Bart Kaëll maakte in 1989 een Nederlandse cover met de tekst Duizend Terrassen In Rome.

 

De Franse band Soldat Louis zongen in 1988 de hit Du Rhum Des Femmes. In 1998 zong de Vlaamse zanger Bart Kaëll het nummer Kap'tein.

 

De Britse band Elvis Costello And The Attractions zongen in 1981 From A Whisper To A Scream. De Belgische band Clouseau zongen in 1989 de cover Gefluister En Geschreeuw.

 

Jive Bunny and the Mastermixers was begin jaren '90 erg populair en bestond uit vader en zoon die beide discjockey waren, in 1989 scoordwe ze een grote hit in Nederland met Swing The Mood, een mix bestaande uit verschillende samples. In de bijbehorende videoclip speelde het getekende konijn Jive Bunny een hoofdrol. Hans Versnel maakte in 1991 Lekker Swingen Met Die Hap, een parodie op Jive Bunny met Nederlandse nummers. Door een samenwerking met Rubberen Robbie werd de medley ingezongen met andere teksten op o.a.: O darling (Theo Diepenbrock), Hé Suzie (Henk Wijngaard, Kleine jodeljongen (Manke Nelis), Alle duiven op de dam (Gert & Hermien), Peter (Sweet Sixteen), Loesje (The Ramblers) en Zijn het je ogen (Koos Alberts).

 

In 1979 brachten de Gibson Brothers de hit Que sera mi vida (If you should go) uit op vinyl single. Rob Ronalds zong in 2005 de Nederlandse cover Als Je Moet Gaan.

 

De Franse zanger Michel Delpech had in 1971 een grote hit met Pour Un Flirt. In 1991 zong de Vlaamse zangeres Mieke de cover Om Je Hart Te Voelen Slaan.

 

De Amerikaanse zangeres Dionne Warwick zong in 1982 haar grote hit Heartbreaker. De Vlaamse zangeres Mieke zong de Nederlandse cover Hartenbreker.

 

De Nederlandse band Captain Gumbo kwamen in 1991 met het nummer Allons A La Fayette. Rob Ronalds nam samen met DJ Gerrit & Party DJ W in 2012 het nummer Ons Frans Is Vrijgezel op.

 

De Duitse zangeres Anna-Maria Zimmermann zong in 2011 de hit 100.000 Leuchtende Sterne. Monique Smit zong in 2012 de Nederlandse cover 100.000 Stralende Sterren.

 

De Canadeese zanger Brian Adams en de Brise zangeres Melanie C zongen in 1998 het duet When You're Gone. In 2010 bracht het Vlaamse damesduo Gildy Florus & Nathalie Prins onder de naam Sugarfree de Nederlandse versie Samen Sterk. Jan en Monique Smit zongen in 2014 When You're Gone.

 

Het Nederlandse gelegenheidsduo Monique Smit & Tim Douwsma zongen eind mei 2013 het nummer Daarom Jij. Het Vlaamse duo Sasha & Davy zongen begin mei 2014 de cover van Daarom Jij.

 

De Deense popgroep Alphabeat zong in 2007 het nummer 10.000 Nights. Monique Smit & Tim Douwsma zongen in 2013 de Nederlandse cover Duizend Redenen.

 

The Original Sacred Harp Choir uit Schotland zongen in 1922 het nummer New Britain C. M. dat later bekend werd als het uitvaardnummer Amazing Grace. In 1971 werd het nummer door Mieke Telkamp samen met de Hi-Five in het de Nederlands gezongen onder de tekst  Waarheen, waarvoor.

 

De band Gloria zong in 1969 het nummer The Last Seven Days. De Nederlandse gegeleidingsband Unit Gloria van Robert Long zongen in 1969 de cover van The Last Seven Days. Ruud Eggenhuizen die we beter kunnen als D.C. Lewis zong in 1969 de Nederlandse cover De Laatste Zeven Dagen.

 

De Franse zanger Gilles Dreu zong in 1968 de chanson Alouette. De Nederlandse zangeres Corry Brokken nam in 1968 de Nederlandse versie van Alouette op.

 

De Nederlandse band Earth & Fire met leadsinger Jerney Kaagman hadden in 1979 in Nederland en ver daar buiten een grote hit met het nummer Weekend. In 1980 bracht de Zweedse pop en countrygroep Chips hun versie van Weekend uit op single.

 

De Amerikaanse blueszanger Howlin' Wolf zong in 1960 het nummer Spoonful. De Nederlandse band Q65 brachten hun versie van Spoonful uit in 1966 en de Nederlandse band Livin' Blues zongen in 1970 de cover van Spoonful.

 

De Franse zangeres en vriendin van Edith Piaf, Marianne Michel, zong in 1945 het nummer La Vie en Rose, dat gedeeltelijk geschreven is door Edith Piaf die het later zelf ook uitbracht. De originele titel is oorspronkelijk Les Choses en Rose. De Nederlandse zangeres Lianne zong in 2016 de prachtige cover Het Is Voorbij.

 

De Amerikaanse blueszanger Howlin' Wolf zong in 1960 Wang Dang Doodle. De Nederlandse band Livin' Blues zongen in 1970 hun versie van Wang Dang Doodle.

 

In 1991 zong de Canadese zanger Bryan Adams zijn grote hit (Everything I Do) I Do It For You uit de film Robin Hood: Prince of Thieves. Het Nederlandse duo Saskia & Serge zongen in 1992 de cover Alles Wat Ik Doe (Dat Doe Ik Voor Jou).

 

Harold Melvin & The Blue Notes hadden in 1972 een grote hit met If You Don't Know Me By Now. Het Nederlandse duo Saskia & Serge zongen in 1992 de cover Als Je Me Nu Nog Niet Kent.

 

Roy Orbison bracht in 1961 samen met het Bob Moore's Orchestra het nummer Crying uit op plaat. Het Nederlandse duo Saskia & Serge zongen in 1978 hun cover van Crying.

 

De Amerikaanse band The Mavericks hadden in 1998 een hit met  Dance The Night Away. Het Nederlandse duo Saskia & Serge zongen in 2000 hun cover De Laatste Dans.

 

Gloria Estefan & The Miami Sound Machine hadden in 1986 het prachtige nummer Words Get In The Way. Het Nederlandse duo Saskia & Serge zongen in 1992 hun cover De Woorden Komen Niet.

 

Kenny Rogers & Dolly Parton hadden in 1983 een grote hit met Islands In The Steam. Het Nederlandse duo Saskia & Serge zongen in 1992 hun cover Elke Dag Een Lach.

 

Geïnspireerd door de eeuwige vlam bij het graf van Elvis Presley op Graceland zongen de Amerikaanse meidenband The Bangles in 1988 het nummer Eternal Flame. Het Nederlandse duo Saskia & Serge zongen in 1992 hun cover Een Eeuwig Vuur.

 

Dolly Parton zong in 1973 I Will Always Love You. Het Nederlandse duo Saskia & Serge zongen in 1976 hun cover van I Will Always Love You.

 

De Amerikaanse countryzanger Hank Williams zong in 1950 Jambalaya (On The Bayou). Het Nederlandse duo Saskia & Serge zongen in 1977 hun versie van Jambalaya.

 

De Britse drummer/zanger Phil Collins zong in 1989 het prachtige nummer Another Day In Paradise. Het Nederlandse duo Saskia & Serge zongen in 1992 de cover Leven In Een Paradijs.

 

Het Amerikaanse duo Simon & Garfunkel zongen in 1968 hun grote hit Mrs. Robinson. Het Nederlandse duo Saskia & Serge zongen in 1998 de cover Mevrouw Robinson.

 

In 1957 zong de Amerikaanse countryzanger Don Gibson het nummer Oh Lonesome Me. Het Nederlandse duo Saskia & Serge zongen in 1977 hun versie van Oh Lonesome Me.

 

Chris Norman & Suzi Quatro hadden in 19 een grote hit te pakken met Stumblin' In. Het Nederlandse duo Saskia & Serge zongen in 1998 de cover Sterker Dan Ooit.

 

De Amerikaanse zanger Roy Orbison zong in 1963 zijn hit Blue Bayou. Het Nederlandse duo Saskia & Serge zongen in 1998 de cover Mijn Eiland.

 

Mike Oldfield en Maggie Reilly hadden in 1984 een grote hit met To France. Het Nederlandse duo Saskia & Serge zongen in 1998 de cover Dichterbij.

 

De Zuid-Afrikaanse volkszanger Kurt Darren brak in 2002 door met zijn grote hit My I.O. Meisie. Henk Wijngaard zong in 2004 de Nederlandse cover Meissie Meissie wat hem ook een hit opleverde in de Nederlandstalige en Vlaamse Hitlijsten.

 

De Amerykaanse countryzanger Johnny Cash zong in 1969 het nummer San Quentin. De Nederlandse zanger Alias Berger zong in 1975 de cover Veenhuizen.

 

De Franse zanger Boris Vian zong in 1954 Le Déserteur dat door acteur/zanger Peter Blanker in 1964 werd gezongen als De deserteur.

 

Louis Armstrong & His Hot Five brachten in 1926 het instrumentale nummer Muskrat Ramble uit op 78 toeren. In 1956 bracht het duo The Butterflies de gezongen versie uit onder de naam Dixieland.

 

The Everly Brothers zongen in 1958 hun grote hit Wake Up Little Susie. Het duo The Butterflies zongen in 1958 de Nederlandse cover Willem Word Wakker.

 

De Britse zanger Peter Andre zong in  1995 het nummer Mysterious Girl waar hij in Nederland een grote hit mee scoorde. De Nederlandse zanger Theodoor zong in 2015 zijn cover Dromen.

 

De Amerikaanse zangeres Mary Wells zong in 1964 het door Smokey Robinson geschreven nummer My Guy de hitparade in, een populair nummer dat later door vele artiesten gecoverd werd. Sandra Reemer zong in 1996 haar versie van My Guy.

 

When I Fall In Love was voor het eerst te horen in de film "One Minute To Zero", waarin het instrumentaal werd uitgevoerd door Richard Hayman en zijn orkest. De Amerikaanse actrice/zangeres Doris Day bracht in 1952 de eerste gezongen versie uit van When I Fall in Love. Sandra Reemer zong in 1996 de cover van When I Fall in Love.

 

Tulpen Uit Amsterdam is een lied van de Duitse Schlagercomponist Ralf Arnie op een tekst van schrijver/zanger Klaus Günter Neumann en tekstdichter Ernst Bader uit 1956.

Neuman was in 1953 tijdens een bezoek aan Nederland na een optreden in het Amsterdamse Tuschinki Theater een dagje uit naar de bekende Bollenstreek. Vlak daarna schreef hij de eerste versie van het lied, echter was zijn uitgever niet al te enthousiast en daarom bleef ook een opname uit.

Pas drie jaar later pakte Ernst Bader het hele idee op, hij paste waar nodig de tekst aan en vroeg aan Ralf Arnie (Pseudoniem van Dieter Rasch) om een geheel andere melodie te gaan schrijven voor het lioed. Arnie refereert in de melodie aan de beroemde Bloemenwals uit de Notenkrakers-Suite van Tsjaikovski.

De Belgische zanger Jean Walter zong in 1956 de Nederlandse tekst Tulpen Uit Amsterdam. In 1957 zong de Nederlandse presentator/zanger Herman Emmink de klassieker Tulpen Uit Amsterdam.

In 1959 is het zelfs door Tuula Siponius in het Fins gezongen als Iloinen Amsterdam. En dat Nederlandse liedjes populair zijn in Finland blijkt wel want in 1973 zong Tuula Siponius ook al Eviva Espana van Imca Marina in het Fins.

 

De Spaanse zanger Julio Iglesias zong in 1977 Por Un Poco De Tu Amor. In 1994 zong Frans Bauer de Nederlandse cover Ga Je Dromen Achterna.

 

De Italiaanse zangeres Laura Pausini had in 1998 een hit met Un'emergenza d'amore. In 1999 zong Marjan Berger de Nederlandse cover Ik Ben Op Zoek Naar Jouw Liefde.

 

In 1975 zong de Britse band Hot Chocolate de hit Sexy Thing. John West nam met Lange Frans in 2016 de Nederlandse cover Lekker Ding op.

 

In 1974 had de Amerikaanse pianist/zanger Billy Joel een grote hit met de Piano Man. In 20126 kwam Quincy met de mooie Nederlandse vertaling Hier In De Kroeg.

 

Franz Josef Degenhardt is een Duitse Satirist die in zijn theatershow in 1972 Befragung Eines Kriegsdienstverweigerers ten gehoren bracht. Het Nederlandse Cabaret Don Quishocking brachten in 1974 in hun theatershow de Nederlandse versie Gewetensbezwaren ten gehoren.

 

Onder het motto Bubblegum-Pop zongen de Dolly Dots in 1983 Love Me Just A Little Bit More. In 2016 komen Het Belgische meidengroepje De Grietjes met de Nederlandse cover Geef je nu maar over en de Vlaamse zanger Ivann met zijn cover Utopia.

 

My Boyfriend's Back is een kort éénvoudig plaatje wat in 1963 voor het Amerikaanse damestrio The Starlets, alias: The Angels, een grote nummer 1 hit in de Amerikaanse hitlijsten opleverde. Het Nederlandse meidengroepje de Dolly Dots zongen in 1980 hun cover van My Boyfriend's Back.

 

The Drifters zongen in 1961 het nummer Please Stay. Ook nu zijn het weer de Dolly Dots die in 1979 Please Stay coveren.

 

Het Zwitserse trio Peter, Sue & Marc hadden in 1981 een grote hit met het nummer Io Senza Te wat ze tevens op het Eurovisie Songfestival in Zwitserland ten gehore brachten. In Nederland is het Willeke Alberti die dit in 1982 covert als Het Is Nog Niet Voorbij en in 2008 probeerde Gerard Joling nog een hit te scooren met zijn versie van Het Is Nog Niet Voorbij.

 

Het Zwitserse trio Peter, Sue & Marc hadden in 1977 een grote hit met het nummer Cindy. De Volendamse band The Cats zagen ook hier een hit in en zongen in 1977 hun versie van Cindy.

 

In 1968 zongen The Beatles het door Lennon/McCartney geschreven nummer Blackbird. Maggie MacNeal zong in 1976 haar versie van Blackbird.

 

In 1974 zong de Amerikaanse actrice/zangeres Cher Make The Man Love Me. Maggie McNeal zong in 1976 haar cover van Make The Man Love Me.

 

Gloria Estefan en haar Miami Sound Machine hadden in 1987 een grote hit met Can't Stay Away From You. In Nederland is het Willeke Alberti die in 1989 het probeert om een hit te scooren met de cover Want Ik Kan Echt Niet Zonder Jou.

 

Billy Joel zong in 1976 James. Willeke Alberti zong in 1989 de door André van Duin geschreven cover Vreemd.

 

Elaine Paige & Barbara Dickson hadden in 1989 een grote hit met I Know Him So Well. In Nederland zijn het Willeke Alberti & Simone Kleinsma die in 1989 de Nederlandse vertaling Ik Ken Hem Te Goed zingen.

 

De schitterende nummer 1 klassieker van Eleanor Rigby van The Beatles uit 1966 is door vele artiesten al gecoverd, maar in 1971 bracht de Nederlandse Dizzy Man's Band hun versie van Eleanor Rigby uit op 45rpm single.

 

Elvis Presley bracht bijna altijd covers uit, zo ook het nummer Let's Have A Party. De Nederlandse meidengroep Dolly Dots zongen in 1980 de cover Let's Have A Party.

 

Bert Heerrink (ex Vandenberg, Picture) is een Nederlandse zanger die voornamelijk bekend geworden is als bandlid van de hardrock-band Vandenberg, waarmee Heerink in de jaren '80 wereldhits scoorde met Burning Heart en Different Worlds. Eind 1994 zong hij de Heineken reclames in met Amerikaanse rocknummers die hij speciaal voor Heineken in het Nederlands had vertaald. In die tijd waren de kratjes nog geel en was het bier ook nog te drinken in de bruine flesjes.

De Amerikaanse rockzanger Glenn Frey had in 1985 een grote hit met The Heat Is On. Bert Heerink zong in 1994 de Nederlandse cover 'T Beest Is Los.

 

Alannah Myles is een Canadese zangeres die in 1989 een grote hit had met Black Velvet. Bert Heertink maakte in 1994 de Nederlandse cover Rocksterren.

 

De Canadese zanger Brian Adams had in 1985 een grote hit met Heaven. Bert Heerrink zong in 1994 de Nederlandse cover Schaamteloos. In 2001 zong de Nederlandse zangeres Do haar versie van Heaven, dit was ook gelijk haar grorte doorbraak.

 

De Amerikaanse rockband Boston had in Nederland in 1977 een grote hit te pakken met het nummer More Than A Feeling. Bert Heerink zong in 1994 zijn Nederlandse cover Wie Houdt Me Tegen.

 

De Britse band The Babys zongen in 1977 Isn't It Time. Bert Heerink zong in 1994 Wordt Het Geen Tijd.

 

In 1973 kwam de Britse band Hot Chocolate met de hit Brother Louie. Bert Heerrink zong in 1994 de Nederlandse cover Julie July.

 

De Amerikaanse rockzanger Don Henley van de Eagles had als solo-zanger in 1985 een grote hit met The Boys Of Summer. Bert Heerink zong in 1994 de Nederlandse cover Als Sneeuw Voor De Zon.

 

De Nederlandse hardrockband Vandenberg hadden in 1982 een grote hit met Burning Heart. Bert Heerink zong in 1994 de Nederlandse cover Najaarszon.

 

De Engelse rockzanger Robert Plant zong in 1983 het Nummer Big Log. Bert Heerink zong in 1994 de Nederlandse cover Snelweg.

 

De Amerikaanse rockband Kansas had in 1977 een grote hit met Dust In The Wind. Bert Heerrink zong de letterlijke Nederlandse vertaling Stof In De Wind.

 

De Amerikaanse rockband Bad English had in 1992 de prachtige rock-ballad Time Stood Still. Bert Heerink zong in 1994 de Nederlandse cover Doe Wat Je Wil.

 

De Engelse zanger John Parr had in 1985 een wereldhit te pakken met St. Elmo's Fire. Bert Heerink zong in 1994 de Nederlandse cover De Tijd Van Je Leven.

 

In 1986 had de Zweedse rockband Europe een grote hit met The Final Countdown. Bert Heerrink zong in 1995 de Nederlandse cover De Zon In De Winter.

 

De Britse pop/rockband Mike & The Mechanics hadden in 1988 een hit met The Living Years. Bert Heerink en Ingrid Simons zongen de Nederlandse cover Het Afscheid.

 

De Britse rockzanger John Waite scoorde in 1984 solo een grote hit met Missing You. Bert Heerink zong de Nederlandse cover Niet Dat Ik Je Mis.

 

De Amerikaanse rockband Survivor had een grote hit met Eye Of The Tiger, uit de film Rocky III uit 1982. Bert Heerink zong de Nederlandse cover Oog Van De Tijger.

 

De Amerikaanse pop/rockband Mr. Mister had in 1986 een grote hit in Nederland met Broken Wings. Bert Heerink zong de Nederlandse cover Vleugellam.

 

De Duitse band PUR zong in 1995 het nummer Abenteuerland. Bert Heerink zong de Nederlandse cover Witte Vlinder.

 

De Duitse zangeres Nena had in 1983 een wereldhit te pakken met 99 Luftballons. In Nederland zong Saskia de cover 88 Luchtballonen.

 

Stefan Waggershausen & Viktor Lazlo zongen in 1990 Das Erste Mal Tat's Noch Weh. Anny Schilder & Dave zongen in 1990 de Nederlandse cover De eerste keer.

 

De Duitse Schlagerzangeres Claudia Jung zong in 1987 het nummer Amore Amore. Corry Konings zong in 1988 haar Nederlandse cover Jij Nam Mij Bij De Hand (Amore, Amore).

 

De Amerikaanse zangeres Chi Coltrane zong in 1972 Go Like Elijah. Gerard Joling kwam in 2008 met de Nederlandse cover Vrij De Hele Nacht Met Mij.

 

De Amerikaanse zangeres Robin Beck had in 1989 een hit met Tears In The Rain. In 1995 kwam Gerard Joling met de Nederlandse cover Wat Ging Er Mis Tussen Ons.

 

In 1963 zongen Martha & The Vandellas de hit Heat Wave. Gerard Joling zong samen met Patricia Paay in 2008 de cover Bloedheet.

 

De Oostenrtijkse zanger Udo Jürgens zong in 1969 Einmal, Wenn Du Gehst. Gerard Joling en Ruth Jacott zongen in 1995 Pluk De Dag.

 

De Duitse Schlagerzanger Nic zong in 2007 Ich Will Dich Für Immer. Henk Damen zong in 2008 de bijna letterlijk vertaalde cover Ik Wil Jou Voor Altijd.

 

De Duitse zanger Mark Medlock had in 2010 een grote hit met het nummer Maria Maria. Henk Damen zong in 2012 de Nederlandse cover van Maria Maria.

 

De Duitse actrice/zangeres Yvonne Catterfeld zong in 2003 Für Dich, waarvan ze ook een Engelstalige versie van maakte met als titel If You. Henk Damen zong zijn Nederlandse cover Voor Jou in 2003.

 

De liedjes van de nu 73 jarige Amerikaan Roland Kent LaVoie, alias: Lobo, werden gekenmerkt door een zoete melodie, weelderig instrumentgebruik en gevoelige teksten. Het nummer I'd Love You To Want Me uit 1972 was in de Duitstalige landen erg populair, toen het op de achtergrond te horen was in een aflevering van de Krimi-serie Der Kommissar. Honderden mensen belden naar de ZDF om te vragen wie de zanger was en toen de plaat was uitgekomen stond hij in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland wekenlang bovenaan de hitlijsten. In Nederland kunnen wij het nummer vooral van Hepie & Hepie die in 1982 Babe, Ik Wil Van Je Houden zongen.

 

De Italiaanse zangeres Francesca Schiavo zong in 1995 Amore e Guerra dat in 1995 werd gecoverd door Robert Leroy als Liefde.

 

De Canadese zangeres Céline Dion had in 1993 een hit in Europa met Just Walk Away. Robert Leroy zong in 1996 zijn cover Loop Nu Maar Weg Van Mij.

 

De Franse zanger Johnny Hallyday zong in 1969 Que Je T'aime. Robert Leroy zong in 2010 Que Je T'aime (Ik Hou Van Jou).

 

In 1999 had de Amerikaanse actrice/zangeres Jennifer Lopez een grote hit met Let's Get Loud. Wesley Klein zong in 2010 zijn Nederlandse cover Dans Met Mij De Hele Nacht.

 

De Engelse rock 'n' roll-zanger Shakin' Stevens zong in 1985 zijn grote kersthit Merry Christmas Everyone. De Esperando's zongen in 1998 hun cover Sexy Weekend.

 

De Britse zanger Chris Andrews had in 1969 een grote hit met het nummer Pretty Belinda. Harm Wolters zong in 2005 zijn Nederlandse cover van Pretty Belinda en Rocky Vosse zong zijn Aprés Ski versie van Pretty Belinda in 2009.

 

De Nederlandse band Jackpot zong in 1974 is Is Everybody Happy. Rocky Vosse zong in 2012 zijn Aprés Ski versie van Is Everybody Happy.

 

In 1982 zong de Nederlandse band RUM een nummer over de dans- en muziekstijl Milonga, afkomstig uit Zuid-Afrika. Het nummer is door verschillende orkesten opgenomen als instrumentale plaat en de Spaanse zanger Julio Iglesias heeft het verwerkt in een medley, en daar zullen de meeste mensen het van herkennen. Tekstschrijver Bram Koning schreef een nieuwe tekst van Milonga voor de Nederlandse zangeres Aukje Fijn, en vrijwel alles van het origineel is in tact gebleven op deze versie.

 

De Italiaanse zanger Eros Ramazzotti en de Amerikaanse zangeres Anastacia zongen in 2005 het nummer I Belong To You (Il Ritmo Della Passione). De Vlaamse zanger Christoff zong in 2013 samen met de Spaanse/Belgische zangeres Belle Pérez het nummer Ik Hoor Bij Mij/El Ritmo De La Passion.

 

De Italiaanse Schlagerzangeres Rosanna Rocci zong in 2009 Bikini Im Dezember. De Belgische Schlagerzangeres Lindsay zong in 2011 de cover Als Jij Me Kust (Dan Is Het Zomer).

 

In 1979 zong de Nederlandse meidengroep Luv de hit Casanova. In 2009 zong de Belgische Schlagerzangeres Lindsay de Nederlandse cover van Casanova.

 

De Duitse band Wind kwam in 1987 met het nummer Lass' Die Sonne In Dein Herz dat de West-Duitse inzending was voor het Eurovisie Songfestival in Brussel, ze eindigde toen tweede. De backing vocals waren van Robert Pilatus, pré Milli Vanilli. In 1990 kwam Arne Jansen met de Nederlandse cover Lekker Zonnen.

 

Henryk Gold Orchestra brachten in 1929 Tango Milonga uit op 78 rpm, de gezongen versie werd in 1930 gezongen door de Duitse tenor Max Mensing en werd de titel omgedoopt tot Oh, Donna ClaraKees Pruis zong de Nederlandse cover van Oh, Donna Clara.

 

In 1986 zong het Italiaanse duo Al Bano & Romina Power het nummer Sempre Sempre. In Nederland zong Arne Jansen in 1989 de cover Altijd Altijd.

 

Het Braziliaanse duo João Neto & Frederico hadden in 2011 een grote hit met Lê Lê Lê. De Nederlandse zangeres Ruby van urk heeft met de cover Neem Me Mee in 2016 een grote zomerhit te pakken.

 

In 1984 zong de Britse zanger Nick Lowe de grote rock 'n' roll-hit Half A Boy And Half A Man. John Spencer zong in 2005 zijn Nederlandse cover De Allermooiste Die Ik Ken.

 

In 1960 zong de Amerikaanse countryzanger Johnny Duncan de hit Hello Mary Lou Goodbye HeartHarry Bliek zong in 1961 de Nederlandse cover van Mary Lou.

 

In 1957 zong de rock-'n roll zanger Buddy Holly het nummer Peggy Sue. John Spencer zong in 1991 de Nederlandse cover van Peggy Sue.

 

In 1958 bracht de Italiaanse acteur/zanger Fred Buscaglione het nummer Buonasera (Signorina) uit op 78rpm. John Spencer zong in 1997 de Nederlandse cover Buona Sera Signorina.

 

In 1966 zong de Amerikaanse zanger Roy Orbison zijn grote hit Lana. John Spencer zong de Nederlandse cover van Lana.

 

De Duitse Schlagerzanger Peter Orloff zong in 1971 Ein Mädchen für immer. John Spencer zong in 1984 de Nederlandse cover Een Meisje Voor Altijd.

 

Elvis Presley zong Oh Judy. John Spencer zong de Nederlandse cover van Oh Judy.

 

In 1979 zong de Britse band Racey hun grote hit Some Girls. John Spencer zong Wil Je Niet, Wil Je Wel.

 

Roger Miller zong het nummer I'm A Nut. John Spencer zong in het Nederlands Ik Ben Een Nul.

 

De Amerikaanse zanger Billy Swan had in 1974 een wereldwijde hit met I Can Help. John Spencer zong de Nederlandse cover Ja Ik Help.

 

Buddy Holly zong It Doesn't Matter Anymore. John Spencer zong de Nederlandse cover Ik Wil Alles Overdoen.

 

Roy Orbison zong in 1964 zijn grote hit Pretty Woman. John Spencer zong de Nederlandse cover van Pretty Woman

 

Dean And Jean zongen in 1963 Hey Jean, Hey Dean. John Spencer zong de Nederlandse cover Kom Mee Naar Ons Café.

 

Dean Martin had in 1964 een grote hit met Everybody Loves Somebody. John Spencer zong in het Nederlands Iedereen Gaat Ooit Van Iemand Houden.

 

De Amerikaanse zanger Johnny Restivo had een grote hit met The Shape I'm In. John Spencer zong de Nederlandse cover Het Heeft Geen Zin.

 

In 1974 hadden The Rubettes een grote hit te pakken met Sugar Baby Love. John Spencer zong de Nederlandse cover van Sugar Baby Love.

 

Voor de Nederlandse zanger Nick Mackenzie schreef en produceerde John Spencer (Henk van Broekhoven) in 1980 het nummer Hello, Good Morning. Niet veel later bracht John Spencer zelf Hello, Good Morning uit op 45rpm single.

 

Chuck Berry zong in 1956 Brown Eyed Handsome Man, dat in 1963 pas een grote hit werd voor Buddy Holly. John Spencer zong in 1991 de Nederlandse cover In De Tijd Van De Rock'n'Roll.

 

In 1969 hadden The Archies een grote hit met Sugar Sugar. In 2016 bracht Willem Huisman een swingende cover uit met als titel Liefste.

 

De Britse meidengroep Bananarama zong in 1992 Last Thing On My Mind. Het Nederlandse meidentrio De Meiden, bestaande uit Judith Peters, Theresa Stam en Ruby van Urk zongen in 2015 de Nederlandstalige cover Weekend.

 

De Amerikaanse popzangeres Britney Sprears zong in 2004 Toxic. In de videoclip van Toxic speelt Spears verschillende schaars geklede personages. Ze speelt onder andere een SM-meesteres en is alleen maar bedekt met diamanten. Daarbij kust ze met drie verschillende mannen in deze clip. De Nederlandse zangeres Stevie Ann uit Limburg (Roggel) maakte in 2005 een Nederlandse akoestische versie van het Amerikaanse dace-nummer Toxic. Stevie Ann covert Britney Spears, haar favoriete zangeres, zoals zij tijdens haar optredens niet geheel zonder ironie het nummer aankondigd. Deze mooie en rijk gearrangeerde productie van Bloodshy & Avant, met onderbuik-bas van het origineel, is vervangen door een simpele begeleiding van alleen maar een saxofoon en een akoestische gitaar. Het originele up-tempo is in deze versie van Stevie Ann een zwoele akoestische ballad, die echter vele malen beter is en dodelijker klinkt dan het originele Toxic van het voormalige kindsterretje Britney Spears.

 

De Amerikaanse jazzzangeres Marilyn Scott zong in 1998 The Last Day. Marco Borsato zong de Nederlandse cover Nooit Meer Een Morgen, en samen met Ali B de speciale Warchild-versie Wat Zou Je Doen.

 

De Noorse popgroep a-ha had in 1985 een grote hit met Take On Me. Pascal Redeker kwam in 2016 met zijn Nederlandse cover Ik Wil Jou.

 

In 1985  had de Amerikaanse funk/disco band Kool & The Gang een hit met het nummer Cherish. Sani van Mullem zong in 2016 zijn cover met de Nederlandse tekst Kom Maar Bij Mij.

 

Steve Goodman zong in 1970 het nummer City Of New Orleans dat de Nederlandse entertainer/zanger Gerard Cox in 1973 vertaalde in het Nederlands als Het Is Weer Voorbij Die Mooie Zomer.

 

In 1987 zongen de Britse tweeling Mel & Kim het nummer More Than Words Can Say. Linda de Mol zong in 1991 Daar Bestaan Geen Woorden Voor.

 

De Duitse band Münchener Freiheit zong in 1988 het nummer Diana. Linda de Mol zong in 1991 de Nederlandse cover Precies Als Jij.

 

In 1977 had de Duitse actrice/zangeres Katja Ebstein een hit met Weck Mich, Bevor Du Gehst. In 1978 zong Rita Hovink de Nederlandse cover Wek Me Voordat Je Gaat.

 

Vicky Leandros zong in 1976 Tango D'Amor en Rita Hovink zong in 1976 de Nederlandse cover Tango D'Amor.

 

De musical Anatevka was gebasseerd op de korte verhalen van de Joodse auteur en filosoof Sholem Aleichem. In de musical wordt het verhaal vertelt over de arme Joodse melkboer Tevye en zijn drie dochters. In de Nederlandse versie van Anatevka zong Lex Goudsmit het lied Als Ik Toch Eens Rijk Was, dat in de originele musical als If I Were A Rich Man werd gezongen door Zero Mostel. Het verhaal speelde zich af in het prille begin van deze eeuw in het Tsaristische Rusland.

 

Fats Domino zong in 1961 het nummer It Keeps Rainin'. Ted Jones & The Driftin' Five zongen in 1966 hun versie van It keeps raining, tevens waren zij ook de eerste band van Lee Towers.

 

De Zweedse zanger Harpo zong in 1975 zijn grote hit Moviestar, op de achtergrond horen we zangeres Anni-Frid Lyngstad die later een succesvolle carriere had met ABBA. In 1996 kwam Alexander Klerx met een Nederlandstalige versie met als titel Leugenaar.

 

In 1967 zongen Merle Heggard & The Strangers het nummer Somewhere Between. The Tumbleweeds zongen in 1975 hun cover van Somewhere Between, Alexander Klerx zong in 2008 de cover Brabant (Ik Hou Van Jou), dat weer gebaseerd is op die van The Tumbleweeds..

 

In 1993 kwam de alternatieve rockgroep 4 Non Blonds met het nummer Whats Going On. Jettie pallettie Kwam met de cover Geef Mij Er Maar Twee.

 

Stray Cats hadden in 1981 een hit met Rock This Town. De Nederlandse band Side Kick kwam in 2016 met de Nederlandse cover Als Ik Jou Zie Staan.

 

De Zuid-Afrikaanse zanger Kurt Darren die aldaar te vergelijken is met Marco Borsato in Nederland. Kurt Darren had een grote hit in zijn land met Daar Doer In Die Donker. In Nederland kwam de zanger Vinzzent met de cover Alles Wat Ik Hebben Wil dat een grote zomerhit werd.

 

De Oostenrijkse zanger Udo Jürgens zong in 1977 Mit 66 Jahren. Franklin Kennedy kwam in 1978 met de Nederlandse cover Na 66 Jaren.

 

Chris Norman zong in 1979 een duet met Suzi Quatro en haalde ze met Stumblin' In een grote hit. In Nederland kwam in 2010 het duo Harten 10 met het nummer Liefde Maakt Blind.

 

In 1976 had de Engelse zangeres Tina Charles een grote hit met hiet disconummer I Love To Love dat in 1986 opnieuw werd uitgebracht in een remix uitvoering. In 2016 kwam Martin Vincken met de Nederlandse cover Terug In De Tijd.

 

De Frans/Italiaanse zanger Riccardo Cocciante zong in 1991 Se Stiamo Insieme. In Nederland is dit nummer heel vaak door artiesen gecovers, maar Danny de Munk zong in 1991 de allereerste Nederlandse cover Ze Zei Niet Één Keer Ik Hou Van Jou.

 

De Frans/Italiaanse zanger Riccardo Cocciante zong in het nummer Celesta Nostalgia. De Belgische zanger/presentator Bart Peeters zong Allemaal Door Jou.

 

 De Franse zanger Daniel Lévi kwam in 2000 met het nummer L'envie d'aimer. De Vlaamse zangeres Danna Winner kwam in 2008 met de Nederlandse cover Niet Mijn Gevoel.

 

De Franse zangeres Émilie Bonnet zong in 1983 J'essaierai d'oublier. In 1997 werd dit vertaald naar het Nederlands en zong de Belgische zanger Bart Herman de cover Als Je Morgen Weggaat.

 

Nick & Simon hadden in 2007 een hit met het nummer Kijk Omhoog. In 2011 zong zanger/musicalster Danny de Munk het nummer Kijk Omhoog in het programma Beste Zangers Van Nederland, later werd dit ook op CD-single uitgebracht.

 

Het Duitse/Italiaanse Schlager-duo Destivo zongen in 2010 Grazie. Dennie Christian & Eveline Cannoot kwamen in 2016 met de cover  Dank Je Wel.

 

Tijdens het Eurovisie Songfesrtinal in 2009 bracht de Deense groep Brinck het nummer  Believe Again ten gehore. Jeroen van der Boom kwam in 2009 met de Nederlandse cover Weer Geloven.

 

De Franse zanger/musicalster Julien Clerc bracht in 1975 het nummer Elle Voulait Qu'on L'appelle Venise uit op 45 toeren vinyl single. De Belgische zanger Willy Sommers kwam in 2015 mwet de cover Belize.

 

De Amerikaanse popgroep The Four Seasons hadden in 1965 een grote hit met Working My Way Back To You. In 1967 kwam in Nederland Sandy Coast in 1967 met hun cover versie van I'm Working My Way Back To You Babe.

 

De Britse zanger Roger Whittaker zong in 1970  New World In The Morning dat de Belgische zanger Willy Sommers in 2015 in de Nederlandse taal zong als Een Mooie Toekomst.

 

De Britse zanger Billy Ocean had in 1975 een grote hit met Love Really Hurts Without You. In 2008 zong Gordon zijn versie van Love Really Hurts Without You bij de Beste Zangers Van Nederland, wat later ook op CD-single is verschenen maar nooit een hit is geworden.

 

Roland Kent LaVoie, beter bekend als Lobo, had in in 1972 een bescheiden hitje met het nummer I'd Love You To Want Me. De Belgische zanger Frank Galan kwamn in 2001 met de cover Quiero Que Me Quieras.

 

In 1979 zong Cliff Richard, frontman van The Shadows, zijn solo plaat We Don't Talk Anymore dat in Europa een grote hit werd. De Belgische zanger Willy Sommers zong in 2015 de cover Minder woorden.

 

De Schotse band Sutherland Brothers & Quiver hadden een hit met Arms Of Mary in 1975. De Belgische band Mama's Jasje zong in 2007 de Nederlandse cover Laat Me In Je Armen Rusten.

 

De Engelse zanger/acteur Cliff Richard zong in 1962 Bachelor Boy, dit nummer werd in Nederland ook opgemerkt en Willeke Alberti zong in 1963 de cover Nee Jongen Ik Trouw Niet Met Jou.

 

David Martin was een origineel lid van de Amerikaanse rockgroep Sam The Sam. In 1975 ging Marin solo en kwam met de hit Can't Smile Without You op de proppen. De Belgische zanger Garry Hagger kwam in 2000 met zijn cover Can't Smile Without You.

 

René Froger zong in 1992 het prachtige nummer This Is The Moment. De Belgische zanger Garry Hagger zong in 1995 de Nederlandse cover Het Allermooiste.

 

In 1978 zong de Engelse pop-country rockband Dr. Hook & The Medicine Show When You're In Love With A Beautiful Woman dat hun in europa een grote hit opleverde. De Belgische zanger Willy Sommers zong in 2015 de cover Zo’n Vrouw.

 

De Amerikaanse zanger Bob Dylan zong in 1997 Make You Feel My Love. Jasper Steverlinck zong in 2004 zijn versie van To Make You Feel My Love.

 

In 1966 zong de Amerikaanse zanger Bob Dylan I Want You. In 2006 zong de Belgische zanger/presentator Bart Peeters zong in 2006 Ik wil je (nooit meer kwijt).

 

De Ierse zanger Damien Rice zong in 2002 Cannonball en de Belgische zanger/presentator Bart Peeters zong in 2008 Kanonbal.

 

De Engelse znger Warren Zevon zong in 1982 Let Nothing Come Between You. De Belgische zanger/presentator Bart Peeters zong in 2011 de cover Niets of niemand (houdt ons tegen).

 

De Belgische popgroep The Radios zongen in 1994 Teardrops. De Belgische zanger/presentator Bart Peeters zong in 2002 de Nederlandse cover Poolijs.

 

In 1975 zong Bob Dylan het nummer Tangled Up In Blue. Bart Peeters zong in 2002 de cover Prachtig in het blauw.

 

De Amerikaanse popzanger Prince zong in 1987 het nummer Starfish And Coffee. Bart Peeters zong in 2002 de leterlijk vertaalde cover Zeester met koffie.

 

In 1993 zong de Britse rockband World Party het nummer What Is Love All About? Bart Peeters zong in 2002  Zonder woorden.

 

De blinde Nederlandse liedschrijver, componist, pianist en zanger Jules de Corte zong in de zomer van 1956 het nummer Ik zou wel eens willen weten. Het is overigens zijn bekendste hit in Nederland gebleven. Martine Bijl zong in 1966 haar versie van Ik zou wel eens willen weten.

 

De Duitse schlagerband Fernando Express zong in 1990 Weiße Taube Sehnsucht. Frank & Mirella zongen de Nederlandse cover Ver Van Huis En Verlaten.

 

In 1911 zong Mariano Meléndez het nummer Serenata Criolla (Quiéreme Mucho). Eddy Wally zong in 1973 Neem Mij Nog Eens In Je Armen.

 

De drie zusters Toni, Marianne & Betty Kowalczyk, beter bekend als de Nederlandse band Pussycat, zongen in 1976 de hit Smile. Koos Alberts & Yvon zongen in de zomer van 1996 De Zomerzon.

 

De drie zusters Toni, Marianne & Betty Kowalczyk, beter bekend als de Nederlandse band Pussycat, zongen in 1975 de hit Mississippi. De Belgische band Mama's Jasje zong in 2007 de cover Ik Zal Je Missen.

 

The Hiltonaires zongen in 1977 My Broken Souvenirs, The Hiltonaires waren de huisband van het Kingston's Hilton Hotel. In 1977 kwam de Nederlandse band Pussycat met hun cover van My Broken Souvenirs dat een nummer 1 hit in Nederland opleverde.

 

In 1996 zong de Italiaanse zangeres Spagna het nummer Lupi Solitari. In 1998 zong Marjan Berger (ex Frank & Mirella) de Nederlandse cover De Zevende Hemel.

 

In 1983 zong de Canadese zangeres Céline Dion het Franstalige nummer Mon Ami m'a Quittée. In 1998 zong Marjan Berger de cover Zeg maar even niets meer.

 

In 1998 zong de Italiaanse zangeres Laura Pausini het nummer Un'emergenza d'amore. In 1999 zong Marjan Berger in het Nederlands Ik ben op zoek naar jouw liefde.

 

De Oostenrijkse band Klostertaler zongen in 2000 Hal-le-lu-ja. Michael Lanzo zong in 2013 de cover Hallelujah.

 

De Duitse schlanerzangeres Mara Kayser zong in 2005 Morgensterne Schweigen. In 2011 kwam Jannes met de Nederlandse cover Alle Sterren Zwijgen.

 

De Australische zangeres Tina Arena zong in 1994 Chains. In Nederland is het René Froger die in 2007 met de cover Laat me alleen op de proppen kwam.

 

Adri-Jan Hoes, één van de 2 zoons van de overleden Johnny Hoes, heeft in het verleden wel eens op de Telstar albums van zijn vader gezongen onder zijn artiestennaam Adrian Hoes. Zijn nummers werden niet echt bekend maar de liedjes waren wel altijd heel herkenbaar. Zo zong in 1971 de Franse zanger Michel Delpech de grote hit Pour Un Flirt (Avec Toi). Adrian Hoes zong in 1971 de door zijn vader geschreven cover Voor Een Avond Met Jou.

 

Het nummer Take Me Back To The Old Transvaal kwam uit in 1977 en werd gezongen door Thembi. Johnny Hoes liet in 1977 zangeres Annelies het nummer Take Me Back To The Old Transvaal zingen om het vervolgens op één van de vele LP's te zetten met covers.

 

In 1973  zong Mort Schuman het nummer Le Lac Majeur. De Vlaamse zangeres Mieke zong in 1973 de Nederlandse cover Santa Maria.

 

In 1973 zong de Duitse zanger Rico Lanza Mama Dolores. De Belgische zanger Bobby Prins zong de Nederlandse cover van Mama Dolores.

 

Het Duitse duo Ann und Andy zongen in 1974 het nummer Zigeunerwagen. Johnny Hoes vertaalde dit nummer in het Nederlands en liet de Indonesische/Nederlandse zanger Cees de Wit en de Nederlandse zangeres Marjan Kampen als het duo Cees & Marjan in 1975 de Zigeunerwagen in het Nederlands zingen.

 

Het Duitse duo Cindy und Bert zongen in 1973 Immer Wieder Sonntags. Cees & Marjan zongen in 1973 uit het Duits vertaald door Johnny Hoes Iedere Keer Op Zondag.

 

In 1961 zong Ben E. King zijn grote hit Stand By Me dat in 1987 een re-release kreeg en de Nederlandse hitlijsten bestormde. John West & Lange Frans zongen in 2014 Blijf Bij Mij.

 

De Jamaicaanse reggaeband Toots And The Maytals zongen in 1968 54-46 Was My Number, Toots Hibbert had toen net een gevangenisstraf achter de rug wegens drugsbezit, wat deze titel verklaart. Doe Maar & Kenny B hebben in 2016 een nummer 1 hit in Nederland met 5446 Is Mijn Nummer.

 

In 1978 had het Roemeense orkest van Vladimir Cosma de vioolklassieker David’s Song dat eveneens door vele artiesten is gecoverd. In 2013 kwam het Volendamse trio Ancora samen met Kathy Kelly (ex Kelly Family) met hun cover van David's Song (Who'll Come With Me).

 

De Ierse band folkband The Dubliners hadden in 1967 een grote hit met Whiskey In The Jar. Het Volendamse trio Ancora zongen in 2013 samen met Jan Keizer (ex BZN) hun versie van Whiskey In The Jar.

 

De Duitse band Kasalla had in 2015 een grote hit met Alle Jläser Huh. Het Volendamse trio Ancora zongen in 2016 de door Jan Keizer geschreven cover Op Het Leven.

 

De Duitse band Santiano zong Frei Wie Der Wind. Het Volendamse trio Ancora zong in 2013 de Nederlandse cover Vrij Als De Wind.

 

Charles Hart zong in 1927 Are You Lonesome To-Night? Danny Mirror zong in 1977 de cover Are You Lonesome Tonight. In 1983 werd deze plaat opnieuw uitgebracht.

 

De Amerikaanse band The Four Tops zongen in 1988 I'm Only Wounded. In 1988 kwam de Nederlandse band I've Got The Bullets met de cover I'm Only Wounded.

 

Golden Earring had in 1983 een grote hit met When The Lady Smiles. In 2007 bracht het Vlaamse duo Lash deze zwakke cover van When The Lady Smiles waarmee ze destijds drie weken genoteerd stonden in de Vlaamse Ultratop 50.

 

In 1968 had The Golden Earrings een hit met Just A Little Bit Of Peace In My Heart. De Belgische zangeres Nancy Boyd zong in 1990 haar versie van Just A Little Bit Of Peace In My Heart.

 

De Amerikaanse zangeres Melanie zong in 1969 Some Say (I Got Devil) en de Belgische zanger Peter Evrard zong in 2003 Some Say.

 

In 1982 had Golden Earring een grote hit te pakken met Twilight Zone. In 2011 kwamen William Shatner & Warren Haynes met hun cover van Twilight Zone.

 

De Amerikaanse popgroepThe Byrds zongen in 1966 het psychedelische nummer Eight Miles High. De Haagse formatie Golden Earring maakte in 1969 van Eight Miles High een prachtige rock klassieker waarmee ze een Top 10 hit scoorde.

 

De blinde Amerikaanse zanger Ray Charles zong in 1960 Sticks And Stones. Golden Earrings kwam in 1965 met de cover van Sticks And Stones.

 

De Italiaanse tenor Beniamino Gigli nam in 1940 het nummer Mamma (Piu Bella Del Mondo) op en was Tevens het thema uit de gelijknamige sentimentele film. In Nederland werd het kindsterretje Heintje Davids ontdekt en zong in 1967 zijn allergrootste hit Mama.

 

In 1976 kwam de Duitse schlagerzanger Bata Illic met het nummer Mädchen Mit Den Traurigen Augen. In 2000 kwam Jack van Raamsdonk met de Nederlandse cover Dan Gaan De Lichtjes Aan.

 

De Spaanse muziekgroep Los Centellas zongen in 1997 La Luna Y El Toro. Rob van Daal zong de Nederlandse cover Heb Jij Ook Zo'n Raar Gevoel Als Je Me Aankijkt.

 

De Duitse discoband Boney M zong in 1978 The Rivers Of Babylon. De Nederlandse zangeres Annabel zong de cover Waar Gaat Het Met Ons Toch Heen.

 

De Englese meidenband The Secrets hadden in 1963 een hit met The Boy Next Door. De Nederlandse zangeres Charlotte van Kleef zong in 1983 de cover Ik ben verliefd.

 

De Amerikaanse zangeres Connie Francis zong in 1958 haar grote hit Stupid Cupid. Charlotte van Kleef zong in 1983 de Nederlandse versie van Stupid Cupid.

 

De Amerikaanse zangeres Eydie Gormé had in 1963 een griote hit met Blame It On The Bossa Nova. Charlotte van Kleef zong in 1979 de Nederlandse cover van Blame It On The Bossa Nova.

 

Onder de artiestennaam Litlle Eva zong zangeres Eva Boyd in 1962 de nummer 1 hit The Locomotion. Charlotte van Kleef zong in 1979 de Nederlandse cover van The Locomotion.

 

De Amerikaanse zanger Albert Hammond zong in 1975 Down By The River. De Bumpers zongen in 1976 de cover We Gaan Op Vakantie.

 

De Amerikaanse zanger Albert Hammond & de Nederlandse zanger Albert West zongen in 1986 Give A Little Love. Eddy Smets & Letty Lanka zongen in 1989 de Nederlandse cover Met Een Blije Lach.

 

Kay Jackson zong in 1972 Carnival. Wij kunnen het beter als Zomerzon van De Makkers uit 1972.

 

Dave Edmunds zong in 1979 Girl Talk. De Belgische zangeres Nadia zong in 1994 de cover Te Laat.

 

De Duitse zangeres Juliane Werding zong in 1985 Drei Jahre Lang. In 1985 zong de Nederlandse zangeres Karin Donkelaar de cover Drie Jaar Lang.

 

De Schotse band Middle Of The Road zong in 1971 hun grote hit Chirpy chirpy cheep cheep. De Belgische zanger Joe Harris zong in 1971 de cover Eerst zien en dan geloven en de Franse cover Un Africain A Paris.

 

Het Amerikaanse duo Simon and Garfunkel zongen in 1970 Bridge Over Troubled Water. Liesbeth List zong in 1970 haar prachtige cover Brug Over Troebel Water.

 

De Amerikaanse countryzanger Leroy Van Dyke zong in 1961 Walk On By. In 1984 zongen Hepie & Hepie de cover Loop niet voorbij.

 

Het Amerikaanse duo Simon & Garfunkel zongen in 1967 The 59th Bridge Song (Feelin' Groovy) Cecile Van Dijck zong in 1977 Het Leven Is Mooi.

 

Chuck Berry zong in 1964 No particular place to go en Het Cocktail Trio zong in 1965 De hele wereld alleen van ons.

 

Crosby, Stills, Nash & Young zongen in 1970 Teach Your Children. Hepie & Hepie zongen in 1984 de cover Leer Je Kinderen.

 

Countryzangeres Dolly Parton zong in 1977 Applejack. In 1982 zong zangeres Annette haar cover Orgelman.

 

Nick MacKenzie zong in 1980 zijn grote hit Hello Good Morning. De Nederlandse Zanger Ard Eggens zong in 1984 de Nederlandse versie Hallo Good Morning.

 

In 1966 zong de Amerikaanse zanger Bob Lind het nummer Elusive Butterfly. In 1972 zong Conny Van Bergen de Nederlandse cover Ik blijf steeds aan je denken.

 

De Engelse zanger Tony Christie had in 1971 een grote hit met I Did What I Did For Maria. De Belgische zanger Marc Dex zong in 1971 de cover Een Droom Met Maria.

 

De Amerikaanse zanger Johnny Mathis zong in 1962 What Will My Mary Say. De Belgische zanger Will Tura in 1962 zijn cover Wat zegt dan mijn Marian.

 

De Amerikaanse zanger Nat King Cole zong in 1953 Pretend. De Belgische zanger Jack Rivers zong zijn versie van Pretend.

 

De Oostenrijkse schlagerzanger Christian Anders zong in 1974 Einsamkeit hat viele Namen. De Vlaamse zangeres Heidi zong in 1989 Eenzaamheid...

 

De Engelse zanger Raymond Froggatt zong in 1968 zijn hit Callow La Vita. Peggy & Donald zongen in 1968 Zomer En Winter. Peggy (Josine van Och) & Donald (Will Theus) waren een duo uit Valkenswaard, ze zaten samen in The Fallouts.

 

De Amerikaanse zanger John Fogerty (CCR) zong in 1997 het nummer Blue Moon Nights. De Achterhoekse formatie Normaal zong in 2015 de cover Dan bu j een echte held.

 

Cannon's Jug Stompers zongen in 1929 Walk Right In. The Fouryo’s zongen in 1964 de cover Stapeldol.

  

De Amerikaanse countryzangeres Lynn Anderson had in 1970 een grote hit met Rose Garden. De Belgische zangeres Micha Marah zong in 1971de cover Rozen En Doornen.

  

Countryzanger Jimmie Rodgers zong in 1958 Girl In The Wood. Ciska Peters zong in 1973 Koning van de zon.

  

De Britse band The Tremeloes hadden in 1968 een grote hit met My Little Lady. De Belgische zangeres Sabrina (Laura Lynn) zong de cover Voor mij ben jij de top.

  

Bob Dylan zong in 1965 Love Minus Zero/No Limit. De Belgische zanger Jos Meli zong in 1980 Alles is nu voorbij.

  

De Amerikaanse singer/songwriter Eddie Rabbitt zong in 1976  Rocky Mountain Music. De Belgische zangeres Claire zong in 1976 de cover Zondag Zonder Zorgen.

  

De Canadese zanger/acteur Lorne Greene zong in 1962 de begintune van de Westernserie Bonanza. Co Hagedoorn zong in 1962 de Nederlandse versie van Bonanza.

  

Tony Orlando & Dawn zongen in 1970 de hit Knock Three Times. De Nederlandse Boz Band zongen de cover Knip Drie Keer.

  

Creedence Clearwater Revival zongen in 1969 de hit Down On The Corner. Joly & Terry West zongen in 2013 de cover In Ons Cafeetje.

 

De Puerto Ricaanse zanger Ricky Martin had in 1995 een grote hit te pakken met Maria. De Belgische zanger Eddy Wally zong in 1997 Maria van de pizzeria, een zwakke cover dat te langzaam gaat en uit zijn verband gerukt is.

 

De Amerikaanse zanger Rockin' Sidney had in 1984 een grote hit met My Toot Toot. Rita Corita kwam in 1985 met de cover Blijf af van m'n toet toet.

 

Micky zong in 1971 The Mouth Organ Boy (El chico de la ármonica) De Nederlandse tienerzangeres Sylvia de Vries zong in 1982 De jongen met de mondharmonica.

 

In 1965 zongen The McCoys het nummer You Make Me Feel So Good. Bonnie St. Claire & Unit Gloria zongen in 1966 hun versie van You Make Me Feel So Good.

 

De Duitse componist Johann Sebastian Bach componeerde in 1730 Ouverture Nr. 3 in D, BWV 1068. Dit werd geleend door Bonnie St. Claire in 1968 voor het nummer Come Home.
 

The Kiki Dee Band uit Engeland met zangeres Kiki Dee had in 1974 een grote wereldhit met I've Got The Music In Me. Bonnie St. Claire zong in 1986 de cover van I've Got The Music In Me.

 

De Franse zangeres Dalida zong in 1983 het nummer Les P’tits Mots. In 1993 kwam Bonnie St. Claire met de Nederlandse cover Iedereen Weet Drommels Goed.

 

Lucy Steymel is een van oorsprong Texaanse zangeres/celliste die op haar 23e naar Nederland verhuiste. Steymel werd ontdekt door Harry Sacksioni en ze trad op als duo met banjospeler Hans Elzinga. In 1981 nam Stemel deel aan het Nationaal Songfestival. In 1982 zong ze het nummer The Child In Me. Steymel overleed op 27 februari 2006. Bonnie St. Claire zong in 1983 de Nederlandse versie van The Child In Me met als tekst Kwart Voor Één.

 

De Italiaanse zangeres Gianna Nannini zong in 1987 I Maschi. Bonnie St. Claire zong in 1997 Masker Af.

 

De Amerikaanse rock and Roll zanger Freddy Cannon zong in 1959 het nummer Tallahassee Lassie dat een wereld hit werd. Bonnie St. Claire & Unit Gloria zongen in 1973 hun versie van Tallahassee Lassie.

 

Johnny Otis & Marci Lee zongen in 1959 de grote hit Telephone Baby. Bonnie St. Claire & Unit Gloria zongen in 1974 hun versie van Telephone Baby.

 

De Italiaanse zanger Riccardo Cocciante zong in 1980 het nummer Avec Simplicité. Benny Neyman schreef in 1982 de Nederlandse tekst Verder Valt ’T Wel Mee en zong dit samen met Bonnie St. Claire.

 

De Duitse zangeres Veronika Fischer zong in 1983 het nummer Unendlich Weit. Bonnie St. Claire & Rob de Nijs zongen in 1985 de cover Weerzien.

 

De Belgische zanger Jacques Brel zong in 1964 Jef. De Vlaamse kleinkunst-zanger Ivan Heylen zong in 1982 zijn eigen versie van Jef.

 

De Amerikaanse zanger/songwriter Bobby Darin zong in 1963 de mooie klassieker 18 Yellow Roses. The Dynamic Rockers was de eerste groep van Henk van Broekhoven (alias Hank Brooklyn). De groep bestaat uit twee Elvis Presley- en twee Cliff Richardfanaten en blijft hits naspelen totdat Elvis-fanaat Van Broekhoven er in 1968 genoeg van krijgt en stopt. Van Broekhoven krijgt daarna grote bekendheid onder de naam John Spencer. In de jaren tachtig komt de groep weer bij elkaar en brengen ze in 1983 de cover 'k Stuur je rode rozen uit op geluidsdrager.

 

De Amerikaanse zangeres Connie Francis zong in 1960 Everybody Is Somebody’s Fool. De Belgische zangeres Lisa Del Bo zong in 1999 de cover Zeldzaam Gevoel.

 

In 1953 zong de Britse zanger Darrell Glenn het nummer Crying In The Chapel. De Belgische zanger/pianist Helmut Lotti kwam in 2002 met de cover Ik zag jouw tranen aan het altaar.

 

De Schotse zanger Richard Sanderson zong in 1980het nummer Reality. De Vlaamse zanger Bart Kaëll kwam in 1997 met de cover Een Nieuw Begin.

 

De Italiaanse zanger Dario Baldan Bembo zong in 1981 op het San Remo Festival Tu Cosa Fai Stasera? In 1994 kwam Marco Borsato met de door John Ewbank geschreven cover Hij Had Het Willen Zeggen.

 

De Italiaanse zangeres Gigliola Cinquetti zong in 1973 Alle Porte Sel Sole. Ciska Peters zong in 1975 de cover Dans Naar De Zon.

 

De Duitse zangeres Tanja Berg zong in 1972 Die nächste Liebe kommt bestimmt. In 1973 zong Ciska Peters het nummer Geef mij een oude boerderij.

 

Happiness zong in 1973 Let's Hang The Moon In The Front Room Mama. Ciska Peters zong in 1973 Vive l'amour, viva l'amore.

 

De Duitse schlagerzangeres Lena Valaitis had in 1973 een hit met So Wie Ein Regenbogen. In Nederland deed Ciska Peters in 1973 een hit te scoren met het door Peter Koelewijn geschreven nummer Zo zal deze zomer zijn.

 

De Franse zanger Claude François zong in 1970 Parce que je t'aime mon enfant dat in 1975 door Peter Koelewijn werd vertaald in het Nederlands en liet Willy Alberti de cover Mijn Zoon inzingen.

 

Carpenters zongen in 1973 Yesterday Once More. Marjan Berger zong in 2014 de cover Gisteren Herleeft.

 

De Italiaanse band Matia Bazar hadden in 1986 een grote hit met Ti sento. Marco Borsato zong in 1994 de cover Zomaar Een Mens.

 

De Canadese zangeres Céline Dion zong in 1996 het prachtige nummer The Power Of The Dream. Anita Meyer zong in 1996 de Nederlandse cover De warmte in je hart.

 

De Britse zanger Turley Richards zong in 1979 You Might Need Somebody. In 1997 zong Edsilia Rombley de cover Iemand nodig.

 

De Amerikaanse zangeres Brenda Russell zong in 1988 Get Here. Edsilia Rombley zong in 1997 de cover Zorg dat je er bent.

 

De Oostenrijkse zanger Udo Jürgens en de Amerikaanse zangeres Judy Cheeks zongen in 1969 Einmal, wenn du gehst. De Vlaamse zanger Joe Harris zong in 1978 de Nederlandse cover Eenmaal zul je gaan.

 

De Franse zanger Florent Pagny zong in 1997 Savoir Aimer. De Vlaamse zangeres Yasmine zong in 2008 Heb het leven lief.

 

In 1978 zong de Engelse zanger Steve Gibb het nummer She Believes In Me. In 1979 zong de Belgische zanger Will Tura de Nederlandse cover Zij gelooft in mij, dat in 1981 een hele grote hit werd voor André Hazes.

 

De Italiaanse zanger Eduardo De Crescenzo zong in 1981 Ancora. Shirley Zwerus zong in 1981 de cover Heel even.

 

De Oostenrijkse volkszanger Andreas Gabalier zong in 2010 I sing a Liad für di. De Belgische meidenband Swoop zong in 2012 samen met Filip D'haeze Ik zing een lied voor jou.

 

De Zwitserse zanger/rapper DJ BoBo kwam in 2014 met het nummer Fiësta Loca. In 2016 kwam Rob Ronalds met de zomerhit La Fiësta Loca.

 

De Spaanse zanger Enrique Iglesias zong in 1999 Bailamos. In Nederland zong Anita Meyer in 2001 de cover van Bailamos.

 

De Engelse zangeres en actrice Julie Covington zong in 1976 de originele versie van Don't Cry For Me Argentina. In 1977 zong Anita Meyer haar versie van Don't Cry For Me Argentina.

 

De Amerikaanse zanger Stevie Wonder had in 1973 een grote hit met Don't You Worry 'Bout A Thing. In 2001 zong Anita Meyer de cover van Don't You Worry 'Bout A Thing. In 2008 zong de Belgische zanger Günther Neefs Don't You Worry Bout A Thing.

 

De Amerikaanse singer/songwriter Robert John zong in 1980 Hurtin' Doesn't Go Away. Anita Meyer vond het in 1981 nodig om haar versie van Hurtin' Doesn't Go Away uit te brengen.

 

Het Australische duo Air Supply hadden in 1982 een grote hit met Now And Forever. Anita Meyer zong in 1986 de cover Now And Forever.

 

Het Australische duo Air Supply hadden in 1981 een grote hit met The One That You Love. Anita Meyer bracht in 1982 de cover van The One That You Love uit maar ondanks dat het een mooie ballad is, is het géén groot succes geworden is in de Hollandse hitlijsten en bleef het maar 5 weken in de Nederlandse Top 40 staan.

 

De Amerikaanse zangeres Frannie Golde zong in 1979 Rock Me Up A Mountain. Ook nu is het weer Anita Meyer die in 1980 een slaatje probeert uit te halen met haar cover van Rock Me Up A Mountain.

 

De Amerikaanse singer/songwriter Robert John zong in 1979 het nummer Sad Eyes. Anita Meyer bracht in 1981 Sad Eyes uit op 45RPM.

 

De Amerikaanse countryzangeres Dolly Parton schreef en zong in 1978 Sandy’s Song. Anita Meyer bracht in 1983 Sandy’s Song uit.

 

De Canadese popzanger en songwriter Dan Hill zong in 1977 Sometimes When We Touch. Anita Meyer zong in 1985 de cover Sometimes When We Touch.

 

De Amerikaanse zangeres Toni Braxton had in 2000 een hit met Spanish Guitar. Anita Meyer zong in 2001 de cover van Spanish Guitar.

 

De Puerto Ricaanse singer/songwriter en acteur Marc Anthony zong in 1999 You Sang To Me. Opnieuw is het Anita Meyer die een hit probeert te scoren en bracht in 2001 haar versie van You Sang To Me uit op geluidsdrager.

 

De Amerikaanse zanger Don McLean schreef in 1971 het nummer Vincent na het lezen van een boek over het leven van de schilder Vincent van Gogh. In de jaren ’70 speelde het Van Gogh Museum in Amsterdam het lied dagelijks en stopte een exemplaar van het bladmuziek, samen met een set penselen van Van Gogh in een tijdcapsule en begroeven het onder het museum. Benny Neyman zong in 2001 zijn prachtige cover van Vincent.

 

De Amerikaanse zanger Albert Hammond zong in 1972 het originele nummer The Air That I Breathe waar The Hollies in 1974 een wereldhit mee scoorden. De Nederlandse band Champagne maakte in de lente van 1977 de cover van The Air That I Breathe. Champagne kwam uit Rotterdam en werd gevormd door Trudy Schell, Bert van der Wiel, Jan Vredenburg & Paulette Bronkhorst.

 

De Amerikaanse zanger Tony Orlando zong in 1961 het nummer Bless You. In 1979 zong Lee Towers de zwakke cover van Bless You dat het ook niet zo best in de Hollandse hitlijsten deed.

 

Elvis Presley zong in 1969 Don't Cry Daddy. Lee Towers zong in 2012 de cover van Don't Cry Daddy

 

In 1976 zong de Amerikaanse zanger Neil Diamond zijn grote hit Dry Your Eyes dat in hetzelfde jaar nog werd gecoverd door Frank Sinatra. In Nederland werd Dry Your Eyes in 2013 gecover door Lee Towers.

 

De Amerikaanse zangeres/actrice Barbra Streisand zong in 1976 A Star Is Born - Love Theme From "A Star Is Born" (Evergreen). Lee Towers zong in 2012 de cover Evergreen.

 

De Engelse zanger Tony Christie zong in 1971 Frankie. Lee Towers zong in 1978 de cover van Frankie.

 

De Amerikaanse acteur en countryzanger Kris Kristofferson zong in 1970 Help Me Make It Through The Night. Door de jaren heen is dit nummer door verschillende artiesten op plaat gezet, zo ook door de Rotterdamse zanger Lee Towers die in 1990 Help Me Make It Through The Night op plaat uitbracht.

 

De Amerikaanse soulzanger Johnny Nash zong in 1972 zijn grote hit I Can See Clearly Now. In 1982 werd I Can See Clearly Now in Nederland een grote hit voor Lee Towers.

 

Bob Dylan zong in 1967 zijn hit I'll Be Your Baby Tonight. Lee Towers zong in 2012 zijn cover van I'll Be Your Baby Tonight.

 

De Britse zanger Malcolm Roberts zong in 1969 Love Is All. Lee Towers zong in 1982 de overbodige cover van Love Is All.

 

In 1959 zong de Amerikaanse rhythm and blues/doo-wop vocal groep The Clovers de hit Love Potion No. 9. Lee Towers zong in 1981 Love Potion Number Nine.

 

De Amerikaanse zangeres Bette Midler had in 1979 een grote hit met The Rose. Bonnie St. Claire zong in 1980 de Nederlandse versie De Roos.

 

De Amerikaanse soulzangeres Diana Ross zong in 1972 Touch Me In The Morning. Lee Towers zong in 2012 zijn versie van Touch Me In The Morning.

 

De Amerikaanse jazzzanger Nat King Cole zong in 1951 Unforgettable. De Belgische zanger Will Tura Zong in 2009 de cover Onvergetelijk.

 

Het Amerikaanse jazz trio  The King Cole Trio  zongen in 1947 Nature Boy. In 1973 kwam Rita Hovink met de cover van Nature Boy.

 

Het Australische duo Air Supply zong in 1980 All Out Of Love. Sandra Reemer zong in 1987 All Out Of Love.

 

De Italiaanse zanger Zucchero Sugar Fornaciari had in 1989 een wereldhit met het nummer Diamante. Sandra Reemer zong in 1992 de cover Domenica.

 

De Amerikaanse zangeres Patti Austin & de Amerikaanse soulzanger James Ingram zongen in 1982 How Do You Keep The Music Playing. Sandra Reemer zong haar versie van How Do You Keep The Music Playing in 1989.

 

De Frans/Italiaanse zanger Riccardo Cocciante zong in 1991 Si, Maria. Sandra Reemer zong in 1992 de cover van Sì, Maria.

 

De Amerikaanse zanger Neil Diamond zong in 1984 de hit Sleep With Me Tonight. Sandra Reemer zong in 1987 de cover Sleep With Me Tonight.

 

Tamara Drasin zong in 1933 in de Broadway musical Roberta het nummer Smoke Gets In Your Eyes. De Nederlandse band Satisfy zong in 1989 hun versie van Smoke Gets In Your Eyes.

 

De Italiaanse zanger Marco Masini zong in 1991 Perché Lo Fai. Sandra Reemer zong in 1992 de Engelse versie The Last Goodbye.

 

De Amerikaanse zanger Ray Heatherton & de Amerikaanse zangeres Mitzi Green zongen in 1937 in de Broadway musical Babes In Arms het nummer Where Or When. In 1989 zong Sandra Reemer haar versie van Where Or When.

 

George Gershwin zong in 1935 uit de opera Porgy and Bess het nummer Summertime. Sandra Reemer zong in 1963 op 12-jarige leeftijd de Nederlandse versie Sluimer Zacht.

 

De Italiaanse groep I Ricchi E Poveri hadden in 1971 een grote hit met Che saràWilly Alberti & Mieke Telkamp zongen in 1976 Laat je gaan.

 

De Britse soulband Delegation zong in 1977 de grote hit Where Is The Love We Used To Know. In 2016 zong Sander Kwarten de Nederlandse cover Ik Wil Met Je Dansen Heel De Nacht.

 

De Italiaanse zanger/acteur Ryan Paris zong in 1983 zijn grote hit Dolce VitaMick Harren zong in 2016 over Alle Mooie Dingen.

 

In 1972 zong de Duitse Schlagerzanger Rex Gildo zijn grote hit Fiesta Mexicana. In 2013 zong  de Vlaamse zanger Danny Fabry de Nederlandse cover van Fiesta Mexicana.

 

In 1975 song de Amerikaanse singer/songwriter Don Gibson de country klassieker Oh Lonesome Me. In 1990 zong Country Wilma de Nederlandse cover Onze Boerderij.

 

De Duitse schlagerzanger Ronny zong in 1968 het nummer Sierra Madre del Sur. Het Vlaamse gelegenheids-duo Christoff de Bolle & Jo Vally zongen in 2011 de Nederlandse cover Sierre Madre del Sur.

 

David Seville & The Chipmunks zongen in 1958 het aanstekelijke nummer Witch Doctor, dat gebruikt werd in de Looney Tunes tekenfilms. De Belgische meidengroep Dalton Sisters zongen in 2010 de cover Het is weer zomer.

 

In 1972 zong de Duitse zanger Jürgen Marcus zijn hit Eine neue Liebe ist wie ein neues Leben De Nederlandse ééndagsvlieg en zanger Dick Ridder zong in 1972 de cover Een nieuwe liefde, een ander leven.

 

Het voormalig Vlaamse showorkest The Classic Illustration onder leiding van Paul Pans zongen in 1977 Darling I Love You. De Vlaamse zanger Phil Kevin kwam in 2016 met zijn cover van Darling I Love You.

 

De Duitse schlagerzanger Ulli Martin zong in 1972 Ich liebe dich. De Nederlands/Indische zanger Peter Waaldrecht zong in 1973 de cover Ik Hou Van Jou.

 

De Amerikaanse zangeres Brenda Lee zong in 1972 haar grote hit Always On My Mind. Glennis Grace zong in 2002 Always On My Mind en Lee Towers zong in 2013 You Were Always On My Mind.

 

De Italiaanse zanger Bobby Solo zong in 1964 Una Lacrima Sul Viso. De Belgische zanger Eddy Mars zong in 2006 zijn cover Ik zie tranen in jouw ogen.

 

De Amerikaanse zanger Jake Holmes zong in 1970 Her Song. In 1977 zong Frans Halsema de Nederlandse cover Voor haar.

 

De Duitse discogroep Boney M hadden in 1980 een hit met I See A Boat On The River. De Belgische zanger Phil Kevin zong in 2016 Zin in een feestje.

 

De Amerikaanse rockband Kings of Leon hadden in 2008 een hit te pakken met het nummer Sex On Fire. In Nederland werd dit gecoverd door de party act De Lawineboys die in 2010 met het Apré's Ski nummer Sex Met Die Kale op de proppen kwamen.

 

Stromae is de artiestennaam van Paul Van Haver, een Belgische singer/songwriter van hiphop en elektronische muziek. Stromae is van Belgisch-Rwandese afkomst. In 2013 had hij een hit te pakken met Formidable. In Nederland werd dit nummer gecoverd door de 19-jarige van Surinaamse afkomstige Cheyenne Toney die in 2013 deel nam aan de Voice of Holland.

 

De Amerikaanse rapper 2Pac had in 1996 een hit met Hit 'Em Up. In 2005 hadden The Opposites een hit met de cover Suzanne.

 

In 1966 zong de Italiaanse acteur/zanger Adriano Celentano het nummer Il Ragazzo Della Via Gluck. De Belgische zangeres Sanne Denotté zong in 1993 de cover Het Huis Dat Tussen Rozen Stond.

 

In 2008 hadden de Amerikaanse rapper Eminem en de Britse zangeres Dido een grote hit te pakken met het nummer Stan. In Nederland kwamen Slimme Schemer en Tido met het nummer Jelle.

 

Eminem en Dina Rae hadden in 2002 een hit met Superman. In Nederland kwam de acteur/rapper Negativ met de cover SuperNega op de proppen.

 

In 1977 zong de Amerikaanse zanger Neil Diamond You Don't Bring Me Flowers. In 1991 zongen Paul de Leeuw en Bas Groenenberg de Nederlandse vertaling Jij Brengt Alsmaar Bloemen.

 

De Amerikaanse rapper Jay Z had in 2003 een hit met het nummer 99 Problems. In 2004 had de Nederlandse rapper Lange Frans de cover Heleboel Problemen.

 

Grandmaster Flash & The Furious Five kwam in 1982 met The Message. De Haagse rap-act Wijk 7 kwam in 1984 met de cover Voor je 't weet, ben je gek.

 

De Frans/Amerikaanse zanger Joe Dassin zong in 1975 Et Si Tu N'Existais. In 2006 brachten de Belgische rockband Monza en Liesbeth de Wael de cover Stel Nu Dat Jij Niet Bestond.

 

Frances Comstock & Alfred Drake hadden in 1940 in de revue "Two For The Show" het nummer How High The Moon. In 1964 zong Rob de Nijs de door Gerrit den Braber's Nederlandse bewerking 'N Egoist.

 

De Ierse zanger Gilbert O'Sullivan zong in 1972 het nummer Alone Again (Naturally). Rob de Nijs zong in 1987 de Nederlandse cover 1948.

 

De Amerikaanse band Bread had in 1977 een hit met Lost Without Your Love. In 1980 zong Rob de Nijs de Nederlandse cover Alleen Is Maar Alleen.

 

Bob Crosby and his Orchestra with Marion Mann brachten in 1940 het nummer Fools Rush (Where Angels Fear To Treat) uit op 78RPM. Jack Bulterman schreef voor Rob de Nijs in 1964 de Nederlandse vertaling Als Een Dwaas.

 

De Britse zanger Paul Carrack zong in 1996 Eyes Of Blue. In 2014 zong Rob de Nijs de cover Bont En Blauw.

 

De Britse zanger Roger Whittaker zong in 1981 Wind Beneath My Wings. In 1993 zong Rob de Nijs de cover De Hemel Die Mij Draagt.

 

De Afrikaans/Amerikaanse singer/songwriter Gene McDaniels zong in 1962 het nummer Point Of No Return. De Nederlandse cover De Liefste Die Ik Kan werd in 1962 vertolkt door Rob de Nijs & The Lords.

 

De Belgische zanger Jacques Brel zong in 1962 Les Paumés Du Petit Matin. Rob de Nijs zong in 1989 het door Ernst van Altena geschreven cover De Nuttelozen Van De Nacht.

 

De Franse acteur/zanger/componist Charles Trenet zong in 1946 La Mer. In 2008 kwam Rob de Nijs met het nummer De Zee.

 

De Franse zanger Charles Aznavour had in 1964 een hit met Hier Encore. Jan Rot schreef in 2008 voor Rob de Nijs de Nederlandse vertaling Eeuwig Jong.

 

De Franse actrice/zangeres Françoise Hardy zong in 1989 het nummer Fais-Moi Une Place dat door Belinda Meuldijk voor Rob de Nijs in het Nederlands werd vertaald als Geef Mij Een Plaats.

 

Elton John had in 1989 een grote hit met Sacrifice. Rob de Nijs zong in 1994 de Nederlandse cover Iets Van Een Wonder.

 

De Belgische zanger Salvatore Adamo had in 1967 een grote hit met het nummer Inch Alla. Rob de Nijs zong in 2004 zijn cover van Inch Alla.

 

In 1971 zong de Engelse zanger en frontman van The Beatles, John Lennon, de hit Jealous Guy. Rob de Nijs zong in 2014 de cover Jaloerse Gast.

 

In 1979 schreef en zong de Amerikaanse zanger Bob Dylan het nummer Gotta Serve Somebody. In 2014 zong Rob de Nijs de cover Je Zult Iemand Moeten Dienen.

 

De Amerikaanse zanger Frankie Laine zong in 1963 I’m Gonna Be Strong. Willy Rex en Stan Haag schreven samen voor Rob de Nijs de Nederlandse cover Kijk Niet Om.

 

De Franse zangeres Simone Langlois zong in 1959 de door Jacques Brel geschreven nummer Ne Me Quitte Pas. Rob de Nijs zong in 1983 Laat Me Niet Alleen.

 

In 1962 had de Amerikaanse schlagerzanger Gus Backus die zijn grootste bekendheid genoot in de vroege jaren zestig in Duitsland een hit met Linda (Ein Haus In Den Rocky’s). Jack Bulterman schreef voor Rob de Nijs in 1962 de Nederlandse cover Linda.

 

In 1977 had de Amerikaanse pianist/singer/songwriter Billy Joel een groote hit met She’s Always A Woman. Rob de Nijs kwam in 1981 met het nummer M’n Beste Vriendin.

 

De Italiaanse zangeres Mia Martini zong in 1975 het nummer Donna Con Te. Joost Nuissl schreef voor Rob de Nijs de Nederlandse vertaling Meisje.

 

De Amerikaamnse soulzanger Barrett Strong zong in 1959 Money (That’s What I Want). In 1964 zong Rob de Nijs zijn versie van Money.

 

De Amerikaanse zanger Barry Manilow had in 1972 een grote hit met Could It Be Magic. Belinda Meuldijk schreef in 1986 voor Rob de Nijs de Nederlandse cover Ontmoeting.

 

In 1967 zong de Franse zanger/componist/acteur Jacques Dutronc het nummer Il Cest Cinq Heures, Paris S’éveille. Rob de Nijs zong in 2008 de Nederlandse vertaling Parijs Ontwaakt.

 

De Amerikaanse zanger Buddy Holly had in 1957 een grote hit met Peggy Sue. In 1964 zong Rob de Nijs de Nederlandse cover Peggy Sue.

 

De Franse zanger Juliën Clerc zong in 1997 het nummer Les Séparés. Rob de Nijs zong in 2008 de door Belinda Meuldijk’s Nederlandse vertaling Schrijf Me Niet.

 

De Amerikaanse zanger Richard Marx had in 1989 een grote hit met Right Here Waiting. In 1994 zong Rob de Nijs de Nederlandse cover Waarheen Je Ook Gaat.

 

In 1971 had de Britse band The Piglets een grorte hit met Johnny Reggae. Het kinderkoor De Chicklets zongen in 1972 de Nederlandse cover van Johnny Reggae.

 

Het Franse kinderkoor Les Poppys zongen in 1971 hun grote hit Non Non Rien N'a Changé. In Nederland zongen De Chicklets de cover Steeds Weer Hetzelfde.

 

De Amerikaanse zangeres Cindy Lauper zong in 1984 het prachtige nummer Time After Time. Zangeres Maggie MacNeal die na een korte succesvolle carrière als helft van het duo Mouth & MacNeal optrad met zowel Engels- als Nederlandstalig repertoire zong in 1989 de matige cover Verloren Tijd.

 

De Duitse folkszanger Benno Bulitta zong Wir Sind Die Schleifer Von Paris. In 1981 zongen De Slijpers de Nederlandse cover Wij Zijn De Slijpers Van Parijs.

 

In 1982 tijdens de voorrondes van het Nationaal Songfestival werd het nummer Fantasy Island ten gehore gebracht in drie verschillende uitvoeringen, Bonnie St. Claire, Bill van Dijk en The Millionaires. Uiteindelijk werd Bill van Dijk met een compleet ander liedje naar het Eurovisie Songfestival gestuurd om Nederland te vertegenwoordigen. Fantasy Island werd opgepikt door de Britse popgroep Tight Fit die er een grote hit mee scoorde. In Nederland werd het Fantasy Island ook in een Nederlandse versie uitgebracht door The Millionaires.

 

De Griekse zangeres Vicky Leandros zong in 1972 haar grote hit Aprés Toi. In Nederland kwam het Combo Wil De Bras in 1973 met een instrumentale versie van Après Toi en de zangeres Diana zong een Nederlandse cover van Aprés Toi.

 

In 1963 namen The Beach Boys samen met Jan and Dean het nummer Surf City op. De Amsterdamse zanggroep The Fouryo's zongen de Nederlandse cover van Surf City.

 

De Amerikaanse countryzanger Townes Van Zandt zong in 1973 If I Needed You. In Nederland zongen Aurora & Ben Steneker in 1987 If I Needed You.

 

In 1961 zong de Chileense acteur/zanger Antonio Prieto het nummer La Novia. Bobbejaan Schoepen zong in 1962 de Nederlandse versie van La Novia.

 

De Amerikaanse zanger Harry Belafonte zong in 1953 over Matilda. De Belgische zanger Eddy Wally zong in 1999 over Matilda.

 

De Engelse zanger Cliff Richard zong in 1963 On The Beach en de Vlaamse zanger Paul Severs zong in 1995 Aan Het Strand.

 

Cliff Richard & The Shadows hadden in 1963 een hit met Don't Talk To Him. De Vlaamse zanger Paul Severs zong in 1995 de cover Dat Is Niet Waar.

 

De Amerikaanse Soul/R&B zanger Bobby Freeman zong in 1958 Do You Wanna Dance. De Vlaamse zanger Paul Severs zong in 1995 Doe Je Ogen Toe.

 

In 1964 zongen Cliff Richard & The Shadows het nummer I Could Easily Fall (In Love With You). In 1995 zong de Vlaamse zanger Paul Severs de cover Er Is Niemand Zo Lief Als Gij.

 

Cliff Richard zong in 1961 When The Girl In Your Arms Is The Girl In Your Heart. Paul Severs zong in 1995 Ik draag jou in m'n hart.

 

In 1967 zong Cliff Richard het nummer The Day I Met Marie. Opnieuw is het Paul Severs die in 1995 het nummer coverd met als titel Ik weet nog heel goed...

 

Cliff Richard had in 1968 een grote hit met Congratulations. De Vlaamse zanger Paul Severs zong in 1995 de cover Kom Laat Ons Feesten.

 

De Italiaanse zangeres Orietta Berti zong in 1967 Solo Tu. Paul Severs zong in 1995 de cover Op Mijn Woord.

 

De Amerikaanse R&B zangeres Ruth Brown zong in 1957 de grote hit Lucky Lips. Paul Severs zong in 1995 Rode lippen moet je kussen.

 

Bachelor Boy van Cliff Richard uit 1962 werd door Willeke Alberti gecoverd als Nee jongen ik trouw niet met jou.

 

Cliff Richard & The Shadows hadden in 1961 een grote hit met The Young Ones. In 1995 zong Paul Severs de cover Zo jong en mooi.

 

Cliff Richard & The Shadows hadden in 1962 een hit met Summer Holliday. Paul Severs zong in 1995 Zomer Holiday.

 

De Duits/Italiaanse zangeres Caterina Valente zong in 1957 Spiel noch einmal für mich, Habanero. De Antwerpse zangeres Yvonne Henneco zong in 1958 de cover Speel nog eenmaal voor mij Habanero.

 

Het Duitse duo Susan & Chris zongen in 1983 Bel Ami. Johnny Hoes schreef voor Anita & Ed & The Heat een Nederlandse tekst op Bel Ami.

 

De Oostenrijkse schlagerzanger Udo Jürgens had in 1981 een hit met Vielen Dank für die Blumen. In 1984 kwam André van Duin met de Nederlandse cover Welbedankt voor de bloemen.

 

De Zweedse schlagerzangeres Siw Malmkvist had in 1961 een grote hit met Danke für die Blumen. In Nederland zongen Mieke & Selma Jansen, ook wel bekend als De Selvera’s de Nederlandse vertaling Dank je voor die bloemen. Gezamelijk stonden de 2 versie’s 17 weken lang in de Hollandse hitlijsten.

 

In 1982 hadden June Lodge & Prince Mohammed een grote hit met Someone Love's You, Honey. John West & Lange Frans zongen in 2016 de cover Wat Een Hete Zomer.

 

De Belgische popgroep Vaya Con Dios hadden in 1990 een grote hit met het nummer Nah Neh Nah. Grad Damen zong in 2012 de cover van Nah Neh Nah.

 

De Zuid-Afrikaanse zangeres Thembi Zikhali had in 1977 een grote hit met het nummer Take Me Back To The Old Transvaal waarmee ze op nummer 34 de Nederlandse Top 40 binnen kwam. Platenmaatschappij Telstar van Johhny Hoes liet de Nederlandse zangeres Annelies de Graaf Take Me Back To The Old Transvaal inzingen voor de elpee Allemaal Hollands 3.

 

In 1963 zong de Luxemburgse zanger Camilo Felgen met het Chor und Orchester het nummer Ich hab' das Glück bestelt für heute abend. Willy Alberti zong in 1963 de Nederlandse cover Ik heb 't geluk besteld.

 

De Kroatische zanger Ivo Robic zong in 1964 Sonntag in Amsterdam. Willy Alberti zong in 1964 de cover Zondag in Amsterdam.

 

In 1967 zong de Italiaanse zanger Nicola Di Bari het nummer Giramondo. In 1998 zong Willeke Alberti de cover De Allereerste Keer.

 

De Canadese countryzanger Hank Snow and his Rainbow Ranch Boys zong in 1949 Nobody's Child. Willeke Alberti zong in 1970 de Nederlandse cover Een Kind Kijkt Ons Aan.

 

De Italiaanse componist en orkestrator Riz Ortolani die de muziek voor ongeveer 300 films schreef kwam in 1965 met Forget Domani. In 1965 zong Willeke Alberti op de muziek van Orolani het nummer Elke dag denk ik aan zondag.

 

De Amerikaanse zanger B.J. Thomas had in 1969 een grote hit met Raindrops keep fallin' on my head. In 2006 zong Willeke Alberti de cover Het Regent.

 

De Deense zangeres Birthe Kjær zong in 1989 Vi maler byen rød. Willeke Alberti zong in 1998 de cover Je eigen gang.

 

De Britse zangeres Mary Hopkin had in 1970 een grote hit met Knock, Knock Who's There. In 1970 kwam Willeke Alberti met de Nederlandse cover Klop Klop Hallo.

 

De Amerikaanse zangeres Patti Page zong in 1962 Most People Get Married. Willeke Alberti zong in 1962 de cover Maar 't meeste hou ik toch van jou.

 

De Duitse actrice Conny Froboess zong in 1960 het nummer Midi-Midinette. In 1961 zong Willeke Alberti de cover Midi-Midinette.

 

De Italiaanse zangeres Syria zong in 1996 Non Ci Sto. Willeke Alberti zong in 1996 de cover Stel me geen vragen.

 

De Amerikaanse meidengroep The Crystals hadden in 1963 een grote hit met Then He Kissed Me. In 1963 zong Willeke Alberti de Nederlandse cover Toen je me kuste.

 

De Franse zangeres Jacqueline Boyer zong in 1960 het nummer Tom Pillibi. In 1960 zong Willeke Alberti de cover Tom Pillibi.

 

 Het Spaans/Baskisch sextet Mocedades zong in 1973 het nummer Eres Tú. In 1989 zong Willeke Alberti de Nederlandse cover Waar Naar Toe.

 

De Amerikaanse singer/songwriter Jackie DeShannon zong in 1965 What the world needs now is love. Willeke Alberti zong in 2006 de cover Wat de wereld mist.

 

De Braziliaanse zanger Michel Télo zong in 2011 Ai Se Eu Te Pego. Tom Haver zong in 2011 Samen Vanavond.

 

In 1969 werd The Partisan van de Canadese zanger Leonard Cohen een hit. In 1971 kwam Herman van Veen met de cover De Vluchteling.

 

In 1981 had de Britse band Orchestral Manouvres in the Dark een grote hit met Joan of Arc (Maid of Orleans). De Vlaamse band Leopold 3 kwam in 1993 met de Nederlandse cover Volle Maan.

 

De Noorse zangeres Lene Alexandra had in 2007 een hit te pakken met My Boobs Are OK. In 2007 konden we luisteren naar de Nederlandse cover M'n Tiete Zijn Okee van Ome Henk en Sonja de BrEeZaHsLeT.

 

Robbie Williams had in 1997 een grote hit met Angels. In 2003 kwamen De Vlaamse acteur/zanger Danny Wuyts en de Vlaamse acteur Jan Schepens met de cover Ik wil van jou zijn.

 

In 2000 zong Robbie Williams het nummer Come Take Me Over. In 2001 zong de Belgische groep Clouseau de Nederlandse cover Ik Geef Me Over.

 

In 1972 had Michael Jackson een grote hit met het nummer Ben. Het Belgische kindsterretje Silvy Melody zong in 1990 de cover Ben, Waarom Bekijk Je Mij Niet Meer.

 

De Britse band Love Affair had in 1968 een hit met Everlasting Love. Het Belgische kindsterretje Silvy Melody zong de Nederlandse cover Hij is zo lief.

 

De Franse zanger Claude François zong in 1974 Le Téléphone Pleure. De Nederlandse zanger Bob Bouber zong in 1976 de cover De telefoon huilt mee.

 

In 1967 zong de Franse Zanger Claude François het nummer Comme D'habitude. De Belgische zanger Raymond van het Groenewoud zong in 2004 de cover Zoals Gewoonlijk.

 

In 2008 zong de Zuid-Afrikaanse volkszanger Kurt Darren het nummer Bloubergstrand Se Sonsak. Vinzzent zong in 2010 De Dromendans.

 

De Amerikaanse singer/songwriter Bob Dylan ziong in 1997 Make you feel my love. Van Dik Hout zong in 2009 de cover Tot jij mijn liefde voelt.

 

De Engelse punkband Tempole Tudor had in 1980 een grote hit met Wünderbar. In 1995 kwam de Belgische groep Mama's Jasje met hun cover van Wünderbar.

 

De Belgische zanger Jacques Brel zong in 1977 Voir Un Ami Pleurer. In 1984 kwamen de Belgische zanger Johan Verminnen en de Belgische pianis/componist Tars Lootens met de cover Een vriend zien huilen.

 

De Britse/Amerikaanse band Fleetwood Mac hadden met hun comeback in 1988 een grote hit met Everywhere. Maus zong in 2009 de cover Ik wil altijd bij je zijn.

 

In 2015 kwam het Noorse duo Madcon met de hit Don’t Worry. In 2016 kwamen Mike Peterson & Yes-R met de Nederlandse cover Altijd Bij Jou Zijn

 

De Franse zanger Gilbert Bécaud zong in 19 Désirée. In 19 zong Ben Cramer de Nederlandse cover Desiree.

 

De Duitse Schlagerzanger René Carol zong het nummer Deinen Namen, Den Hab Ich Vergessen. In 1978 zong Corry Konings de Nederlandse cover Hoe je heette ben ik vergeten.

 

De Belgische zanger Jacques Brel zong in 1965 Ces Gens-lá. Paul de Leeuw zong in 1993 Dat Soort Volk.

 

De Kroatische popzanger Tony Cetinski zong in 2003 het nummer Blago Onom Tko Te Ima. In 2008 zong Tatjana Simic de Nederlandse cover Ik Laat Je Gaan.

 

In 1981 had de Britse zanger Billie Idol een grote hit met Dancing With Myself. In 1984 kwamen De Kreuners met de cover Ik Dans Wel Met Mezelf.

 

In 1858 kwam de Franse componist Jaques Offenbach met de instrumentale plaat The Galop (Can Can) dat in 1988 bekend werd als Dikke Nek Can-Can van De Marlets.

 

De Engelse band Magna Carta zong in 1970 Airport Song. Gerard Cox zong in 1972 zijn cover van de Airport Song.

 

De Britse zangeres Dusty Springfield had in 1990 een grote hit met In Private. De Vlaamse zangeres Liliane Saint-Pierre zong in 1996 de cover Ik Wil Alles Met Je Doen.

 

De Noord-Ierse zanger Van Morrison zong in 1989 het nummer Have I Told You Lately. De Belgische band Clouseau zong in 1999 de Nederlandse cover Heb Ik Ooit Gezegt.

 

De Canadese zanger Marc Hamilton zong in 1970 Comme J’ai Toujours Envie D’aimer. De Nederlandse band De Civilians zongen in 1970 de cover Jij was allang niet meer van mij.

 

De Amerikaanse zanger Neil Sedaka zong in 1973 Standing On The Inside. De Nederlandse band Full House met o.a. oud-voetballer/TV presentator en Carry Schomper zongen in 1976 hun versie van Standing On The Inside.

 

De Eygiptiche/Franse zangeres Dalida zong in 1974 haar grote hit Gigi L’Amoroso. De Belgische zangeres Wendy van Wanten kwam in 1998 met de cover van Gigi L’amoroso.

 

De Amerikaanse raopper/acteur Mystikal had samen met I-20 en Ludacris in 2001 en hit in de Nederlandse Top 40 met Move Bitch. De Nederlandse rapper/Cabaretier/Radio-DJ Riza kwam in 2004 met de cover Auditie.

 

In 1970 kwam Lord Creator met het nummer Kingston Town op de proppen, het nummer kunnen wij beter van de Britse reggae- en popgroep UB40 die in 1990 een grote nummer 1 hit hadden met Kingston Town. In 2016 kwam de Nederlandse zanger Jaman met de cover Blijf Bij Mij De Hele Nacht.

 

Singer/songwriter Low Deep T. kwam in 2013 met het deep house-nummer Tic Tac Lady. In 2016 kwam de Nederlandse zanger en TV presentator van het programma Hart Voor Muziek, Ferry de Lits, met de Nederlandse cover Tik Tak.

 

De Franse zanger Gilbert Bécaud zong in 19 Désirée. In 19 zong Ben Cramer de Nederlandse cover Desiree.

 

De Duitse Schlagerzanger René Carol zong het nummer Deinen Namen, Den Hab Ich Vergessen. In 1978 zong Corry Konings de Nederlandse cover Hoe je heette ben ik vergeten.

 

De Belgische zanger Jacques Brel zong in 1965 Ces Gens-lá. Paul de Leeuw zong in 1993 Dat Soort Volk.

 

De Kroatische popzanger Tony Cetinski zong in 2003 het nummer Blago Onom Tko Te Ima. In 2008 zong Tatjana Simic de Nederlandse cover Ik Laat Je Gaan.

 

In 1981 had de Britse zanger Billie Idol een grote hit met Dancing With Myself. In 1984 kwamen De Kreuners met de cover Ik Dans Wel Met Mezelf.

 

In 1858 kwam de Franse componist Jaques Offenbach met de instrumentale plaat The Galop (Can Can) dat in 1988 werd uirtgebracht als Dikke Nek Can-Can van De Marlets.

 

De Engelse band Magna Carta zong in 1970 Airport Song. Gerard Cox zong in 1972 zijn cover van de Airport Song.

 

De Britse zangeres Dusty Springfield had in 1990 een grote hit met In Private. De Vlaamse zangeres Liliane Saint-Pierre zong in 1996 de cover Ik Wil Alles Met Je Doen.

 

De Noord-Ierse zanger Van Morrison zong in 1989 het nummer Have I Told You Lately. De Belgische band Clouseau zong in 1999 de Nedwerlandase cover Heb Ik Ooit Gezegt.

 

De Canadese zanger Marc Hamilton zong in 1970 Comme J’ai Toujours Envie D’aimer. De Nederlandse band De Civilians zongen in 1970 de cover Jij was allang niet meer van mij.

 

De Amerikaanse zanger Neil Sedaka zong in 1973 Standing On The Inside. De Nederlandse band Full House met o.a. oud-voetballer/TV presentator Frank Kramer en Carry Schomper zongen in 1976 hun versie van Standing On The Inside, José Hoebee is op deze plaat als achtergrondzangeres te horen.

 

De Eygiptiche/Franse zangeres Dalida zong in 1974 haar grote hit Gigi L’Amoroso. De Belgische zangeres Wendy van Wanten kwam in 1998 met de cover van Gigi L’amoroso.

 

De Amerikaanse raopper/acteur Mystikal had samen met I-20 en Ludacris in 2001 en hit in de Nederlandse Top 40 met Move Bitch. De Nederlandse rapper/Cabaretier/Radio-DJ Riza kwam in 2004 met de cover Auditie.

 

De Amerikaanse zanger John Hiatt zong in 1998 Don’t know much about love. De Vlaamse zanger Gunther Neefs zong in 2002 de cover Ik blijf bij jou.

 

De Afrikaands/Amerikaanse Soul-zangeres Lyn Collins had in 1972 een hit met Think (About It).  In 1991 kwam het Nederlandse house-project Booming Support met de hit De Rode Schoentjes dat de sample van Think (About It) gebruikten en een connectie had met het sprookje uit de Efteling.

 

De Franse zangeres France Gall zong in 1986 het nummer Babacar. De Vlaamse zanger Willy Sommers zong in 1993 de Nederlandse cover Barbara.

 

De Duitse Schlagerzanger Rex Gildo had in 1979 een hit met Saragossa. De Vlaamse zanger Jimmy Frey kwam in 1979 met de Nederlandse cover van Saragossa.

 

De Franse acteur/zanger Yves Montand kwam in 1949 met het nummer Les Feuilles Mortes. De Belgische zanger Will Tura kwam in 1980 met de cover Herfstsymphonie.

 

In 1968 had de Amerikaanse band The American Breed een grote hit met Bend Me, Shape Me. In 1989 kwamen de Belgische zanger Luc Steeno en de Belgische zangeres Sandra Kim met de cover Bel Me, Schrijf Me.

 

Magazin zong in 1986 het nummer Put Putujem. Het Belgische kindsterretje Silvy Melody kwam in 1991 met de Nederlandse cover Waar Ben Je Nu.

 

De Franse zanger Michel Polnareff zong in 1966 La Poupée Qui Fait Non. In 1966 zong Lenie van der Biezen de Nederlandse cover Hij Kwam Uit Appelscha.

 

John Lennon, Yoko One and the Plastic Ono Band hadden in 1971 een grote hit met Happy Xmas (War Is Over). Robert Long zong in 1994 de cover Het Spijt Me, John Lennon.

 

De Franse zanger Charles Aznavour had in 1963 een grote hit met het nummer For me... formidable. Wolter Kroes kwam in 2016 met de Nederlandse cover Formidabel.

 

De Griekse zangeres Mélina Mercouri zong in 1960 het nummer Les enfants du Pirée. Eind september 1960 waren er vier zangeressen die een Nederlandse cover van Les Enfants Du Piree op na hielden, te weten, Winny Dobber, Mieke Telkamp, Ria Verda en deze versie van Nooit Op Zondag van de Vlaamse zangeres Anneke van Hooff. Gezamelijk stonden deze zangeressen op één plaats in de Nederlandse hitlijsten. Met ze vieren maar liefst 25 weken bij elkaar in de hitlijsten, en het rare is dat ze net niet de nummer 1 hebben gehaald.

 

De Britse band The Babys hadden in 1978 een hit met Everytime I Think Of You. In 2006 werd Everytime I Think Of You opnieuw uitgebracht door het gelegenheidsduo Marco Borsato & Lucie Silvas.

 

De Oostenrijkse componist Johann Schrammel had in 1886 het nummer Wien Bleibt Wien opgenomen. In Nederland en België werd dit nummer bekend door Ronnie Tober en Ciska Peters die in 1975 op deze melodie het nummer Naar De Kermis zongen.

 

De  Amerikaanse zangeres Teresa Brewer zong in 1957 I'm Drowning My Sorrows. In Nederland zong in 1958 Annie de Reuver de cover Veel Bittere Tranen .

 

De Oostenrijkse Schlagerzanger Andy Borg zong in 1982 Die Fischer von San Juan. Frank & Mirella zongen in 1983 de Nederlandse cover De vissers van San Juan.

 

 

De Duitse zangeres Magda Hain zong in 1943 over de Capri-fischer. Zangeres Zonder Naam zong in 1974 de Nederlandse cover Vissers van Capri.

 

In 1985 kwam de Italo-Disco band Baltimora met de grote hit Tarzan Boy, geschreven door het producers-trio Stock, Aitken and Waterman. In 1985 kwam Son of Tarzan met de Nederlandse cover van Tarzan Boy.

 

Ey, ukhnem, ook wel bekend als The Song of the Volga Boatmen uit 1889 is het Russisch volkslied. De Belgische meidengroep K3 zong in 2004 een swingende versie met de titel Babouchka.

 

De Amerikaanse zanger Elvis Presley zong in 1960 zijn grote hit  Wooden Heart. Hans Boekhout zong in 1961 deels Nederlands en deels Duits de cover Muss I Denn.

 

De Amerikaanse countryzangeres Lynn Anderson zong in 1970 haar grote hit Rose Garden. Monica West zong in 1988 de Nederlandse cover Wij Met Z'n Beiden. We kunnen hier spreken over een Collectors Item!, omdat deze plaat nooit is uitgebracht op vinyl single en  tot nu toe alleen is verschenen op de elpee Regenboogmantel uit 1987 waarop 12 singels staan.

 

De Amerikaanse meidengroep The Crystals hadden in 1963 een grote hit met Da Doo Ron Ron. Anneke Grönloh zong in 1963 de Nederlandse cover Da Doe Ron Ron.

 

In 1980 had de Amerikaanse rock/punk band Blondie een grote hit met The Tide Is High. De Belgische zangeres Sylviane zong in 1991 De Prijs Is Hoog.

 

De Amerikaanse countryzanger Larry Weiss zong in 1974  Rhinestone Cowboy. De Belgische zangeres Viola zong in 1975 de cover Donkere Ogen.

 

Het Zwitserse Hazy Osterwald Sextett had in 1960 het nummer Konjunktur Cha Cha. Mia en Leo zongen de cover Ga je mee naar Konjoktour.
 
 
 
De Duitse schlagerzanger Tony Marshall zong in 1982 Jim und Andy. De Nederlandse zangeres Anita zong de cover Jim en Andy.
 
 
 
 
 
 
De Amerikaanse zanger Stan Ridgway had in 1986 een hit met Camouflage. In 1986 zong Johnny Kendall de Nederlandse cover Camouflage.
 
 
 
De Duitse zangeres Bianca zong het prachtige nummer Die Lerche Singt Ihr Abschiedslied. Tera zong de Nederlandse cover Een Merel Zingt Zijn Afscheidslied.
 
 
 
De Duitse band Drafi Deutscher And His Magics hadden in 1965 een grote hit met het nummer Marmor, Stein und Eisen bricht. Trea Dobbs zong in 1966 de Nederlandse cover Marmer, staal en steen vergaan.
 
 
 
In 1969 zong de Amerikaanse countryzanger Johnny Cash het nummer San QuentinAlias Berger zong in 1975 de cover Veenhuizen.
 
 
 
Eddie Cantor kwam in 1923 met I've got the Yes! We have no bananas blues dat in 1999 door De Boswachters werd gecoverd met als titel Het bananenlied.
 
 
 
De Griekse zangeres Melina Mercouri zong in 1960 het nummer Ta pedia tou PireaAnneke van Hooff kwam in 1960 met de cover Nooit op zondag.
 
 
 
De Amerikaanse zanger Paul Evans had in 1959 het nummer Seven little girls (Sitting in de back seat) dat in 1960 in Nederland werd vertaald door tekstschrijver Pierre Wijnnobel in  Zeven leuke meisjes (zaten in m'n auto) voor The Fouryo's.
 
 
 
 
 
 
Ian Whitcomb zong in 1965 Poor But Honest. In 1967 kwam  Leen Jongewaard met de cover De schuld van het kapitaal op de proppen.
 
 
 
De Engelse zanger Stanley Holloway zong in 1956 zijn hit With a little bit of luck (My fair lady). Johan Kaart zong in 1960 de cover As 't effe kan ... ja dan.
 
 
 

In 1964 was I saw her standing there een grote hit voor de Beatles. In hetzelfde jaar kwam Johnny Kendall and the Heralds met de Nederlandse cover Sinds ik jou daar zag staan.
 
 
 
 
 
 
 
Carré & Berthomieu zongen in 1963 het nummer La chose (of rates de bagatelle). Ronnie Potsdammer zong in 1963 Er zijn mensen die 't doen.
 
 
 
In 1955 hadden The Platters een grote hit met The great pretenderTobi Rix zong in 1957 de cover Tante Greet ik ken d'r.
 
 
 
De Franse zangeres Mick Micheyl zong in 1956 Je t'aime encore plus. In Nederland kwamen  Het Hilversumse kinderkoor De Robbedoezen samen met de muziekgroep Harten-zes kwamen in 1956 met de cover Oom Piet is weer terug uit Amerika.
 
 
 
Don Santiago Jimenez zong Ay ter dejo en San Antonio dat ook in de jaren '90 werd gecoverd door Los Lobos. In 1992 kwam Rowwen hèze met de cover Kroenenberg.
 
 
 
De Duitse accordionist Will Glahé kwam in 1969 met het instrumentale nummer Ich hab' mein Herz in Heidelberg verloren. In 1969 zong Slome Japie de cover Ik heb m'n hart op Katendrecht verloren.
 
 
 
Los Paraguayos had in 1956 het nummer Malaguena. In 1956 kwam Tobi Rix en zijn Toeteriks met de cover Malle vent ja.
 
 
 
Jean Marie Mourou & Nicolas Péridès zongen in 1969 La petite Marie. In 1971 zongen  De Wama's de Nederlandse cover Aha, dat is Marie.
 
 
 
De Engelse band The Animals hadden in 1964 een hit met  Don't let me be misunderstood. In 1965 kwam ZZ en de Maskers met de cover Ik bedoel 't altijd zo goed.
 
 

De Duitse zangeres Juliane Werding zong in 1984 Geh nicht in die Stadt (heut Nacht). Eric Beekes zong in 1989 de Nederlandse cover Ga niet naar de stad.

 

De Duitse zangeres Juliane Werding had in 1985 een grote hit met Stimmen im Wind. Eric Beekes zong in 1989 de Nederlandse cover Vraag het de wind.

 

De Spaanse zangeres Betty Missiego zong op het Eurovisie Songfestival van 1979 Su Canción. Het lied zorgde voor een razendspannende puntentelling door tot het eind toe, helaas moest zij het afleggen met Milk & Honey. In 1983 zong Eric Beekes de Nederlandse cover Kater.

 

De Duitse zangeres Ina Deter zong in 1986 Ohne mich. Eric Beekes zong in 1989 de Nederlandse cover Zonder mij.

 

De Amerikaanse schlagerzangeres Peggy March zong Memories of Heidelberg. In Nederland zong annelies de graaf de cover memories of heidelberg.

 

De Amerikaanse schlagerzangeres Peggy March had in 1963 een wereldhit met I Will Follow Him. In 1982 zong José Hoebee de cover van I Will Follow Him.

 

De Oostenrijkse zanger Marc Pircher zong zong in 2004 Sieben Sünden. Jan Smit zong de Nederlandse cover Zeven Zonden.

 

De Amerikaanse zanger Dan Hartman zong in 1980 zijn grote hit Relight My Fire. Danny Terp zong de cover Geef mij jou liefde.

 

De Franse discoband Belle Epoque hadden in 1977 een grote hit met Black is Black. Bob Offenberg zong in 2015 Jij bent te gek.

 

De Franse zanger Charles Aznavour zong Que C'est Triste Venise. Wesly Bronkhorst zong de cover Zal ik jou ooit nog zien.

 

De Franse zanger Charles Aznavour zong in 1976 Mes Emmerdes. André van Duin & Ron Brandsteder kwamen met de cover Chanson Hollandaise.

 

De Spaanse zanger Julio Iglesias zong het nummer Hey. Wesly Bronkhorst zong in 2010 de cover Wij.

 

Het Amerikaanse duo Simon & Garfunkel hadden in 1970 een grote hit met Cecilia. Vinzzent zong in 2007 de Nederlandse cover Cecilia.

 

De Amerikaanse zanger Neil Diamond zong in 1978 You don't bring me flowers. De Nederlandse zanger Vinzzent en de Belgische zangeres Dana Winner zongen als gelegenheidsduo in 1997 de cover Vroeger bracht je bloemen.

 

De Oostenrijkse schlagerzanger Nik P. Zong in 2006 Einen Stern, der deinen Namen trägt. Jannes zong de cover Zie die ster.

 

De Canadese zangeres Céline Dion zong in 1995 het prachtige nummer Pour que du m'aimes encore. Gordon kwam in 1995 de Nederlandse cover Omdat Ik Zo Van Je Hou.

 

De Oostenrijkse zanger Udo Jürgens zong in 1977 het nummer Damals Wollt Ich Erwachsen Sein. Simone Kleinsma zong in 2013 de cover Foto van vroeger.

 

De Italiaanse singer/songwriter Amedeo Minghi zong Ancora. Shirley Zwerus zong in 1981 de cover Heel even.

 

De Oostenrijkse Aprés Ski zanger Dj Otzi had in 2000 een grote hit met Anton Aus Tirol. In 2000 kwamen de Zware Jongens met de Nederlandse cover Anton Aus Tirol.

 

De Duitse schlagerzanger Tony Marshall zong Tätärätätätätä. Feestzanger Denans kwam met de cover Het Tetterlied.

 

George Baker Selection had in 1972 een hit met Holy Day. Mulder & Mulder (Havenzangers 2.0) zongen de cover Holiday.

 

De Engelse band The Beatles zongen in 1964 Can't buy me love. Dave von Raven (The Kik) zong de Nederlandse cover Geen Rooie Cent.

 

De Amerikaanse zangeres Amii Stewart zong in 1979 haar grote hit Knock On Wood dat in die tijd erg populair was in de discotheken. Annet Nikamp zong in 2009 de Nederlandse cover Stop de tijd!

 

De Engelse rockband Status Quo had in 1979 een grote hit met Whatever You Want. In 2017 begon de Nederlandse zangeres Doenja een samenwerking met Stay-C (ex Twenty 4 Seven) en brachten zij het nummer Donder Maar Op!

 

In 1946 zong chansonniere Edith Piaf haar bekendste nummer 1 hit La Vie En Rose. In 2005 zong Wende Snijders haar cover van La Vie En Rose.

 

De Jamacaise zanger Dillenger had in 1977 een hit met Cocaine In My Brain, in 1977 had Dinggetje een parodie gemaakt op dit nummer "Ik Ga Weg Leen". Aanvankelijk was de muziekstijl Reggae vooral populair onder de Surinamers die in Nederland woonden. Een vroege Reggae-plaat is Kronto van de Happy Boys, een band waarin ook de latere frontman van Trafassi, Edgar Burgos speelde. Kronto is een leuke vertaling van Dillinger's nummer Cocaine In My Brain, maar dan wel in het Sranantongo (beetje Nederlands) gezongen. De tekst "I Know How To Spell New York" wordt dan "Ik Weet Hoe Ik Spel Pa-Ra-Ma-Ri-Bo!"

 

In 1962 zong de Oostenrijkse Schlagerzanger Freddy Quinn zijn grote hit Junge, Komm Bald Wieder. Johnny Hoes zong in 1963 de Nederlandse cover Jongen Kom Naar Huis Toe.

 

In 1962 zong de Oostenrijkse Schlagerzanger Freddy Quinn het nummer Und Das Weite Meer. In 1963 schreef en zong Johnny Hoes de Nederlandse cover En De Blauwe Zee.

 

De Duitse zanger Peter Garden zong in 1962 het nummer Bleib' Heute Abend Bei Mir. In 1962 schreef en zong Johnny Hoes samen met Caesarine Hoes de Nederlandse cover Blijf Toch Vanavond Bij Mij.

 

De Italiaanse/Amerikaanse zanger Lou Monte zong in 1957 het nummer Calypso Italiano. In 1958 werd dit nummer vertaald in het Nederlands en zong Johnny Hoes samen met Ria Roda de Nederlandse cover van Calypso Italiano.

 

De Britse groep The Scaffold had in 1968 een grote hit met Lily The Pink. In 1969 zong Johnny Hoes de Nederlandse cover We Drinken Tot We Zinken.

 

De Duitse zanger Robby Winter zong in 1971 Junge, Die Welt Ist Schön. In 1973 zongen Johnny Hoes & De Feestneuzen het nummer Jongens, 'T Is Zo Fijn!

 

De Duitse Schlagerzanger Bata Illic zong in 1972 het nummer Michaela. In 1972 schreef en zong Johnny Hoes de Nederlandse cover van Michaela.

 

De Duitse zanger Martin Lauer zong in 1962 Sacramento. In 1962 schreef en zong Johnny Hoes de Nederlandse cover van Sacramento.

 

In 1973 had het Vlaamse Cash & Carry een grote hit met het instrumentale nummer Tchip Tchip. In 1980 kwam in Nederland het Noord-Brabantse amateurorkest De Electronica's met de cover de Vogeltjesdans. In 1981 zong Johnny Hoes & De Electronica's het nummer Wenn Die Vöglein Fröhlich Tanzen.

 

In 1968 zong de Portugese zangeres Amália Rodrigues het nummer La luna y el toro. In 2002 zong Rob van Daal de Nederlandse cover Heb Jij Ook Zo'n Raar Gevoel Als Je Me Aankijkt.

 

Madonna scoorde in 1983 een grote hit met Borderline. De Nederlandse Rock groep The Scene maakte in 1988 een niet alledaagse Cover van het Madonna nummer Borderline.

 

De Amerikaanse countryzangeres Diana Trask zong in 1974 het nummer Oh Boy. In 1976 zong de Belgische zangeres Ann Christy het lied Ik mis hem zo.

 

De Australische zangeres Gabriella Cilmi zong het nummer Sweet About Me. In 2009 maakte de Belgische Hannelore Bedert voor de actie Peeters & Pichal Carpooldag op Radio 1 de cover Rij Met Mij.

 

You’ve got a friend in me, de thema song van Toy Story, van  de Amerikaanse componist/zanger Randy Newman werd in het nederlands gecoverd door de Belgische zanger Arno Hintjens onder de titel Je bent een vriend van mij.

 

De Zweedse popgroep ABBA zong in 1976 het nummer Knowin Me, Knowing You. De Oostendse zanger Arno Hintjens maakte in 2004 een nogal eigenzinnige cover van Knowing Me, Knowing You. Het werd allesbehalve een dansversie.

 

De Amerikaanse popzangeres Katy Perry kwam in 2008 met haar hit Hot n Cold. De Nederlandse meidengroep HIT! kwamen met de cover Want Ik Heb Wat Ik Wou.

 

De Amerikaanse blueszanger Henry Thomas kwam op 7 oktober 1929 met het nummer Don't Leave Me Here (Don't Ease Me In). De Nederlandse band Tee Set kwam in 1966 met de cover Don't You Leave, deze 7" single (DELTA - ds 1218) had als B-kant het nummer Just Another Hour. In 1967 werd het nummer opnieuw uitgebracht op 7" single (DELTA - DS 1224) met als B-kant het nummer Long Ago.

 

De Engelse singer/songwriter/presentator Olly Murs had in 2014 een hit met Wrapped Up. Mike Peterson zong in 2017 de cover Dansen.

 

De Duitse componist Gerhard Winkler bracht in 1954 het nummer Oh, Heideröslein uit op 78RPM. In 1954 kwam het Orkest Zonder Naam met de Nederlandse cover Oh, Heideroosje.

 

De Amerikaanse countryzanger Johnny Horton zong in 1956 Honky Tonk Man. In 1975 kwamen Jack Jersey & The Jordanaires met de cover Honky Tonk Man.

 

Elvis Presley bracht in 1957 het nummer Got A Lot O’ Livin’ To Do uit. In 1979 bracht Jack Jersey (Pseudonym voor Jack de Nijs) zijn cover uit van Got A Lot O’ Livin’ To Do.

 

Elvis Presley zong in 1963 de grote hit Devil In Disguise. In 1979 zong Jack Jersey and Heath zijn cover van Devil In Disguise.

 

Bert Kaempfert And His Orchestra hadden in 1965 een hit met Moon Over Naples. In 1992 kwam Jack Jersey met de cover Blue Spanish Eyes.

 

Elvis Presley zong in 1958 het nummer Don’t. In 1979 zong Jack Jersey de cover Don’t.

 

Elvis Presley had in 1956 een hit met Don’t Be Cruel. In 1979 zong Jack Jersey zijn cover van Don’t Be Cruel.

 

In 1961 zong Del Shannon het nummer His Latest Flame. In 1979 zong Jack Jersey de cover van His Latest Flame.

 

In 1955 zong Gilbert Bécaud het nummer Je t’appartiens, in 1975 verscheen pas de Engelse versie met als titel Let It Be Me. Jack Jersey zong in 1976 zijn cover van Let It Be Me.

 

De Amerikaanse zanger/acteur Roger Miller zong in 1969 het bekende nummer Me And Bobby McGee. Jack Jersey zong in 1976 de cover van Me And Bobby McGee.

 

Elvis Presley zong in 1963 de sounstrack Mexico van zijn film Fun In Acapulco. Jack Jersey zong in 1978 de cover van Mexico.

 

The Ames Brothers zongen in 1950 het nummer Sentimental Me. Jack Jersey zong in 1979 de cover van Sentimental Me.

 

In 1962 zong Elvis Presley het nummer She’s Not You. In 1979 zong Jack Jersey de cover van She’s Not You.

 

Mario Massa zong in 1905 het nummer Torna a Sorrento. In 1979 kwam Jack Jersey met de cover Surrender op de proppen.

 

De Amerikaanse songwrither Mark James schreef in 1968 voor Elvis Presley zijn grote hit Suspicious Minds. Jack Jersey zong in 1979 de cover van Suspicious Minds.

 

De Amerikaanse countryzanger Ferlin Husky zong in 1966 het nummer There Goes My Everything. Jack Jersey zong in 1979 de cover van There Goes My Everything.

 

In 1864 componeerde Jacques Offenbach voor de opera "De Rheinnixen" het nummer Barcarole. In 1881 gebruikt in Offenbach's opera "Tales of Hoffmann". Jack Jersey zong in 1979 de cover Tonight Is Allright For Love.

 

In 1942 zongen de Amerikaanse zanger/acteur Bing Crosby en zangeres Martha Mears de soundtrack White Christmas uit de film Holiday Inn. Jack Jersey zong in 1975 zijn cover van White Christmas.

 

De Jamaicaanse reggaeband Inner Circle had in 1994 een grote hit in Nederland met het nummer Games People Play. Joly en Terry West zongen de Nederlandse cover De Tijd Is Bijna Om.

 

De Amerikaanse zanger Bobby Freeman zong in 1958 de hit Do You Wanna Dance. De Nederlandse band Bibits zongen in 1962 de cover Toe,liefste dans met mij.

 

Mariano Meléndez zong in 1911 Serenata Criolla (Quiéreme mucho). De Belgische zanger Eddy Wally zong in 1973 de cover Neem mij nog eens in je armen.

 

In 1961 zong de Zweedse zangeres Siw Malmkvist de grote hit Danke Für Die Blumen. Zus en Mieke Jansen, bekend als De Selvera's bereikten in september 1961 de 17e plaats in de Nederlandse hitlijst met de Nederlandse cover Dank Je Voor Die Bloemen. Gezamelijk stonden beide versies 17 weken lang in de Nederlandse hitlijsten. Later dat jaar werd deze plaat opnieuw uitgebracht door de The Melody Sisters.

De Selvera's ruilden platenmaatschappij CNR in voor Artone, CNR bracht daarop een laatste EP uitmet daarop verkorte versies van hun grootste hits die De Selvera's in Nederland hadden, gertiteld: Platina Selvera's, later bekend als Songfestival.

 

In 1956 kwam het Van Wood Quartet onder leiding van Peter van Wood met het nummer Mia Cara Carolina. Willy Alberti zong samen met het meisjeskoor Sweet Sixteen in 1956 zijn cover van Mia Cara Carolina.

 

In 1959 zong de Ierse zanger/saxofonist/pianist Billy Brown het nummer He’ll Have To Go. In 1960 zong Johnny Kraaykamp samen met De Selvera’s de cover Blijf Bij Mij.

 

In 1959 zong de Ierse zanger/saxofonist/pianist Billy Brown het nummer He’ll Have To Go. In 1960 schreef Johnny Kraaykamp voor De Selveras’s de cover Het Lied Is Uit.

 

In 1946 zong de Cajun string band Happy, Doc & The Boys het nummer Allons Dance Colinda. De Selvera’s zongen in 1965 de Nederlandse cover Colinda.

 

In 1963 zong de Duitse zangeres/actrice Conny Froboess het nummer Drei Musketiere. In 1964 zongen De Selvera’s de cover De Drie Musketiers.

 

De Engelse componist en dirigent

 

In 1965 zong de Engelse Rock ‘n’ Roll zanger Russ Sainty het nummer And Then. In 1965 zongen De Selvera’s de cover En Toen...

 

De Zweedse zangeres Siw Malmkvist zong in 1964 Liebeskummer Iohnt Sich Nicht. In 1964 zongen De Selvera’s de cover Huil niet om de liefde, oh my darling.

 

De Welshe zangeres Shirley Bassey zong in 1958 het nummer Kiss Me, Honey Honey, Kiss Me. De Selvera’s zongen in 1959 de cover Kus Me, Honey Honey, Kus Me!!!

 

In 1948 zong het populaire piano duo Jon & Sondra Steele het nummer My Happiness. De Selvera’s zongen in 1959 de cover My Happiness.

 

De Amerikaanse zangeres Connie Francis zong in 1964 haar hit Napoli. In 1964 zongen De Selvera’s de cover Napoli.

 

Gebasseerd op het nummer Down By The River Lived A Maiden van H.S. Thompson uit 1863 zong Percy Montrose in 1884 het nummer Oh, My Darling Clementine. In 1964 zongen De Selvera’s de Nederlandse cover Oh, My Darling Clementine.

 

De Amerikaanse country- en popzanger Johnny Tillotson zong in 1959 True True Happiness. In 1960 zongen De Selvera’s de cover Trouw, Trouw, Trouw.

 

De Amerikaanse pop en Rock ‘n’ Roll zangeres Diane Ray zong in 1963 Just So Bobby Can See. De Selvera’s zongen in 1964 de cover Zwemmen Leer Je In Zee.

 

In 1965 zongen The McCoys de hit You Make Me Feel So Good. Bonnie St. Claire & Unit Gloria zongen in 1966 hun cover van You Make Me Feel So Good.

 

In 1956 zongen Stanley Holloway, Gordon Dilworth & Rod McLennan het nummer Get Me To The Church On Time. Johnny Jordaan zong in 1961 de cover Als Ik Straks De Kerk Maar Haal.

 

In 1956 zongen Stanley Holloway, Gordon Dilworth & Rod McLennan het nummer With A Little Bit Of Luck. Johnny Jordaan zong in 1961 de cover As ‘et effe kan... ja dan.

 

De Belgische zanger Rocco Granata zong in 1963 het Italiaanse nummer Buona Notte BambinoWilly Alberti zong in 1963 de  cover van Buona Notte Bambina.

 

De Amerikaanse band The Four Tops stonden in 1965 maasr liefst 12 weken in de Top 40 met It's The Same Old Song. In 1966 bracht Haagse formatie The Motions hun cover uit van It's The Same Old Song.

 

De Engelse band The Beatles hadden in 1966 een hit met Eleanor Rigby. In 1969 zong Sandy Coast de cover van Eleanor Rigby.

 

De Amerikaanse countryzanger Wille Nelson zong in 1980 het nummer On The Road Again. In 2017 kwam Hessel Wijkstra met de Nederlandse cover Als ik aan het rijden ben.

 

De Duitse schlagerzanger Roland KaiserMaite Kelly zongen in 2014 Warum hast du nicht nein gesagt. Maite Kelly zat vroeger bij de populaire groep The Kelly Familie. Dennie Christian kwam in 2017 met de cover Waarom heb jij geen nee gezegd? in tegenstelling tot het origineel, zingt hij het alleen en niet als duet.

 

In 2008 zong de Duitse schlagerzanger Nic het nummer Zwei weisse Pferde. In 2009 kwamen Erik van Neygen en Sandra Denotté als het Vlaamse duo Erik & Sanne met de cover 2 witte paarden.

 

De Grieks/Duitse zangeres Vicky Leandros & de Engelse zanger Tony Christie zongen in 1995 We're Gonna Stay Together. In 2017 zongen Rinus Ponsen & Elz Bakker de Nederlandse cover Toch Blijf Ik Altijd Dromen.

 

De Amerikaanse zangeres Christina Perri zong in 2011 A Thousand Years. De Vlaamse zangeres Dana Winner zong in 2017 de cover Duizend Jaar. Ook voor de fans in Zuid-Afrika is er goed nieuws: er is van het nummer ook een Zuid-Afrikaanse versie opgenomen. Die versie komt op het album 'Pure', dat daar normaal gezien in juli 2017 verschijnt. Het wordt een album met Engelstalige en Zuid-Afrikaanse bewerkingen van de nummers uit het album 'Puur'.

 

De Amerikaanse zanger Chuck Berry zong in 19 Come On. Gaatze Bosma vertaalde het nummer in 2017 in Kom Op. Ook maakte Gaatze Bosma van het nummer een Friese versie.

 

De Rotterdamse zanger Johnny Valentino komt in maart 2017 met zijn nieuwe single Mamacita op de proppen, het nummer is een bewerking van Roy Orbison’s wereldhit Pretty Women uit 1964. De single is natuurlijk in het Nederlands maar er is ook een Engelse versie uitgebracht.

 

De Amerikaanse band The Drifters zongen in 1962 het nummer When my little girl is smiling. In 2017 kwam Peter Bakx met de Nederlandse cover Als mijn kleine meisje naar me lacht.

 

De in het Brabantse Steenbergen woonachtige zangeres Doenja maakte in 2017 een Nederlandse bewerking van de hit Atemlos durch die Nacht van de Duitse megaster Helene Fischer uit 2013.

 

In 1967 zong Frankie Vally zijn grote hit Can’t take my eyes of you. Theo Verwoerd kwam in 2017 met een uptempo versie van deze oude hit in een Nederlandstalige versie getiteld Jij Bent De Liefste.

 

Bonny Tyler zong in 1977 met haar rauwe stem de hit It’s A Heartace. Arjan van Zanten hoorde op zijn vakantie in Barcelona een op trommels uitgevoerde cover van dit nummer, de Zuid-Europse klank trok hem zo aan dat zijn echtgenote een Nederlandse tekst schreef en in 2017 de single Jij Laat Me Zweven werd uitgebracht.

 

Patti Austin & James Ingram zongen in 1981 het nummer Baby, Come to Me. DJ Manzz en Connery Small kwamen in 2017 met de Nederlandse cover Kom Bij Mij.

 

In 2016 zong de Duitse zangeres Andrea Berg het nummer Diese Nacht is jede Sunde wert. Marjan Berger kwam in 2017 met de Nederlandse cover Deze Nacht. Van 1970 tot 1981 was ze actief in het duo Theo & Marjan en van 1981 tot en met 1995 was Marjan de helft van het immens populaire Nederlandse duo Frank en Mirella, dat verschillende hits scoorde.

 

De Amerikaanse zangeres Vicky Carr had in 1967 een hit met It Must Be Him. Peter Marnier kwam in 2017 met de bewerkte Nederlandse cover Ik droom nog elke dag van jou.

 

De Schotse zangeres Lulu won in 1969 het Eurovisiesongfestival met het liedje Boom Bang-A-Bang. Patricia Paay kwam in 1969 met de Nederlandse cover Sim Sala Bim.

 

De Franse zangeres Anne-Marie David won in 1973 het Eurovisie Songfestival met het nummer Tu Te Reconnaîtras, ze deed toen mee voor Luxemburg. In 1973 zong de Vlaamse zanger Johnny White de cover Kom Terug.

 

De Finse zangeres Ann Christine Nyström zong in 1966 op het Eurovisie Songfestival het nummer He Is Back Again. Zangeres Lia Hokke uit Brielle (ZH) zong in 1966 de Nederlandse cover Hij Is Weer Terug. Lia was destijds lid van het duo Lia & Adri, later een duo vormend met Ad van Olm, als Lia Braun & Ad van Olm.

 

In 1963 deden Grethe & Jørgen Ingmann mee aan het Eurovisie Songfwestival met het nummer Dansevise. Corry Brokken kwam in 1963 met de Nederlandse cover Danswijsje.

 

De Spaanse zangeres Massiel won in 1968 het Eurovisie Songfestival met het nummer La La La. Zangeres Cecile Graave uit Enschede zong de Nederlandse cover La La La.

 

De Franse zangeres Jacqueline Boyer won in 1960 het Eurovisie Songfestival met het nummer Tom Pillibi. Willeke Alberti zong in 1960 de Nederlandse cover van Tom Pillibi.

 

De Noorse Schlagerzangeres Wencke Myhre vertegenwoordigde in 1968 West-Duitsland op het Eurovisie Songfestival met het nummer Ein Hoch der Liebe. Patricia Paay zong in 1968 de Nederlandse cover Dat is de liefde.

 

De 17-jarige Italiaanse zangeres Gigliola Cinquetti zong in 1964 op het Eurovisie Songfestival het winnende nummer Non ho l'età. Sandra Reemer in haar jonge tienerjaren, zong in 1964 de Nederlandse cover Als jij maar wacht...

 

Tijdens het Eurovisie Songfestival in 1969 zong de Franse zangeres Frida Boccara het nummer Un jour, un enfant. Willeke Alberti zong in 1969 de Nederlandse cover Zijn eigen wonder.

 

In 1978 kwam de Spaanse zanger José Vélez uit voor Spanje met het nummer Bailemos un vals. Imca Marina zag de hitpotentie van de Spaanse bijdrage van het Eurovisie Songfestival van 1978 en vertaalde samen met Joop Braakhekke (ja, die!) de tekst in het Nederlands en zong ze in 1978 de cover De carrousel van geluk. Ondanks de geslaagde bewerking werd het nummer geen hit.

 

De Ierse zanger Ronnie Carroll zong in 1963 tijdens het Eurovisie Songfestival voor Groot-Brittanië het nummer Say Wonderful Things To Me. Annie de Reuver zong in 1963 de cover Waarom ben je boos op mij?

 

De Oostenrijkse zanger Udo Jürgens zong in 1966 op het Eurovisie Songfestival Merci Cherie. Ronnie Tober zong in 1966 de Nederlandse cover Merci chérie.

 

In 1985 zond de Duitse band Wind het liedje Für alle in bij Ein Lied für Göteborg, de Duitse pre-selectie voor het Eurovisie Songfestival. Ze wonnen verassend de voorronde en op het Songfestival zongen ze zich naar een tweede plaats. De Nederlandse zangeres Astrid zong in 1986 de cover Alleen bij jou.

 

De Duitse zangeres Margot Eskens zong in 1966 op het Eurovisie Songfestival het nummer Die Zeiger Der Uhr. Reggy van der Burgt zong in 1966 de Nederlandse cover De Tijd Staat Niet Stil, dit nummer werd uitgebracht als een B-kant van de single (CNR UH 9833) Teddybeer.

 

De Israelische zangeres Elisa Gabbai zong in 1966 Nach Tahiti, Hawaii und Jamaica. Reggy van der Burgt zong in 1966 de Nederlandse cover Morgen als de dag begint.

 

Mary Lou zong in 1966 het nummer Ich geh'die grosse strasse. Reggy van der Burgt zong in 1966 de Nederlandse cover Eenzaam op ’t Leidseplein.

 

De Engelse zangeres Sandie Shaw had in 1967 een grote hit met Puppet On A String. Reggy van der Burgt zong in 1967 de Nederlandse cover Speelbal in de wind.

 

De Duitse schlagerzangeres Pat Simon zong in 1966 Der Spatz in der Hand. Reggy van der Burgt zong in 1967 Maar morgen is hij mij vergeten.

 

De Amerikaanse zangeres Connie Francis zong in 1963 het nummer Baracole In Der Nacht. Elly de Wit zong in 1967 de Nederlandse cover Baracolle In De Nacht.

 

De Amerikaanse zangers Connie Francis die in 1955 al bekend werd bij het grote publiek zong in 1963 het nummer Colombino op de B-kant van de single Baracole In Der Nacht. Elly de Wit zong in 1963 de Nederlandse cover Colombino.

 

De Zwitserse zangeres/actrice Liane Covi zong in 1966 Zu jung. De Belgische zangeres Lilian zong in 1967 de cover Te jong om alles te begrijpen.

 

De Duitse zangeres Manuela und die 5 Dops bracht in 1966 het nummer Wirf deine Liebe niemals fort uit op single. De Belgische zangeres Lilian zong in 1967 de cover Er staat een foto in ’n lijst.

 

Barbie Gaye zong in 1956 de hit My Boy Lollipop. Ellis de Waal zong in 1964 op 15-jarige leeftijd de Nederlandse cover van My boy lollipop.

 

Roy Hastings zong in 1963 het nummer Caroline, hoewel dit geen hit werd, werd het toch wereld beroemd als één van de bekendste jingles van de zeezender Radio Caroline die hier veelvuldig gebruik van maakte. De legendarische zeezender bestaat anno 2017 nog steed als commerciëel station. Ellis de Waal zong in 1964 de Nederlandse cover van Caroline.

 

De Zwitserse schlagerzanger Peter Hinnen zong in 1965 In Alabama steht ein Haus. In 1965 zong Ellis de Waal de Nederlandse cover In Alabama.

 

De Britse band The Tremeloes zongen in 1967 hun grote hit Even the bad times are good. Ellis de Waal zong in 1967 de Nederlandse cover Als de zon mij een dag vergeet.

 

De Amerikaanse zangeres Joni James zong in 1954 Mama, don't cry at my wedding. Elly de Wit zong in 1963 de Nederlandse cover Mama, huil niet op mijn trouwdag.

 

De Amerikaanse zangeres Connie Francis zong in 1963  het nummer Baracole In Der Nacht. Elly de Wit zong in 1963 de Nederlandse cover Barcarolle in de nacht.

 

De Duitse groep Tahiti tamoures hadden in 1963 een grote hit met het nummer Wini-wini-wana-wana. Elly de Wit zong in 1963 de Nederlandse cover Wini-wini-wana-wana.

 

De Britse zangeres Petula Clark zong in 1963 Mille mille grazie. Elly de Wit zong in 1963 de Nederlandse cover Mille, mille grazie.

 

De Amerikaanse Schlagerzangeres Peggy March die veel Duitse platen heeft gezongen kwam in 1965 met het nummer Mit 17 Hat Man Noch Träume. Anita Berry,  die werd geboren als Greetje Gerritse, zong in 1965 de Nederlandse cover Als meisje heb je nog dromen.

 

De Zweedse schlagerzangeres Siw Malmkvist zong in 1965 Das Fünfte Rad Am Wagen. Anita Berry zong in 1965 de Nederlandse cover Het 5e Rad Aan De Wagen.

 

De Zweedse schlagerzangeres Siw Malmkvist zong in 1963 Mr. Casanova. Carla van Someren zong in 1963 de Nederlandse cover Mr. Casanova. Carla vormden in de jaren ’60 samen met haar zus Gré het duo  The Blue Angels .

 

De Amerikaanse zanger Neil Sedaka zong in 1959 Moon Of Gold.  The Blue Angels, bestaande uit de twee zusjes Carla en Gré van Someren, zongen in 1961 hun cover van Moon Of Gold.

 

De Italiaanse componist/zanger Pino Donaggio zong in 1963 op het Sanremo Festival het nummer Giovane Giovane. Carla van Someren zong in 1963 de Nederlandse cover Lieveling, lieveling.

 

De Duitse schlagerzanger Roy Black zong in 1965 Ganz in Weiß. In 1966 zong Hermien Timmerman de Nederlandse cover In ’t wit.

 

De Amerikaanse zanger Billy Vaughn zong in 1961 het nummer Wheels. The Cocktail Sisters zongen in 1961 de cover Meisjes van het ballet.

 

De Amerikaanse meidengroep The Delicates zongen in 1961 het nummer Little Ship. The Blue Diamonds zongen in 1961 hun versie van Little Ship en The Young Sisters zongen in 1961 in het Nederlands Scheepje op de Golven.

 

In 1961 zong de Engelse tiener actrice Hayley Mills in de Disney film The Parent Trap het nummer Let's Get Together. The Young Sisters zongen in 1961 de Nederlandse cover Wij Met Z’n Tweeën.

 

De Amerikaanse zanger/acteur Ricky Nelson zong in 1961 Everlovin. The Young Sisters zongen in 1961 de cover Jij Bent Anders.

 

Het Britse pop-duo The Allisons zongen in 1961 het nummer Are You Sure. The Young Sisters zongen in 1961 de Nederlandse cover Johnny, Kom Weer Hier.

 

In 1962 zongen The Everly Brothers het prachtige nummer Crying In The Rain. The Young Sisters zongen in 1962 de Nederlandse cover Eenzaam In De Mist.

 

Lovesick Blues werd geschreven door Cliff Friend en Irving Mills, het nummer werd voor het eerst gezongen in 1922 in de musical Oh, Ernest door de Amerikaanse performer Emmett Miller. In 1963 schreef Ger Rensen een Nederlandse vertaling op het nummer Lovesick Blues en werd gezongen door  Jantje Hendrikx  die jarenlang samen met Johnny Hoes het succesvolle duo  De 2 Jantjes vormden.

 

De Engelse zanger Frank Ifield zong in 1962 het vrolijke nummer She Taught Me How To Yodel. In 1963 schreef Willy Rex voor Jantje Hendrikx de Nederlandse cover Zij leerde mij de jodel.

 

Het Duitse Die Singenden Waldmusikanten zongen in 1954 Nur Ein Jäger Allein. De Limburgse Zusjes zongen in 1958 de Nederlandse cover Het lied van de mijnwerker.

 

De Oostenrijkse schlagerzangeres Lolita zong in 1962 Der jodelnde Postillion. In 1963 zongen De Limburgse Zusjes de Nederlandse cover De jodelende postiljon.

 

Die Fröhlichen Sänger zong in 1960 Schwarzwaldmarie. In 1963 zongen De Limburgse Zusjes de Nederlandse cover Lieve Blonde Rosemarie.

 

Tom Jones scoorde in 1999 een wereldhit met Sexbomb. Dario Kreuger die bekend staat als Aprés Ski zanger komt in 2017 met de Nederlandse cover Sexbom.

 

De Spaanse zangeres Luisa Fernandez had in 1978 een grote discohit met Lay Love On You. In 2017 komt Dennis Jones met zijn cover Wat ik ook doe op de proppen, tevens heeft hij deze versie ook in het Engels opgenomen.

 

The Goombay Dance Band uit Duitsland zongen in 1979 hun grote hit Sun of Jamaica. De Zeelandse zanger/entertainer/presentator Jacco Ricardo kwam op de eerste dag van de meteorologische zomer  van 2017 met de cover van sun of jamaica.

 

De Amerikaanse zanger Harry Belafonte had in 1957 een hit met Coconut Woman. Corry van Gorp kwam in 1982 met de carnavalsplaat Kokosnoten-Coco.

 

De Australische pop/rock zangeres Wendy Stapleton had in 1983 met de band Wendy & The Rocketts een hit met Play The Game. In 1989 zong de Nederlandse popgroep Centerfold de cover van Play The Game.

 

De Amerikaanse popgroep The Pointer Sisters hadden in 1984 een grote hit met het nummer Automatic. In 2006 zong de Nederlandse popgroep Mai Tai de cover van Automatic.

 

Het Amerikaanse Folk-trio The Big 3 zong in 1963 het door Tim Rose gecomponeerde nummer The Banjo Song. Robbie van Leeuwen heeft dit nummer in 1969 gestolen en herschreef de tekst in Venus waarmee de Nederlandse band Shocking Blue een wereldhit mee scoorde.

 

De Britse popband The Korgis zong in 1980 het nummer Everybody's Gotta Learn Sometime. In 2007 zong de Nederlandse band Krezip de cover van Everybody's Gotta Learn Sometime.

 

De Amerikaanse rockband Crazy Horse, beter bekend als de begeleidingsband van Neil Young, hadden in 1971 een hit met I Don't Want to Talk About It. Piet Veerman zong in 1980 met zijn band The New Cats de cover van I Don't Want to Talk About It.

 

De Amerikaans gitarist, zanger en componist Chuck Berry zong in 1958 het nummer Memphis, Tennessee. In 1986 zong de Achterhoekse formatie Normaal de Nederlandse cover Albert en Josephien.

 

De Amerikaanse popzanger Johnny Preston had in 1959 een hit met Running Bear. De Achterhoekse formatie Normaal kwam in 1984 met de cover Grote Beer.

 

Cleveland Simmons Group zong in 1935 Sloop John B (Histe Up the John B. Sail). De Achterhoekse formatie Normaal kwam in 1989 met de cover Hallo Ajouw.

 

De Deense tienersterren Jan und Kjeld zongen in 1960 het nummer Banjo Boy. De Achterhoekse formatie Normaal kwam in 1985 met de cover Henkie Boy.

 

De Britse countryzanger/songwriter Hugh Cross kwam in 1927 met het nummer Red River Valley. De Achterhoekse formatie Normaal kwam in 1983 met het nummer Kisjeskearl.

 

Chuck Berry and His Combo zongen in 1970 het nummer Tulane. De Achterhoekse formatie Normaal zong in 1982 de cover Kleine Dinie.

 

De Britse band The Beatles zongen in 1962 P.S. I Love You. De Achterhoekse formatie Normaal zong in 1996 de cover Wat Mot Ik Doen.

 

De Griekse zangeres Vicky Leandros zong in 1965 het Duitstalige nummer Am Abend muss ich Schlafen gehn. Jacques Herb zong in 1972 de Nederlandse cover Het Is Te Laat.

 

De Nederlandse band The Classics zongen in 1977 Lookin' in the Eyes of My Melanie. De Belgische zanger Eddy Smets zong in 1986 de Nederlandse cover Als ik in je ogen kijk, meisjelief.

 

Frank Chacksfield and His Orchestra kwam in 1953 met het klassieke nummer Limelight op de proppen. De Belgische zanger Eddy Smets kwam in 1986 de Nederlands gezongen versie Geef Je Hand.

 

De Amerikaanse zanger Don McLean zong in 1970 het nummer And I Love You So. De Belgische zanger Eddy Smets zong in 1986 de Nederlandse cover Jij En Ik.

 

In 1964 zongen de Amerikaanse countryzanger Jim Reeves en country-popzangeres Dottie West het nummer Love Is No Excuse. In 1986 zong De Belgische zanger Eddy Smets de Nederlandse cover Liefde Is Geen Excuus.

 

De Amerikaanse countryzanger Don Williams zong in 1973 over Amanda. De Belgische zanger Eddy Smets zong in 1986 de Nederlandse cover Mijn Beste Vriend.

 

De Franse zanger Claude François zong in 1967 het nummer Mais quand le matin. De Belgische anger Eddy Smets zong in 1974 de Nederlandse cover Mijn Leven.

 

De Oostenrijkse schlagerzanger Udo Jurgens zong in 1974 Gaby wartet im Park. De Belgische zanger Eddy Smets zong in 1986 de door Johnny Hoes geschreven Nederlandse cover Nancy wacht in 't park.

 

In 1985 had de Engelse popzanger Elton John een grote hit te pakken met Nikita. De Belgische zanger Eddy Smets zong in 1986 de door Fred Limpens geschreven Nederlandse cover van Nikita.

 

De Amerikaanse zangeres Peggy Lee & Dave Barbour and His Orchestra kwamen in 1947 met het nummer Golden Earrings, hier is ook de Nederlandse band The Golden Earring naar vernoemd dat destijds nog Golden Earrings heette. De Belgische zanger Eddy Smets zong in 1986 de Nederlandse cover Soms dan kom je zo maar iemand tegen.

 

De Amerikaanse countryzanger Johnny Darrell zong in 1968 With Pen in Hand. Renée de Haan zong in 1983 de door Harry Slinger geschreven Nederlandse cover Het is geweest. Zij overleed in 2006.

 

De Canadese zangeres Celine Dion zong in 1996 het nummer Because You Loved Me. In 1998 zong Marjan Kampen, tegenwoordig bekend als Marjan Berger de Nederlandse versie Zeg Maar Niets Meer.

 

De Amerikaanse zangeres/actrice Whitney Houston zong in 1985 het prachtige nummer All At Once. In 2001 zong Marjan Berger de Nederlandse cover Blijf Nog Één Nacht.

 

In 1987 had de Italiaanse zangeres Spagna een grote hit met het nummer Call Me. In 1998 zong Marjan Berger de Nederlandse cover De Zevende Hemel.

 

In 1970 had de Amerikaanse band The Carpenters een grote hit met We've Only Just Begun. Marjan Berger zong in 2014 de Nederlandse cover Gisteren Herleeft.

 

She is een plaat van de Franse zanger Charles Aznavour uit 1974. Het lied werd in 1999 gecoverd door Elvis Costello en in 2006 ook door Laura Pausini als She (uguale a Lei), waarbij de tekst afwijkt van de Italiaanse versie van Aznavour. In 1999 zong Marjan Berger de Nederlandse versie Ik Ben Op Zoek Naar Jouw Liefde.

 

In 1966 had de Amerikaanse popband The Four Seasons een grote hit met het nummer Working My Way Back to You. In 2017 zong Yosee de Nederlandse cover Nu En Voor Altijd.

 

De Australische zanger van Britse afkomst John Farnham had in 1986 een wereldwjide hit met You're the Voice. In 2017 kwam de Volendamse groep Ancora met de cover Door Storm En Woeste Regen.

 

Ronan Keating zong in het nummer 2002 If Tomorrow Never Comes. De Nederlandse zanger Chris de Roo kwam met de prachtige Nederlands gezongen cover Als ik er morgen niet meer ben.

 

De Duitse Schlagerzangeres Lena Valaitis zong in 1976 Da kommt Jos'e der Straßenmusikant. Ciska Peters zong in 1976  de Nederlandse cover De Ridder Van De Sofa.

 

In 1963 zongen de Amerikaanse rock-'n-roll-meidenband The Ronnettes de hit Be My Baby. Frontman van de legendarische Haagse rockband Golden Earring, Barry Hay, lanceert in 2017 samen met Flying V Formation een geheel eigen versie van Be My Baby.


 

In 1987 kwam het Engelse duo Wax met het nummer Bridge To Your Heart. In 2017 kwam de Eindhovense zanger Ronald Heijmans met de Nederlandse cover Ik Blijf Van Je Dromen.

 

De Amerikaanse zanger Jackie Wilson kwam in 1957 met het nummer Reet Petite dat een beschieden hitje werd, twee jaar na zijn dood kwam er in 1986 een heruitgave met een animatiefilmpje met klei dat tevens de videoclip was, nu werd het een grote hit en stond op nummer 1 in de Nederlandse Top 40. Samantha Steenwijk zong in 2015 de Nederlandse cover Rood Of Groen.

 

De Engelse R&B girl-band Eternal had in 1997 een grote hit met I Wanna Be The Only One. Kobus Engels zong in 2017 de Nederlandse cover De Hele Wereld Mag Het Weten.

 

De Schotse zangeres Amy Macdonald had in 2007 een grote hit met This Is The Life. Silvia swart zong in 2008 de Nederlandse cover Droom Van Werkelijkheid.

 

De uit Duitsland afkomstige  Goombay Dance Band had in 1981 een hit met het nummer Seven Tears. Jan Smit kwam met een geheel bewerkte versie dat bijna niet meer van het origineel is te herkennen, Wanneer De Avond Dan Voorbij Gaat.

 

Het Duitse partyband Die Zipfelbuben zongen in 2017 Nimm die Beine in die Hand. De Dikdakkers kwamen in 2017 met de Nederlandse cover Dans! Dans! Dans!

 

The Four Seasons gingen in 1966 een samenwerking aan met Frankie Vally en scoorde een hit met Working My Way Back To You Babe. Bob offenberg kwam in 2017 met de cover As Ik Jou Zie.

 

The Amerikaanse Rock en Roll band The Outsiders hadden in 1966 op hun album "The Outsiders In" het nummer Bend Me Shape Me opgenomen dat in 1967 een grote hit werd voor de Amerikaanse band The American Breed. Dennis Jones kwam in 2014 met een herkenbare en swingende cover Kus Me, Pak Me met de nodige jaren ‘70 en ‘80 disco invloeden.

 

IIn 1985 had de Duitse Synth/Pop band Modern Talking een grote hit met You're My Heart, You're My Soul. In december 2017 kwam Wesley Ponsen met zijn zelf geschreven cover Droom Met Mij, voor de herkenbare muziek is gebruik gemaakt van het nummer van Modern Talking.

 

De Duitse zangeres Claudia Jung zong in 1989 het nummer Etwas für die Ewigkeit. Aukje Fijn komt in 2018 met de cover Zeg Dat Je Me Niet Vergeet.

 

De